Seramik Sanatından Bir Yıldız Kaydı; Yüksel Güner'i kaybettik

Kültür-Sanat 18.08.2023 - 12:17, Güncelleme: 18.08.2023 - 12:17
 

Seramik Sanatından Bir Yıldız Kaydı; Yüksel Güner'i kaybettik

Sema KUMRULU / Seramik Sanatının duayen isimlerinden Akademisyen Yüksel Güner yaşamını yitirdi.
  Güner, 1957 yılında kurulan Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nün ilk öğrencilerinden olup, öğrenciliği sırasında kendi seramik atölyesini kurdu. 1961 yılında mezun olup Çanakkale Seramik Firit ve Sır Hazırlama Kısım Şefi olarak işe başladı. Bir süre sonra bügünkü Kalebodur fabrikalarının kuruluşunu ve işletmesini üstlendi. Ayrıca, birçok üniversitede seramik dersleri verdi.    Sanatçının üniversitelerde halen ders kitabı olarak okutulan ''Seramik'' ve kendi yaşam öyküsü ile görüşlerini yazdığı ''Farkında mısınız''  adlı kitapları bulunuyor.      Güner, emekli olduktan sonra Bodrum'un Gümüşlük beldesine yerleşti. Aynı okuldan mezun olan eşi Türkan Güner ile ''Keramos Sanat Evi'' adı ile yaklaşık 650 yapıtın sergilendiği galeri müzesini kurdu. Sanatçı çoğunluğu Bodrum'da olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'de kişisel ve birçok karma sergi açtı.   Yüksel Güner, 62 yıllık sanat geçmişi ile çalışmalarını Keramos Sanat Evi'nde sürdürmekteydi.     Sanatçımıza rahmet dilerim. Ailesi, tüm sevenleri ve sanat camiasının başı sağ olsun.
Sema KUMRULU / Seramik Sanatının duayen isimlerinden Akademisyen Yüksel Güner yaşamını yitirdi.

  Güner, 1957 yılında kurulan Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nün ilk öğrencilerinden olup, öğrenciliği sırasında kendi seramik atölyesini kurdu. 1961 yılında mezun olup Çanakkale Seramik Firit ve Sır Hazırlama Kısım Şefi olarak işe başladı. Bir süre sonra bügünkü Kalebodur fabrikalarının kuruluşunu ve işletmesini üstlendi. Ayrıca, birçok üniversitede seramik dersleri verdi.

   Sanatçının üniversitelerde halen ders kitabı olarak okutulan ''Seramik'' ve kendi yaşam öyküsü ile görüşlerini yazdığı ''Farkında mısınız''  adlı kitapları bulunuyor.

     Güner, emekli olduktan sonra Bodrum'un Gümüşlük beldesine yerleşti. Aynı okuldan mezun olan eşi Türkan Güner ile ''Keramos Sanat Evi'' adı ile yaklaşık 650 yapıtın sergilendiği galeri müzesini kurdu. Sanatçı çoğunluğu Bodrum'da olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'de kişisel ve birçok karma sergi açtı.

  Yüksel Güner, 62 yıllık sanat geçmişi ile çalışmalarını Keramos Sanat Evi'nde sürdürmekteydi.

    Sanatçımıza rahmet dilerim. Ailesi, tüm sevenleri ve sanat camiasının başı sağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.