Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İŞ YERİNDE RUH SAĞLIĞI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki tane deprem felaketi sebebiyle iş dünyası ciddi yaralar aldı. Bir yandan yas sürecinden geçerken, bir yandan da yönetici ve liderler her zamankinden daha da fazla ekiplerini desteklemek zorunda. Öncelikle ruh sağlığımızı korumalıyız. Bu amaçla: * Astlarınızla sürekli iletişim halinde olun. Varsayımda bulunmadan onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Yargılamadan sadece dinleyin. İhtiyaç duydukları her an sizinle konuşabileceklerine dair güvence verin. * Kendi deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Siz de mücadele veriyorsunuz. Dürüst ve açık yaklaşımınız çalışanlarınızın da kendilerini rahat ifade etmelerini sağlayacaktır. * İçinden geçtiğimiz dönemde eğitim hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Çalışanlarınızın ruh sağlığı korumak adına eğitimler, çalıştaylar düzenleyebilirsiniz. * Esnek çalışma saatleri, ücretli veya ücretsiz izin kullanım kuralları, iletişim metotları yeniden düzenlenebilir. Çalışanlarınızın aile ve yakınları ile ilgili halletmesi gereken işleri için zaman ve alan yaratılmalıdır. * İnsanlar kendilerinden daha büyük bir amaca hizmet ettiklerini bilirlerse hayatla daha kolay bağ kurabiliyorlar. Bu nedenle onları gönüllü yardım çalışmalarına katılmaya da teşvik edebilirsiniz. Her şeye rağmen ayakta kalmak, hayata devam etmek zorundayız. Zor zamanlarda işe konsantre olmak, ortak bir hedef etrafında birleşmek ve açık iletişim; acılarla daha kolay başa çıkılmasını sağlar. Bir lider olarak görevinizin, işi değil insanları idare etmek olduğunu en çok bu tür zamanlarda hatırlamalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2023 - Salı

İŞ YERİNDE RUH SAĞLIĞI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki tane deprem felaketi sebebiyle iş dünyası ciddi yaralar aldı. Bir yandan yas sürecinden geçerken, bir yandan da yönetici ve liderler her zamankinden daha da fazla ekiplerini desteklemek zorunda. Öncelikle ruh sağlığımızı korumalıyız. Bu amaçla:

* Astlarınızla sürekli iletişim halinde olun. Varsayımda bulunmadan onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Yargılamadan sadece dinleyin. İhtiyaç duydukları her an sizinle konuşabileceklerine dair güvence verin.

* Kendi deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Siz de mücadele veriyorsunuz. Dürüst ve açık yaklaşımınız çalışanlarınızın da kendilerini rahat ifade etmelerini sağlayacaktır.

* İçinden geçtiğimiz dönemde eğitim hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Çalışanlarınızın ruh sağlığı korumak adına eğitimler, çalıştaylar düzenleyebilirsiniz.

* Esnek çalışma saatleri, ücretli veya ücretsiz izin kullanım kuralları, iletişim metotları yeniden düzenlenebilir. Çalışanlarınızın aile ve yakınları ile ilgili halletmesi gereken işleri için zaman ve alan yaratılmalıdır.

* İnsanlar kendilerinden daha büyük bir amaca hizmet ettiklerini bilirlerse hayatla daha kolay bağ kurabiliyorlar. Bu nedenle onları gönüllü yardım çalışmalarına katılmaya da teşvik edebilirsiniz.

Her şeye rağmen ayakta kalmak, hayata devam etmek zorundayız. Zor zamanlarda işe konsantre olmak, ortak bir hedef etrafında birleşmek ve açık iletişim; acılarla daha kolay başa çıkılmasını sağlar. Bir lider olarak görevinizin, işi değil insanları idare etmek olduğunu en çok bu tür zamanlarda hatırlamalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.