Nezih Allıoğlu: Virüs kısalsın KÇÖ uzasın!

Haber Heybesi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2021 - 19:42, Güncelleme: 06.07.2021 - 19:42
 

Nezih Allıoğlu: Virüs kısalsın KÇÖ uzasın!

Koronavirüs belasının 1.5 yıllık seyri, gündelik yaşamda, iş dünyasında, çalışma hayatında o kadar çok şeyi değiştirdi ki, herkesin birbirini daha çok dinlemeye, daha iyi anlamaya ihtiyacı olduğu gerçeği daha da netleşti. Bu ortam, herkesin diyeceğini en net biçimde söylemesini gerektirdiği için bunun yansımalarını görmeye başladık. GGYD’nin ziyaret trafiği En son örneği, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin, ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarında görüldü, görülüyor. Genç girişimciler bu kez de Ahmet Kurt başkanlığındaki, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu, İÇASİFED’i ziyaret etti. Ziyarette iş dünyasını yakından ilgilendiren konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ahmet Kurt’un daveti Federasyon Başkanı Ahmet Kurt, İÇASİFED, TÜRKONFED ve sahip oldukları network hakkında bilgi verdi. Kurt, “Yeni normalleşme döneminde iş dünyasını temsil eden STK’larla önemli iş birliklerimiz olacağına, mutlaka olması gerektiğine inanıyorum” dedikten sonra, GGYD’yi, İÇASİFED’e üye olmaya da davet etti. Nezih Allıoğlu’nun talebi: KÇÖ uzasın GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu da salgın sürecinden en fazla etkilenen kesimin reel sektör olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Yeni normalleşmede de en çok iş dünyasının desteğe, seslerini duyurmaya ihtiyacı var. Bu anlamda bizlere, ekonomi tabanlı STK’lara çok büyük görevler düşüyor. Sanayicimizin de, işadamlarımızın da, girişimcilerimizin de şu an beklentisi, salgın yaralarını sarmak için finansman destek. Özellikle Kısa Çalışma Ödeneği bu anlamda önemli bir açığı kapatıyor. Malum, ödeneğin yasal uzatma süresi, bu ay sonunda doluyor. Sahadan gelen, üyelerimizden gelen taleplerin başında, bu sürenin yılsonuna kadar uzatılması isteği var. Toparlanma sürecinde Kısa Çalışma Ödeneği KÇÖ’nün devam etmesi tek bir personelin bile işten çıkarılmadan hayatına devam etmesi, mal ve hizmette çarkların yeniden hızlanması açısından hayati önem taşıyor. İş dünyasının sesine mutlaka kulak verileceğine yürekten inanıyoruz.” ANKHABER

Koronavirüs belasının 1.5 yıllık seyri, gündelik yaşamda, iş dünyasında, çalışma hayatında o kadar çok şeyi değiştirdi ki, herkesin birbirini daha çok dinlemeye, daha iyi anlamaya ihtiyacı olduğu gerçeği daha da netleşti.

Bu ortam, herkesin diyeceğini en net biçimde söylemesini gerektirdiği için bunun yansımalarını görmeye başladık.

GGYD’nin ziyaret trafiği

En son örneği, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin, ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarında görüldü, görülüyor.

Genç girişimciler bu kez de Ahmet Kurt başkanlığındaki, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu, İÇASİFED’i ziyaret etti. Ziyarette iş dünyasını yakından ilgilendiren konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ahmet Kurt’un daveti

Federasyon Başkanı Ahmet Kurt, İÇASİFED, TÜRKONFED ve sahip oldukları network hakkında bilgi verdi. Kurt, “Yeni normalleşme döneminde iş dünyasını temsil eden STK’larla önemli iş birliklerimiz olacağına, mutlaka olması gerektiğine inanıyorum” dedikten sonra, GGYD’yi, İÇASİFED’e üye olmaya da davet etti.

Nezih Allıoğlu’nun talebi: KÇÖ uzasın

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu da salgın sürecinden en fazla etkilenen kesimin reel sektör olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Yeni normalleşmede de en çok iş dünyasının desteğe, seslerini duyurmaya ihtiyacı var. Bu anlamda bizlere, ekonomi tabanlı STK’lara çok büyük görevler düşüyor. Sanayicimizin de, işadamlarımızın da, girişimcilerimizin de şu an beklentisi, salgın yaralarını sarmak için finansman destek. Özellikle Kısa Çalışma Ödeneği bu anlamda önemli bir açığı kapatıyor. Malum, ödeneğin yasal uzatma süresi, bu ay sonunda doluyor. Sahadan gelen, üyelerimizden gelen taleplerin başında, bu sürenin yılsonuna kadar uzatılması isteği var. Toparlanma sürecinde Kısa Çalışma Ödeneği KÇÖ’nün devam etmesi tek bir personelin bile işten çıkarılmadan hayatına devam etmesi, mal ve hizmette çarkların yeniden hızlanması açısından hayati önem taşıyor. İş dünyasının sesine mutlaka kulak verileceğine yürekten inanıyoruz.” ANKHABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.