TÜKD Ankara Şubesi: Bayram sevincimiz buruk

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2021 - 08:13, Güncelleme: 12.05.2021 - 08:13
 

TÜKD Ankara Şubesi: Bayram sevincimiz buruk

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan Başkan Handan Çankaya, koronavirüs yüzünden bayramın buruk yaşandığını belirtti. Hak gaspına izin verilemez Türk halkının birlik ve kardeşlik içinde yaşama özleminde olduğunu ifade eden Handan Çankaya, “Türk kadını her bakımdan eşit ve özgür bir ortamda yaşamayı hak ediyor. Bu hakkı elinden alınmak istenen kadınlarımız buna izin vermeyecektir” dedi. Şiddet insan hakkı ihlalidir 1949 yılında Türkiye’nin öncü kadınları tarafından kurulan ve kadın haklarına sahip çıkma misyonunu üstlenmiş, kız çocuklarının eğitimi konusunda çalışan bir dernek olduklarını belirten TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, “Ayrımcılık yapmaksızın herkesi kapsayacak şekilde düzenlenmiş, şiddeti kadın erkek eşitliği önündeki başlıca engel olarak gören, güzel İstanbul’un adı ile anılan ve imzalandığında her kesimce sahiplenilmiş İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali olarak tanımlayan uluslararası düzenlemedir. Fesih kararı gözden geçirilerek vaz geçilmelidir.” dedi. Güzel günlerde buluşma dileği Handan Çankaya, mesajının son bölümünde şu görüşlere yer verdi: “Yönetim Kurulumuz adına halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı ve özgür günlerde buluşmayı diliyorum.”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan Başkan Handan Çankaya, koronavirüs yüzünden bayramın buruk yaşandığını belirtti.

Hak gaspına izin verilemez

Türk halkının birlik ve kardeşlik içinde yaşama özleminde olduğunu ifade eden Handan Çankaya, “Türk kadını her bakımdan eşit ve özgür bir ortamda yaşamayı hak ediyor. Bu hakkı elinden alınmak istenen kadınlarımız buna izin vermeyecektir” dedi.

Şiddet insan hakkı ihlalidir

1949 yılında Türkiye’nin öncü kadınları tarafından kurulan ve kadın haklarına sahip çıkma misyonunu üstlenmiş, kız çocuklarının eğitimi konusunda çalışan bir dernek olduklarını belirten TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, “Ayrımcılık yapmaksızın herkesi kapsayacak şekilde düzenlenmiş, şiddeti kadın erkek eşitliği önündeki başlıca engel olarak gören, güzel İstanbul’un adı ile anılan ve imzalandığında her kesimce sahiplenilmiş İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali olarak tanımlayan uluslararası düzenlemedir. Fesih kararı gözden geçirilerek vaz geçilmelidir.” dedi.

Güzel günlerde buluşma dileği

Handan Çankaya, mesajının son bölümünde şu görüşlere yer verdi:

“Yönetim Kurulumuz adına halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı ve özgür günlerde buluşmayı diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.