TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya: 23 Nisan, dönüm noktasıdır

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.04.2021 - 14:28, Güncelleme: 22.04.2021 - 14:28
 

TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya: 23 Nisan, dönüm noktasıdır

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. Yılı olan bu özel gün, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir” dedi. 23 Nisan’ı milletimizin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, bağımsızlığımızın dünyaya ilan edildiği bir gün olarak tanımlayan Handan Çankaya, TÜKD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Vatanını, milletini, bayrağını, ailesini, arkadaşlarını ve kendisini seven sevgili çocuklarımız şunu hiç unutmayın: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’yi başlatırken ve 101 yıl önce TBMM’yi kurarken hayal ettiği Cumhuriyeti hayata geçirmek isterken, bu güzel ülkenin geleceğini size emanet etmek istiyor ve en çok size güveniyordu. Sevgili çocuklar, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye sizlerin eseri olacaktır. Bunu hiç unutmayın. Bayramınız kutlu olsun. Bu özel gün dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz.”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. Yılı olan bu özel gün, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir” dedi.

23 Nisan’ı milletimizin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, bağımsızlığımızın dünyaya ilan edildiği bir gün olarak tanımlayan Handan Çankaya, TÜKD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Vatanını, milletini, bayrağını, ailesini, arkadaşlarını ve kendisini seven sevgili çocuklarımız şunu hiç unutmayın: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’yi başlatırken ve 101 yıl önce TBMM’yi kurarken hayal ettiği Cumhuriyeti hayata geçirmek isterken, bu güzel ülkenin geleceğini size emanet etmek istiyor ve en çok size güveniyordu.

Sevgili çocuklar, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye sizlerin eseri olacaktır. Bunu hiç unutmayın. Bayramınız kutlu olsun. Bu özel gün dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.