Özgün Orhun Çakır
Köşe Yazarı
Özgün Orhun Çakır
 

Yozgat’ın En Misafirperver Annesi Şerife Yılmazer Hak’ka Yürüdü

Misafirperverliğin, kalemin, kelâmın, sözün, sohbetin, kültürün, nüktenin, dostluk ve muhabbetin beşiği olarak bilinen Yozgat Sarıkaya Erbek Köyü, hanesi açık, sofrası cömert, güler yüzlü insanlarla doludur.           İşte bu güzide köyün efsane muhtarı ve en hanedan ailesinin ferdi olarak büyüyen, köyünü, köylüsünü Ankara’dan dünyaya tanıtan ve cömert gönlüyle tüm Yozgat Dernekleri içerisinde Başkanların Kralı olarak bilinen Erbek Köyü Derneğinin Başkanı Aydın YILMAZER’in annesi Şerife Teyzemiz tüm gönüllerde iz bırakarak Yüce Hak’ka yürüdü. İnce ruhu, zengin gönlü ve tevazu dolu üslubuyla herkesin hatırını sayan, herkese sofra seren, tarifsiz insafı, cömert ihsanı ve yüce insaniyetiyle herkese bir iyiliği ve yardımı dokunan Şerife Teyzemiz sadece Yozgatlıları değil tüm Ankara’yı yasa boğdu. Erbek Köyü Mezarlığında eşi Cömertlik Abidesi Efsane Muhtar Vahit YILMAZER amcamızın yanına defnedilecek olan Şerife Teyzemizin sofrasında ekmeğini yemeyen, hayır dualarını almayan ve öğüdünü dinlemeyen kimse kalmamıştır. Şerife Teyzemizin vefatını duyan siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum platformları, kültür-sanat, ticaret ve akademik camiadan kalabalık gruplar, ticari hayatına Avrupa’da devam eden Başkan Aydın YILMAZER’in evine akın ettiler. Milliyetçi Hareket Partisinin bir dönemleri yönetiminde de bulunan Aydın Başkanın dava arkadaşları; “Biz Şerife Teyzemizden hep izzet, ikram ve hayır öğüt gördük. Hiçbirimiz ondan ağrınmadık, incinmedik, cömert izzeti, güler yüzlü ikramı ve hayır dualarını asla unutmayacağız” diyorlardı. Aydın YILMAZER Yozgat kültür ve geleneklerini hemşehri kimliğimize saygınlık kazandıracak şekilde çok güzel uygulayan saygın bir değerimizdir. Yöre misafirperverliğini ve cömertliğini asaletli ailesinden gördüğü gibi Ankara’da da sürdüren gerçek bir asilzadedir. Kardeşleri Turan Bey, Selim Bey, Gökhan Bey de öyle. Şerife Teyzemizin dilinden bir tane bile çirkin söz çıkmazdı. Onla konuşanlar, sohbeti, vefası, dostluğu ve faziletine tiryakiydi. Elinde olana yok demezdi. Sofrası her daim kalabalık, derya gönüllü, erdem ve kanaat sahibi, alicenap, eli cömert biriydi. Onun yardımını, iyiliğini görmeyen bir kimsenin olduğuna bende inanmıyorum.   Yozgat’ımızın adını her yerde yücelten derya gönüllü Şerife YILMAZER Teyzemize Allahtan rahmet, birbirinden pırlanta çocuklarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Eşsiz cömertliği, unutulmaz yardımları, iltifatkar üslubu ve zarif nezaketi hiçbir zaman ölmeyecek, ebediyen gönüllerimizde yaşayacak. Rahmeti bol, ruhu şad, mekanı cennet olsun. Cenab-ı Allah’ın sonsuz huzurunda nur içinde uyusun
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2023 - Pazartesi

Yozgat’ın En Misafirperver Annesi Şerife Yılmazer Hak’ka Yürüdü

Misafirperverliğin, kalemin, kelâmın, sözün, sohbetin, kültürün, nüktenin, dostluk ve muhabbetin beşiği olarak bilinen Yozgat Sarıkaya Erbek Köyü, hanesi açık, sofrası cömert, güler yüzlü insanlarla doludur.

          İşte bu güzide köyün efsane muhtarı ve en hanedan ailesinin ferdi olarak büyüyen, köyünü, köylüsünü Ankara’dan dünyaya tanıtan ve cömert gönlüyle tüm Yozgat Dernekleri içerisinde Başkanların Kralı olarak bilinen Erbek Köyü Derneğinin Başkanı Aydın YILMAZER’in annesi Şerife Teyzemiz tüm gönüllerde iz bırakarak Yüce Hak’ka yürüdü.

İnce ruhu, zengin gönlü ve tevazu dolu üslubuyla herkesin hatırını sayan, herkese sofra seren, tarifsiz insafı, cömert ihsanı ve yüce insaniyetiyle herkese bir iyiliği ve yardımı dokunan Şerife Teyzemiz sadece Yozgatlıları değil tüm Ankara’yı yasa boğdu.

Erbek Köyü Mezarlığında eşi Cömertlik Abidesi Efsane Muhtar Vahit YILMAZER amcamızın yanına defnedilecek olan Şerife Teyzemizin sofrasında ekmeğini yemeyen, hayır dualarını almayan ve öğüdünü dinlemeyen kimse kalmamıştır.

Şerife Teyzemizin vefatını duyan siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum platformları, kültür-sanat, ticaret ve akademik camiadan kalabalık gruplar, ticari hayatına Avrupa’da devam eden Başkan Aydın YILMAZER’in evine akın ettiler. Milliyetçi Hareket Partisinin bir dönemleri yönetiminde de bulunan Aydın Başkanın dava arkadaşları; “Biz Şerife Teyzemizden hep izzet, ikram ve hayır öğüt gördük. Hiçbirimiz ondan ağrınmadık, incinmedik, cömert izzeti, güler yüzlü ikramı ve hayır dualarını asla unutmayacağız” diyorlardı.

Aydın YILMAZER Yozgat kültür ve geleneklerini hemşehri kimliğimize saygınlık kazandıracak şekilde çok güzel uygulayan saygın bir değerimizdir. Yöre misafirperverliğini ve cömertliğini asaletli ailesinden gördüğü gibi Ankara’da da sürdüren gerçek bir asilzadedir. Kardeşleri Turan Bey, Selim Bey, Gökhan Bey de öyle.

Şerife Teyzemizin dilinden bir tane bile çirkin söz çıkmazdı. Onla konuşanlar, sohbeti, vefası, dostluğu ve faziletine tiryakiydi. Elinde olana yok demezdi. Sofrası her daim kalabalık, derya gönüllü, erdem ve kanaat sahibi, alicenap, eli cömert biriydi. Onun yardımını, iyiliğini görmeyen bir kimsenin olduğuna bende inanmıyorum.  

Yozgat’ımızın adını her yerde yücelten derya gönüllü Şerife YILMAZER Teyzemize Allahtan rahmet, birbirinden pırlanta çocuklarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Eşsiz cömertliği, unutulmaz yardımları, iltifatkar üslubu ve zarif nezaketi hiçbir zaman ölmeyecek, ebediyen gönüllerimizde yaşayacak.

Rahmeti bol, ruhu şad, mekanı cennet olsun. Cenab-ı Allah’ın sonsuz huzurunda nur içinde uyusun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.