Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK ile kadınlar meslek sahibi oluyor

Ankara 30.04.2024 - 09:52, Güncelleme: 30.04.2024 - 09:52
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK ile kadınlar meslek sahibi oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son beş yılda 113 bin 167 kadına ulaşarak Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) aracılığıyla onlara yeni bilgi ve beceriler kazandırdı. BELMEK'ler, 56 merkezde 31 farklı branşta hizmet vermeye devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentli kadınların aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK'ler, iş alanlarında kalifiye eleman sıkıntısını gidermek ve kadınların iş hayatına katılımını artırmak hedefiyle kurulmuş. Bu kapsamda, 31 farklı branşta dersler veriliyor. BELMEK kursiyerleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyorlar. BELMEK kurslarından ücretsiz olarak faydalanan kadınlar, yeni bilgi ve becerilerle donanarak aile ekonomilerini güçlendirme fırsatı buluyorlar. Bu çerçevede, son beş yılda 113 bin 167 kadın meslek sahibi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELMEK'ler aracılığıyla kadınlara ekonomik destek olmayı sürdürüyor. Kursiyerlerin ve usta öğreticilerin ürünleri, Başkent Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi aracılığıyla çeşitli satış noktalarında ve online platformlarda satışa sunuluyor. BELMEK'lerdeki yılsonu sergileri ve ulusal/uluslararası fuarlarda, kursiyerlerin el emeği ürünleri geniş kitlelere tanıtılıyor ve satışa sunuluyor. Bu organizasyonlar sayesinde kursiyerler, eserlerini sergileyerek ve satarak kendilerini daha geniş kitlelere tanıtma ve gelir elde etme imkânı buluyor. HEM ÖĞRENİYOR HEM DE GÜZEL ZAMAN GEÇİRİYORLAR 31 branştan kendine uygun seçtiği kurslara katılan kursiyerlerden bazıları memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: -Ayşe Ural: “Kurslara 3 yıldır katılıyorum. Hem arkadaşlıklarımız gelişiyor, hem kendimizi geliştiriyoruz hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Mutlu oluyoruz, güzel zaman geçiriyoruz.” -Göksu Toprak Kuruçalı: “Neredeyse 6 yıldır geliyorum. Daha önce başka kurslara da gittim. Bu sene de her zaman istediğim dikiş kursuna geldim. Sene başından beri büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğime inanıyorum.” -Nuran Özkan: “Burada bütün dertlerimizden, sorunlarımızdan uzak, güzel vakit geçiriyoruz. Hem de yıllardır yapmak istediğim bir şeydi seramik. Güzel vakit geçiriyoruz, mutluyum. -Gamze Daşdemir: “Büyükşehir Belediyemizin sunduğu imkânlara çok teşekkür ediyoruz. Ebru sanatı benim hayalimdi zaten. Hayallerimizi gerçekleştiriyor. Çok güzel işler çıkarıyoruz.”  -Havva Muharremoğlu: “Hanımlara hem kültürel anlamda hem de sosyal anlamda çok şey kattığını düşünüyorum. Güzel bir imkân. Çok mutluyuz biz buraya gelmekten.”  -Fatma Deneri: “Yeni bir şeyler öğrenmek insanı zinde tutan bir şey. Ben onun için katılıyorum. Merak ettiğimiz evde tek başına yapamayacağımız geleneksel Türk sanatları için bize böyle bir imkân verilmiş. Çok teşekkür ederiz, çok memnunuz.” -Tuğba Gençer: “Hanımların emeklerinin değerlendirilmesi, içindeki cevherin ortaya çıkması için bulunmaz bir imkân diye düşünüyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.” -Songül Aloğlu: “BELMEK kursuna 3 senedir geliyorum. Psikolojik sorunlarım vardı ben bu sayede düzeldim, sağlığım yerine geldi. Herkese tavsiye ediyorum.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, son beş yılda 113 bin 167 kadına ulaşarak Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) aracılığıyla onlara yeni bilgi ve beceriler kazandırdı. BELMEK'ler, 56 merkezde 31 farklı branşta hizmet vermeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentli kadınların aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK'ler, iş alanlarında kalifiye eleman sıkıntısını gidermek ve kadınların iş hayatına katılımını artırmak hedefiyle kurulmuş. Bu kapsamda, 31 farklı branşta dersler veriliyor.

BELMEK kursiyerleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyorlar.

BELMEK kurslarından ücretsiz olarak faydalanan kadınlar, yeni bilgi ve becerilerle donanarak aile ekonomilerini güçlendirme fırsatı buluyorlar. Bu çerçevede, son beş yılda 113 bin 167 kadın meslek sahibi oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELMEK'ler aracılığıyla kadınlara ekonomik destek olmayı sürdürüyor. Kursiyerlerin ve usta öğreticilerin ürünleri, Başkent Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi aracılığıyla çeşitli satış noktalarında ve online platformlarda satışa sunuluyor.

BELMEK'lerdeki yılsonu sergileri ve ulusal/uluslararası fuarlarda, kursiyerlerin el emeği ürünleri geniş kitlelere tanıtılıyor ve satışa sunuluyor. Bu organizasyonlar sayesinde kursiyerler, eserlerini sergileyerek ve satarak kendilerini daha geniş kitlelere tanıtma ve gelir elde etme imkânı buluyor.

HEM ÖĞRENİYOR HEM DE GÜZEL ZAMAN GEÇİRİYORLAR

31 branştan kendine uygun seçtiği kurslara katılan kursiyerlerden bazıları memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Ayşe Ural: “Kurslara 3 yıldır katılıyorum. Hem arkadaşlıklarımız gelişiyor, hem kendimizi geliştiriyoruz hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Mutlu oluyoruz, güzel zaman geçiriyoruz.”

-Göksu Toprak Kuruçalı: “Neredeyse 6 yıldır geliyorum. Daha önce başka kurslara da gittim. Bu sene de her zaman istediğim dikiş kursuna geldim. Sene başından beri büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğime inanıyorum.”

-Nuran Özkan: “Burada bütün dertlerimizden, sorunlarımızdan uzak, güzel vakit geçiriyoruz. Hem de yıllardır yapmak istediğim bir şeydi seramik. Güzel vakit geçiriyoruz, mutluyum.

-Gamze Daşdemir: “Büyükşehir Belediyemizin sunduğu imkânlara çok teşekkür ediyoruz. Ebru sanatı benim hayalimdi zaten. Hayallerimizi gerçekleştiriyor. Çok güzel işler çıkarıyoruz.” 

-Havva Muharremoğlu: “Hanımlara hem kültürel anlamda hem de sosyal anlamda çok şey kattığını düşünüyorum. Güzel bir imkân. Çok mutluyuz biz buraya gelmekten.” 

-Fatma Deneri: “Yeni bir şeyler öğrenmek insanı zinde tutan bir şey. Ben onun için katılıyorum. Merak ettiğimiz evde tek başına yapamayacağımız geleneksel Türk sanatları için bize böyle bir imkân verilmiş. Çok teşekkür ederiz, çok memnunuz.”

-Tuğba Gençer: “Hanımların emeklerinin değerlendirilmesi, içindeki cevherin ortaya çıkması için bulunmaz bir imkân diye düşünüyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.”

-Songül Aloğlu: “BELMEK kursuna 3 senedir geliyorum. Psikolojik sorunlarım vardı ben bu sayede düzeldim, sağlığım yerine geldi. Herkese tavsiye ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.