‘Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri’ Sahibini Buldu

Kültür-Sanat 17.12.2023 - 13:21, Güncelleme: 17.12.2023 - 13:21
 

‘Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri’ Sahibini Buldu

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun “40. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri”, Türk Tarih Kurumu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.
Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, yaptığı açılış konuşmasında Türk halk kültürünün zenginliğine ve önemine dikkat çekti. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayan tüm araştırmacılara ve sanatçılara teşekkür eden Salih Ünver, “Kurumumuz, halk kültürümüzün derlenmesi, belgelenmesi ve değerlendirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza atmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri önemli etkinliklere imza atan kurum, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok sempozyum, festival ve etkinlik düzenlendi." dedi. Kurumun gerçekleştirdiği etkinlikler arasında Türk Halk Edebiyatı Seminerleri, Nasrettin Hoca Sempozyumları, Çukurova Halk Kültürü Sempozyumu gibi önemli çalışmalar olduğunu belirten Ünver, sempozyumlarının yanı sıra uluslararası ilişkileri de güçlü bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Salih Ünver, "Kurumumuz, Türk dünyasının farklı ülkelerinde çeşitli etkinliklere katkı sağlamış ve bu alanlarda önemli projelere imza atmıştır.” diye konuştu. Son yıllarda yaşanan halk oyunlarının dejenere edilmesine dair endişelerine değinen Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, şu çağrıyı yaptı: Halk oyunlarımız birbiriyle yarışan bir unsur olamaz. Tayt ve şifon gömlek ile hiç oynanmaz. Değerli halk bilimci dostlarımızın yıllardır teklif ettiği halk oyunlarımızın ve halk kültürünün ilköğretimde zorunlu ders olarak okutulmasını destekliyor ve Milli Eğitim Bakanlığına teklif edeceğimizi bildiriyoruz. Biz Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu olarak Milli Kültür Bakanlığının kurulmasını ve bu Bakanlık bünyesinde eskiden olduğu gibi Halk Kültürü Araştırmaları Genel Müdürlüğü oluşturulmasını istiyoruz.” Törende, halk kültürü alanındaki çalışmalarıyla öne çıkarak ödül alan 9 isim şu şekilde: •Ankara Matbaacılar Odası ve Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz, •Prof. Dr. Alsu Kamaliyeva, •Doç. Dr. Aydan Handan, •Prof. Dr. Erkin Emet, •Dr. Olga Karanastas-Radova, •TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Yusuf, •Türkiye - Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı Selahattin BAYSAL, •Makedonya Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Zehriyan Salih, •Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği Kurucusu Zeynep Gürman Törene, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Onursal Başkanı ve Folklor Araştırmacısı, ANKHABER yazarı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun “40. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri”, Türk Tarih Kurumu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, yaptığı açılış konuşmasında Türk halk kültürünün zenginliğine ve önemine dikkat çekti.

Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayan tüm araştırmacılara ve sanatçılara teşekkür eden Salih Ünver, “Kurumumuz, halk kültürümüzün derlenmesi, belgelenmesi ve değerlendirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza atmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri önemli etkinliklere imza atan kurum, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok sempozyum, festival ve etkinlik düzenlendi." dedi.

Kurumun gerçekleştirdiği etkinlikler arasında Türk Halk Edebiyatı Seminerleri, Nasrettin Hoca Sempozyumları, Çukurova Halk Kültürü Sempozyumu gibi önemli çalışmalar olduğunu belirten Ünver, sempozyumlarının yanı sıra uluslararası ilişkileri de güçlü bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Salih Ünver, "Kurumumuz, Türk dünyasının farklı ülkelerinde çeşitli etkinliklere katkı sağlamış ve bu alanlarda önemli projelere imza atmıştır.” diye konuştu.

Son yıllarda yaşanan halk oyunlarının dejenere edilmesine dair endişelerine değinen Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, şu çağrıyı yaptı:

Halk oyunlarımız birbiriyle yarışan bir unsur olamaz. Tayt ve şifon gömlek ile hiç oynanmaz. Değerli halk bilimci dostlarımızın yıllardır teklif ettiği halk oyunlarımızın ve halk kültürünün ilköğretimde zorunlu ders olarak okutulmasını destekliyor ve Milli Eğitim Bakanlığına teklif edeceğimizi bildiriyoruz. Biz Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu olarak Milli Kültür Bakanlığının kurulmasını ve bu Bakanlık bünyesinde eskiden olduğu gibi Halk Kültürü Araştırmaları Genel Müdürlüğü oluşturulmasını istiyoruz.”

Törende, halk kültürü alanındaki çalışmalarıyla öne çıkarak ödül alan 9 isim şu şekilde:

•Ankara Matbaacılar Odası ve Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz,

•Prof. Dr. Alsu Kamaliyeva,

•Doç. Dr. Aydan Handan,

•Prof. Dr. Erkin Emet,

•Dr. Olga Karanastas-Radova,

•TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Yusuf,

•Türkiye - Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı Selahattin BAYSAL,

•Makedonya Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Zehriyan Salih,

•Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği Kurucusu Zeynep Gürman

Törene, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Onursal Başkanı ve Folklor Araştırmacısı, ANKHABER yazarı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.