Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Müşteriyi elde tutmanın yolları

Eldeki kuş daldaki kuştan daha değerlidir derler. Yeni müşteri kazanmanın mevcut müşteriyi korumaktan 6-7 kat daha pahalı olduğunu düşünürsek en iyi müşteri de eldeki müşteridir. Zamanında, kaliteli ve değerli teslimat yaptığınız sürece müşteriyi elde tutmak mümkündür. Bunu nasıl mı sağlayacaksınız? 1.Söz verdiğinizden daha fazlasını yapın. Müşteriyi şaşırtın. Beklentisinin üzerinde bir hizmetle karşılaşsın. 2.Müşterinizden geri besleme alın. 3.Üretim ve hizmet proseslerinizi gözden geçirin. Darboğazın olduğu noktalara dikkat edin. Problemlerin insandan mı yoksa prosesten mi kaynaklandığına bakın. 4.Kontrol listeleri hazırlayın. Tutarlı ve sürekli hizmet için teknolojiyi ve bilgisayar alt yapısını kullanın. 5.Hizmet aldığınız firmaların kalitesinden emin olun. Gerekirse başka firmalarla çalışın. 6.Çalışanlar en değerli kaynaktır. Yaptıkların işin değerini onlara anlatın. Kendilerinden tam olarak ne beklediğinizi açıkça anlatın. Takım çalışması için doğru insanın doğru koltukta olduğundan emin olun. 7.En iyi elemanı bile bulsanız onları eğitin. İşi bildiklerini varsaymayın. 8.Çalışanlarınıza fikirlerini sorun. Sizin görmediğiniz pek çok şeyi onlar görecektir. 9.Çalışanların birbirini suçlamasına izin vermeyin. Bir hata olduğunda insanları değil, sistemi sorgulayın. 10.Müşterinin en iyiyi elde etmesi için çalışın. Size kolay gelen şeyler, müşteri için tatmin edici olmayabilir. Sizin için zor olan bir şey müşteri için bir avantaj sağlıyorsa bundan kaçınmayın. Müşterilerinizin sizinle yaptıkları deneyim yolculuğu onların size tekrar gelip gelmeyeceklerini belirler. Onları her seferinde memnun ettiğinizde hem size gelmeye devam ederler, hem de referans verirler. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2022 - Çarşamba

Müşteriyi elde tutmanın yolları

Eldeki kuş daldaki kuştan daha değerlidir derler. Yeni müşteri kazanmanın mevcut müşteriyi korumaktan 6-7 kat daha pahalı olduğunu düşünürsek en iyi müşteri de eldeki müşteridir. Zamanında, kaliteli ve değerli teslimat yaptığınız sürece müşteriyi elde tutmak mümkündür. Bunu nasıl mı sağlayacaksınız?

1.Söz verdiğinizden daha fazlasını yapın. Müşteriyi şaşırtın. Beklentisinin üzerinde bir hizmetle karşılaşsın.

2.Müşterinizden geri besleme alın.

3.Üretim ve hizmet proseslerinizi gözden geçirin. Darboğazın olduğu noktalara dikkat edin. Problemlerin insandan mı yoksa prosesten mi kaynaklandığına bakın.

4.Kontrol listeleri hazırlayın. Tutarlı ve sürekli hizmet için teknolojiyi ve bilgisayar alt yapısını kullanın.

5.Hizmet aldığınız firmaların kalitesinden emin olun. Gerekirse başka firmalarla çalışın.

6.Çalışanlar en değerli kaynaktır. Yaptıkların işin değerini onlara anlatın. Kendilerinden tam olarak ne beklediğinizi açıkça anlatın. Takım çalışması için doğru insanın doğru koltukta olduğundan emin olun.

7.En iyi elemanı bile bulsanız onları eğitin. İşi bildiklerini varsaymayın. 8.Çalışanlarınıza fikirlerini sorun. Sizin görmediğiniz pek çok şeyi onlar görecektir.

9.Çalışanların birbirini suçlamasına izin vermeyin. Bir hata olduğunda insanları değil, sistemi sorgulayın.

10.Müşterinin en iyiyi elde etmesi için çalışın. Size kolay gelen şeyler, müşteri için tatmin edici olmayabilir. Sizin için zor olan bir şey müşteri için bir avantaj sağlıyorsa bundan kaçınmayın.

Müşterilerinizin sizinle yaptıkları deneyim yolculuğu onların size tekrar gelip gelmeyeceklerini belirler. Onları her seferinde memnun ettiğinizde hem size gelmeye devam ederler, hem de referans verirler.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.