Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

24 saat zaman yetmiyor mu?

Bir işletme sahibiyseniz ve akşam saat altıda ailenizle birlikte yemek yiyemiyorsanız muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Gün içinde, çok önemli işlerimizi yapmak yerine para kazandırmayan işlere çok zaman harcarız. Zamanı yönetmek demek kendimizi yönetmek demektir. Karlılığı iki katına çıkarmak için ekibi iki katına çıkarmaktansa, verimliliği iki kat artırmak önceliğimiz olmalıdır. Verimliliği artırmak için: 1.Zamanınızı nasıl harcadığınızı not alın. Sadece ölçmeye başladığınız zaman bile daha verimli olacaksınız. 2.Ekibinizin zamanını nasıl harcadığını ölçün. 3.Günlük, haftalık, aylık rutin işlerinizi listeleyin. 4.Sistem kurun. Kontrol listeleri oluşturun. İşlerin nasıl yapıldığına dair talimatlar hazırlayın. 5.Delege edin.Sizden daha az maaş alan birisine işin nasıl yapıldığını öğretin. 6.Ekibinizi karar almaları için cesaretlendirin. 7.Yüksek öncelikli işleri öne alın. Zaman planına uyma konusunda disiplinli olun. 8.Ofisten ayrılmadan önce ertesi gün yapılacaklar listeniz olsun. Beynin odaklanması için elle yazın. Çalışanlarınızdan da aynısını isteyin. 9.Cuma akşamları iki listeniz olsun. Biri pazartesi için, diğeri gelecek hafta için. 10.Pazartesi sabahları toplantı yapın ve herkesin listesini gözden geçirin. 11.Açık kapı politikasını sınırlayın. Reaktif değil, aktif çalışın. 12.İşteyken evi, evdeyken işi düşünmeyin. Amacınız haftanın 75 saati işte olmak değil.Gün içinde zamanınızı en fazla çalan 5 şeyin ne olduğunu bilirseniz onlara hayır demek kolaylaşır. Kendinizi yönetmeye başladığınızda zamanı da yönettiğinizi göreceksiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2022 - Perşembe

24 saat zaman yetmiyor mu?

Bir işletme sahibiyseniz ve akşam saat altıda ailenizle birlikte yemek yiyemiyorsanız muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Gün içinde, çok önemli işlerimizi yapmak yerine para kazandırmayan işlere çok zaman harcarız. Zamanı yönetmek demek kendimizi yönetmek demektir.

Karlılığı iki katına çıkarmak için ekibi iki katına çıkarmaktansa, verimliliği iki kat artırmak önceliğimiz olmalıdır. Verimliliği artırmak için:

1.Zamanınızı nasıl harcadığınızı not alın. Sadece ölçmeye başladığınız zaman bile daha verimli olacaksınız.

2.Ekibinizin zamanını nasıl harcadığını ölçün.

3.Günlük, haftalık, aylık rutin işlerinizi listeleyin.

4.Sistem kurun. Kontrol listeleri oluşturun. İşlerin nasıl yapıldığına dair talimatlar hazırlayın.

5.Delege edin.Sizden daha az maaş alan birisine işin nasıl yapıldığını öğretin.

6.Ekibinizi karar almaları için cesaretlendirin.

7.Yüksek öncelikli işleri öne alın. Zaman planına uyma konusunda disiplinli olun.

8.Ofisten ayrılmadan önce ertesi gün yapılacaklar listeniz olsun. Beynin odaklanması için elle yazın. Çalışanlarınızdan da aynısını isteyin.

9.Cuma akşamları iki listeniz olsun. Biri pazartesi için, diğeri gelecek hafta için.

10.Pazartesi sabahları toplantı yapın ve herkesin listesini gözden geçirin.

11.Açık kapı politikasını sınırlayın. Reaktif değil, aktif çalışın.

12.İşteyken evi, evdeyken işi düşünmeyin.

Amacınız haftanın 75 saati işte olmak değil.Gün içinde zamanınızı en fazla çalan 5 şeyin ne olduğunu bilirseniz onlara hayır demek kolaylaşır. Kendinizi yönetmeye başladığınızda zamanı da yönettiğinizi göreceksiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.