Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Satışlarınızı artırmak için ipuçları

ActionCOACH Türkiye olarak her ayın son salı akşamı ProfitCLUB - Karlı İşletmeler Kulübü’nde işletme sahipleri ile buluşuyoruz. Çevrimiçi düzenlediğimiz oturumlarımızda özel bir konu işliyor ve bu konuda uzman bir konuk konuşmacıya söz veriyoruz. Ardından kırmızı koltukta işletme sahipleri, birbirlerine ortak problemlerini nasıl çözdüklerine dair ilham veriyorlar. Haziran ayı konumuz SATIŞ idi. Konuk konuşmacımız ise 30 yılı aşkın satış tecrübesi ile Sayın Gürkan Platin oldu. Neler mi konuştuk? Pazarlama, Satış ve Müşteri İlişkileri Yönetimi artık ayrılmaz bir bütün. Müşterinizi BULmak, YAKALAmak ve TUTmak için üçünü bir arada yönetin. Satış her ne kadar teknik ve bilimsel bir konu olsa da sanat ve estetik boyutunu da unutmamalı. Müşterinize yaşattığınız deneyim her şeyin ötesinde. Zira ne kadar sadık olurlarsa olsunlar, ilk fırsatta rakibe giden müşteriler çoğunlukta. O yüzden onlara unutamayacakları deneyimler yaşatın. Yeni müşteri bulmaktan ziyade mevcut müşterinizi elde tutmaya ve onu daha iyi müşteri yapmaya odaklanın. Çünkü bu 6-7 kat daha ucuz. Dijital ortamlarda müşterilerinizi sıkı takip edin. Hedef kitlenizi net belirleyin. Müşterinizin ayak izleri size çok ipucu verecektir. Satışın gerçekleşmesi için potansiyel müşterinizle sıkı iletişim içinde kalın. Tıkır tıkır çalışan bir işletmeniz olsun istiyorsanız süreçlerinizi oluşturun ve analiz edin. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Satışlarınızı artırmak için ipuçları

ActionCOACH Türkiye olarak her ayın son salı akşamı ProfitCLUB - Karlı İşletmeler Kulübü’nde işletme sahipleri ile buluşuyoruz. Çevrimiçi düzenlediğimiz oturumlarımızda özel bir konu işliyor ve bu konuda uzman bir konuk konuşmacıya söz veriyoruz. Ardından kırmızı koltukta işletme sahipleri, birbirlerine ortak problemlerini nasıl çözdüklerine dair ilham veriyorlar.

Haziran ayı konumuz SATIŞ idi. Konuk konuşmacımız ise 30 yılı aşkın satış tecrübesi ile Sayın Gürkan Platin oldu. Neler mi konuştuk?

Pazarlama, Satış ve Müşteri İlişkileri Yönetimi artık ayrılmaz bir bütün. Müşterinizi BULmak, YAKALAmak ve TUTmak için üçünü bir arada yönetin. Satış her ne kadar teknik ve bilimsel bir konu olsa da sanat ve estetik boyutunu da unutmamalı. Müşterinize yaşattığınız deneyim her şeyin ötesinde. Zira ne kadar sadık olurlarsa olsunlar, ilk fırsatta rakibe giden müşteriler çoğunlukta. O yüzden onlara unutamayacakları deneyimler yaşatın. Yeni müşteri bulmaktan ziyade mevcut müşterinizi elde tutmaya ve onu daha iyi müşteri yapmaya odaklanın. Çünkü bu 6-7 kat daha ucuz. Dijital ortamlarda müşterilerinizi sıkı takip edin. Hedef kitlenizi net belirleyin. Müşterinizin ayak izleri size çok ipucu verecektir. Satışın gerçekleşmesi için potansiyel müşterinizle sıkı iletişim içinde kalın. Tıkır tıkır çalışan bir işletmeniz olsun istiyorsanız süreçlerinizi oluşturun ve analiz edin.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.