TÜKD: Kadın hakları insan hakkı talebidir

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2021 - 14:02, Güncelleme: 11.05.2021 - 14:02
 

TÜKD: Kadın hakları insan hakkı talebidir

ANKHABER Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) tarafından yapılan açıklamada kadınların eşit yurttaşlar olduğu vurgulandı. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi gibi uluslararası hukuk belgelerinin garantisi olan İstanbul Sözleşmesinin feshinin yanlış olduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kadın hakları mücadelesi, kadının insan hakları talebidir, Sözleşme’nin imzalanması ile tüm mağdur kadınlar kendilerini güvende hissetmiş ve kadın hakları mücadelesi veren her kurum ve demokrasi güç bulmuştur. Bizler biliyoruz ki; toplumun yarısını temsil eden kadınlar için eşitlik sağlanamadığı sürece toplumda adaletten de bahsetmek mümkün olamayacaktır. Kadınların haklı mücadelesinde TÜKD olarak var olduğumuzu, İstanbul Sözleşmesi içeriğinde var olan, her kadının temel hak ve özgürlükleri için, hak talebinde olan ve mağdur kılınan her kesimin yanında, bu haklı eşitlik davasında omuz omuza yürümeye hazır olduğumuzu saygıyla kamuoyuna bildiririz.”

ANKHABER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) tarafından yapılan açıklamada kadınların eşit yurttaşlar olduğu vurgulandı.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi gibi uluslararası hukuk belgelerinin garantisi olan İstanbul Sözleşmesinin feshinin yanlış olduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kadın hakları mücadelesi, kadının insan hakları talebidir, Sözleşme’nin imzalanması ile tüm mağdur kadınlar kendilerini güvende hissetmiş ve kadın hakları mücadelesi veren her kurum ve demokrasi güç bulmuştur.

Bizler biliyoruz ki; toplumun yarısını temsil eden kadınlar için eşitlik sağlanamadığı sürece toplumda adaletten de bahsetmek mümkün olamayacaktır. Kadınların haklı mücadelesinde TÜKD olarak var olduğumuzu, İstanbul Sözleşmesi içeriğinde var olan, her kadının temel hak ve özgürlükleri için, hak talebinde olan ve mağdur kılınan her kesimin yanında, bu haklı eşitlik davasında omuz omuza yürümeye hazır olduğumuzu saygıyla kamuoyuna bildiririz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.