''Ulus Zafer Anıtı'' Sergisi Kızılay Metro Galerisi'nde Açıldı

Kültür-Sanat 08.05.2024 - 09:23, Güncelleme: 08.05.2024 - 09:25
 

''Ulus Zafer Anıtı'' Sergisi Kızılay Metro Galerisi'nde Açıldı

Sema KUMRULU / ''Ulus Zafer Anıtı'' sergisi 6 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara Kızılay Metro Galeri'de yurttaşların yoğun ilgisiyle açıldı.
   Cumhuriyet Gazetesinin 100. kuruluş yılı onuruna, gazetenin kurucusu Yunus Nadi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve Başkent'in en önemli simgelerinden olan Ulus Zafer Anıtı sergisi; Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Koleksiyoncular Derneği, Koç Üniversitesi Ankara Araştırmaları ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile Cumhuriyet Gazetesi tarafından ortaklaşa düzenledi.    Serginin açılış konuşmasını Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu yaptı.Ardından konuşan  ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş; Anıtın Türkiye'nin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte eserlerin restorasyonlarına önem veriyoruz. Göreve gelir gelmez Ulus'taki Zafer Anıtını ve Ankara'da simgeleşmiş tüm anıtları ele aldık diye konuştu.    ''Ulus Zafer Anıtı'' sergisi 22 Mayıs 2024 tarihine kadar gezilebilir.
Sema KUMRULU / ''Ulus Zafer Anıtı'' sergisi 6 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara Kızılay Metro Galeri'de yurttaşların yoğun ilgisiyle açıldı.

   Cumhuriyet Gazetesinin 100. kuruluş yılı onuruna, gazetenin kurucusu Yunus Nadi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve Başkent'in en önemli simgelerinden olan Ulus Zafer Anıtı sergisi; Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Koleksiyoncular Derneği, Koç Üniversitesi Ankara Araştırmaları ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile Cumhuriyet Gazetesi tarafından ortaklaşa düzenledi.

   Serginin açılış konuşmasını Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu yaptı.Ardından konuşan  ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş; Anıtın Türkiye'nin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte eserlerin restorasyonlarına önem veriyoruz. Göreve gelir gelmez Ulus'taki Zafer Anıtını ve Ankara'da simgeleşmiş tüm anıtları ele aldık diye konuştu.

   ''Ulus Zafer Anıtı'' sergisi 22 Mayıs 2024 tarihine kadar gezilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.