Türk Çağdaş Sanatının Usta İsimlerinden Şenol Yorozlu'yu Kaybettik

Kültür-Sanat 20.07.2023 - 14:18, Güncelleme: 20.07.2023 - 14:18
 

Türk Çağdaş Sanatının Usta İsimlerinden Şenol Yorozlu'yu Kaybettik

Sema KUMRULU / Türk resim sanatının önemli ressamlarından Şenol Yorozlu 19 Temmuz 2023 tarihinde hayatını kaybetti.
    Kavramsal düşünceyi tuvale taşıyan, çağdaş sanatın usta isimlerinden biri olan Yorozlu, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçı, 10 yıl aradan sonra İstanbul'da  kişisel sergisini geçtiğimiz aylarda Brieflyart'ta  açmıştı.     İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun oldu. Akbaba Dergisinde, Pardon, Ustura ve Gırgır mizah dergilerinde karikatür çizdi.      Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında kişisel sergiler açan ressam, fuarlar ve bienallere katıldı. Trabzonlu olan Yorozlu, bir süre İsveç'te yaşadı. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul'da sürdürmekte idi.     Açtığı her sergide, yaşadığımız dönemle ilgili tarihi noktalara parmak basan bir sanatçıydı. Son resimlerinde, Hüsn-i Hat geleneğinden gelen soyut ifade gücünü ustası olduğu büyük ebatlı pentürlere taşıyordu.     Şenol Yorozlu^ya rahmet dilerken ailesi, sevenleri, Türk sanatının başı sağ olsun.
Sema KUMRULU / Türk resim sanatının önemli ressamlarından Şenol Yorozlu 19 Temmuz 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

    Kavramsal düşünceyi tuvale taşıyan, çağdaş sanatın usta isimlerinden biri olan Yorozlu, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçı, 10 yıl aradan sonra İstanbul'da  kişisel sergisini geçtiğimiz aylarda Brieflyart'ta  açmıştı.

    İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun oldu. Akbaba Dergisinde, Pardon, Ustura ve Gırgır mizah dergilerinde karikatür çizdi.

     Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında kişisel sergiler açan ressam, fuarlar ve bienallere katıldı. Trabzonlu olan Yorozlu, bir süre İsveç'te yaşadı. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul'da sürdürmekte idi.

    Açtığı her sergide, yaşadığımız dönemle ilgili tarihi noktalara parmak basan bir sanatçıydı. Son resimlerinde, Hüsn-i Hat geleneğinden gelen soyut ifade gücünü ustası olduğu büyük ebatlı pentürlere taşıyordu.

    Şenol Yorozlu^ya rahmet dilerken ailesi, sevenleri, Türk sanatının başı sağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.