Ankara Yenimahalle'de arama kurtarma tatbikatı

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 09:34, Güncelleme: 07.02.2024 - 09:34
 

Ankara Yenimahalle'de arama kurtarma tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, 6 Şubat 2023'teki deprem felaketinin yıl dönümünde arama kurtarma tatbikatı düzenledi.
Yıkım riski bulunan Yenimahalle Halide Edip Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma (YENAR), Sivil Savunma Uzmanları Derneği (SISUD), AFAD, KURT-AR, ADAK ve BAKUT ekiplerinden oluşan toplam 85 kişilik arama kurtarma personeli katıldı. Deprem felaketinin yıl dönümünde, depremde kaybettikleri vatandaşları anma programının yanı sıra, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve deprem sonrası kurtarma tatbikatı da gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı yetkilileri, 6 Şubat depreminin ülke genelinde derin izler bıraktığını belirterek, "Bu felaket, milletimizin birlik ve dayanışmasıyla başa çıktığı bir döneme tanıklık etti. Belediyemizin tüm birimleri, depremin hemen ardından bölgeye yardım için seferber oldu. Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma uzmanları olarak, ekibimizle birlikte ilk andan itibaren bölgede aktif rol aldık. Depremin yıl dönümü vesilesiyle, yaşanan acıları unutmadan ve gelecekteki felaketlere karşı hazırlıklı olabilmek adına YENAR, SISUD, AFAD, KURT-AR ve BAKUT ekipleri olarak anma programı ve tatbikat düzenledik. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştular.
Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, 6 Şubat 2023'teki deprem felaketinin yıl dönümünde arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

Yıkım riski bulunan Yenimahalle Halide Edip Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma (YENAR), Sivil Savunma Uzmanları Derneği (SISUD), AFAD, KURT-AR, ADAK ve BAKUT ekiplerinden oluşan toplam 85 kişilik arama kurtarma personeli katıldı. Deprem felaketinin yıl dönümünde, depremde kaybettikleri vatandaşları anma programının yanı sıra, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve deprem sonrası kurtarma tatbikatı da gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı yetkilileri, 6 Şubat depreminin ülke genelinde derin izler bıraktığını belirterek, "Bu felaket, milletimizin birlik ve dayanışmasıyla başa çıktığı bir döneme tanıklık etti. Belediyemizin tüm birimleri, depremin hemen ardından bölgeye yardım için seferber oldu. Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma uzmanları olarak, ekibimizle birlikte ilk andan itibaren bölgede aktif rol aldık. Depremin yıl dönümü vesilesiyle, yaşanan acıları unutmadan ve gelecekteki felaketlere karşı hazırlıklı olabilmek adına YENAR, SISUD, AFAD, KURT-AR ve BAKUT ekipleri olarak anma programı ve tatbikat düzenledik. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.