Öz Sağlık-İş’in saldırı isyanı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2021 - 08:55, Güncelleme: 05.03.2021 - 08:55
 

Öz Sağlık-İş’in saldırı isyanı

ANKHABER Sağlık alanında fedakarca hizmet veren çalışanlara saldırılar bitmek bilmiyor. Son olay Çaycuma’da yaşandı. Üyelerine yapılan silahlı saldırıyı kınayan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı açıklamada, “Silahla saldıracak kadar gözü dönen caninin en ağır cezayı alması için takipçi olacağız” dedi. Çaycuma Devlet Hastanesi’nde görevli iki güvenlik görevlisinin silahlı saldırıya uğraması, başta Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, olmak üzere herke kesimden büyük tepki gördü. Uygunsuz otopark yapmak isteyen saldırganın güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığını ancak çıkan tartışma sonrasında caninin silahına davranarak hastane güvenlik görevlileri üzerine kurşun yağdırdığını belirten Sert şunları söyledi: “Arkadaşlarımız şu an tedavi altındalar. Birinin durumu ciddiyetini koruyor, diğer arkadaşımızın vücudundaki kurşun çok şükür çıkartıldı. Öncelikle arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sağlıkta şiddetin durdurulması için sürekli gündeme taşıyoruz, raporlar hazırlıyoruz, kamuoyu araştırmaları yaptırıyor sonuçlarını açıklıyoruz.  Ortada yükselen bir çığlık vardı, kan vardı.  Şimdi artık oluk oluk kan var, kurşun var. Sağlık kurumlarında çalışan hiçbir arkadaşımızın can güvenliği yok, doktorundan güvenlik görevlisine kadar.  Bu saldırganlar en ağır şekilde cezalandırılmadığı sürece bu tür menfur hadiseler devam edecek. Hukuki düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi ve sağlık çalışanına el kaldıranın en ağır hukuki ve sosyal cezalara çarptırılması gerekiyor. Sendika olarak üyelerimize yönelik bu kanlı saldırıyı gerçekleştiren caninin en ağır cezayı alması için süreci takip edeceğiz.”

ANKHABER

Sağlık alanında fedakarca hizmet veren çalışanlara saldırılar bitmek bilmiyor. Son olay Çaycuma’da yaşandı. Üyelerine yapılan silahlı saldırıyı kınayan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı açıklamada, “Silahla saldıracak kadar gözü dönen caninin en ağır cezayı alması için takipçi olacağız” dedi.

Çaycuma Devlet Hastanesi’nde görevli iki güvenlik görevlisinin silahlı saldırıya uğraması, başta Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, olmak üzere herke kesimden büyük tepki gördü.

Uygunsuz otopark yapmak isteyen saldırganın güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığını ancak çıkan tartışma sonrasında caninin silahına davranarak hastane güvenlik görevlileri üzerine kurşun yağdırdığını belirten Sert şunları söyledi:

“Arkadaşlarımız şu an tedavi altındalar. Birinin durumu ciddiyetini koruyor, diğer arkadaşımızın vücudundaki kurşun çok şükür çıkartıldı. Öncelikle arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sağlıkta şiddetin durdurulması için sürekli gündeme taşıyoruz, raporlar hazırlıyoruz, kamuoyu araştırmaları yaptırıyor sonuçlarını açıklıyoruz.  Ortada yükselen bir çığlık vardı, kan vardı.  Şimdi artık oluk oluk kan var, kurşun var.

Sağlık kurumlarında çalışan hiçbir arkadaşımızın can güvenliği yok, doktorundan güvenlik görevlisine kadar.  Bu saldırganlar en ağır şekilde cezalandırılmadığı sürece bu tür menfur hadiseler devam edecek.

Hukuki düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi ve sağlık çalışanına el kaldıranın en ağır hukuki ve sosyal cezalara çarptırılması gerekiyor. Sendika olarak üyelerimize yönelik bu kanlı saldırıyı gerçekleştiren caninin en ağır cezayı alması için süreci takip edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.