Ressam Hüseyin Çoban’dan doğal taşlarla harika tablolar

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2021 - 14:28, Güncelleme: 31.07.2021 - 14:28
 

Ressam Hüseyin Çoban’dan doğal taşlarla harika tablolar

Sema KUMRULU Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde öğretmen olarak çalıştığı dönemlerde doğal taşlarla resim yapmaya başlayan Hüseyin Çoban, emekli olduktan sonra Denizli Tavas'taki evinde çalışmalarına devam ediyor. Sanatçı, bir süre yağlı boya ve ebru sanatıyla ilgilendikten sonra taş işleme sanatına yöneldi... Yüzlerce taşı bir araya getirerek daha çok manzara ve portre çalışmaları yapan Çoban, eserlerini yurt dışına da gönderiyor. Fethiyeli Ressam Aziz Çetinkaya, arkadaşı Hüseyin Çoban'ı ''Tavas küçük bir kasaba. Bir yıldız doğmuş Tavas'a. Doğaya aşık, memleketine sevdalı, güzel sanatlara tutkulu. Yağlı boya, akrilik, sulu boya yetmemiş, zoru ve sabrı tercih etmiş sanatında. Yurdun her bölgesinden temin ettiği renkli taşları un ufak ezerek, renk vermiş tablolarına. İğne ile kazımış kuyuları Ferhat misali. Hat yazmış, maket evler yapmış hayalleri doğrultusunda. Hemen yakınımızda Denizli Tavas'ta keşfedilesi bir hazine Yaren Sanat Evi orası. Özay Gönlüm'ün yarenini de göreceksiniz duvarda. Barış Manço da orada. Osmanlı Padişahları, Karadenizli nineler, Egeli dedeler, Afganlı kız. Olmazsa olması ise Baş Komutanımız'' diyerek ne güzel anlattı. Ressamlarımız Hüseyin Çoban'ı kutlar, Aziz Çetinkaya'ya teşekkür ederim.

Sema KUMRULU

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde öğretmen olarak çalıştığı dönemlerde doğal taşlarla resim yapmaya başlayan Hüseyin Çoban, emekli olduktan sonra Denizli Tavas'taki evinde çalışmalarına devam ediyor.

Sanatçı, bir süre yağlı boya ve ebru sanatıyla ilgilendikten sonra taş işleme sanatına yöneldi...

Yüzlerce taşı bir araya getirerek daha çok manzara ve portre çalışmaları yapan Çoban, eserlerini yurt dışına da gönderiyor.

Fethiyeli Ressam Aziz Çetinkaya, arkadaşı Hüseyin Çoban'ı ''Tavas küçük bir kasaba. Bir yıldız doğmuş Tavas'a. Doğaya aşık, memleketine sevdalı, güzel sanatlara tutkulu. Yağlı boya, akrilik, sulu boya yetmemiş, zoru ve sabrı tercih etmiş sanatında. Yurdun her bölgesinden temin ettiği renkli taşları un ufak ezerek, renk vermiş tablolarına. İğne ile kazımış kuyuları Ferhat misali. Hat yazmış, maket evler yapmış hayalleri doğrultusunda. Hemen yakınımızda Denizli Tavas'ta keşfedilesi bir hazine Yaren Sanat Evi orası. Özay Gönlüm'ün yarenini de göreceksiniz duvarda. Barış Manço da orada. Osmanlı Padişahları, Karadenizli nineler, Egeli dedeler, Afganlı kız. Olmazsa olması ise Baş Komutanımız'' diyerek ne güzel anlattı.

Ressamlarımız Hüseyin Çoban'ı kutlar, Aziz Çetinkaya'ya teşekkür ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.