Selçuk Solmaz arıcılık ölmez

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2021 - 11:12, Güncelleme: 30.06.2021 - 11:12
 

Selçuk Solmaz arıcılık ölmez

ANKHABER Ankara son yıllarda öylesine önemli gelişmelere sahne oluyor ki tüm değerlerine sahip çıkılan bir ortam oluştu. İstanbul için söylenen sözden mülhem, “Ankara'nın taşı toprağı altın” denir oldu… Bunlardan biri de arıcılık alanında yaşanmıyor. Panel ve sonrası… Ankara Arıcılar Birliği tarafından iki yol önce düzenlenen ‘Arıcılıkta Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu bir panel düzenlenmişti. Panelin amacı, “Ankara Balını marka yapmak” olarak açıklanmıştı. O değerlendirmeyi yapan Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, “Yürüttüğümüz projelerle Ankara’nın arıcılıkta markalaşması noktasında önemli katkılar sağlıyoruz” demişti. Sözün zemini sağlam Bu elbette boşuna söylenmiş bir söz değildi. “Ankara ve Türkiye’nin arıcılık ticaret hacmine yönelik önemli katkılar sağlan projeleri hayata geçirdik. Şu anda da yürüttüğümüz projelerle Ankara’nın arıcılıkta markalaşması noktasında önemli katkılar sağladık.” zemine oturuyordu. Ankara üreticisi ve balını, sektörde öne çıkartmak için tüm gayret ve çaba gösterilirken bugün yepyeni bir safhaya geçildi. Yeni, yepyeni bir dönem Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selcuk Solmaz yeni dönemi şöyle anlattı: “Ankara Arıcılar Birliği üyelerine verilecek arıcılık eğitimlerine Beypazarı’nda başladık. 19 ilçeyi kapsayan eğitimlere Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Türkiye Arıcılar Birliği ve Ankara Arıcılar Birliği’nin koordinasyonuyla devam ediyoruz.” Yeni döneme güç katacak husus ise iki yıl önceki konuşmasında saklı: “Anadolu arısı gibi bölgemize uygun yüksek verimli arı ırkları ve türlerini geliştirmek ve üretmek de amaçlarımız arasında yer almaktadır.”

ANKHABER

Ankara son yıllarda öylesine önemli gelişmelere sahne oluyor ki tüm değerlerine sahip çıkılan bir ortam oluştu.

İstanbul için söylenen sözden mülhem, “Ankara'nın taşı toprağı altın” denir oldu…

Bunlardan biri de arıcılık alanında yaşanmıyor.

Panel ve sonrası…

Ankara Arıcılar Birliği tarafından iki yol önce düzenlenen ‘Arıcılıkta Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu bir panel düzenlenmişti. Panelin amacı, “Ankara Balını marka yapmak” olarak açıklanmıştı.

O değerlendirmeyi yapan Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, “Yürüttüğümüz projelerle Ankara’nın arıcılıkta markalaşması noktasında önemli katkılar sağlıyoruz” demişti.

Sözün zemini sağlam

Bu elbette boşuna söylenmiş bir söz değildi. “Ankara ve Türkiye’nin arıcılık ticaret hacmine yönelik önemli katkılar sağlan projeleri hayata geçirdik. Şu anda da yürüttüğümüz projelerle Ankara’nın arıcılıkta markalaşması noktasında önemli katkılar sağladık.” zemine oturuyordu.

Ankara üreticisi ve balını, sektörde öne çıkartmak için tüm gayret ve çaba gösterilirken bugün yepyeni bir safhaya geçildi.

Yeni, yepyeni bir dönem

Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selcuk Solmaz yeni dönemi şöyle anlattı:

“Ankara Arıcılar Birliği üyelerine verilecek arıcılık eğitimlerine Beypazarı’nda başladık. 19 ilçeyi kapsayan eğitimlere Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Türkiye Arıcılar Birliği ve Ankara Arıcılar Birliği’nin koordinasyonuyla devam ediyoruz.”

Yeni döneme güç katacak husus ise iki yıl önceki konuşmasında saklı:

“Anadolu arısı gibi bölgemize uygun yüksek verimli arı ırkları ve türlerini geliştirmek ve üretmek de amaçlarımız arasında yer almaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.