Hz. Mevlana 750. Ölüm Yıl Dönümünde Tasavvuf Müziği ile Anıldı

Kültür-Sanat 14.12.2023 - 16:12, Güncelleme: 14.12.2023 - 16:12
 

Hz. Mevlana 750. Ölüm Yıl Dönümünde Tasavvuf Müziği ile Anıldı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Musiki Muallim Mektebi’nde tasavvuf müziği konseri verdi.
Musiki Muallim Mektebi, Başkent’in sanat merkezi haline dönüştü. Birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Musiki Muallim Mektebi, Hz. Mevlana’nın 750. ölüm yıl dönümünde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun tasavvuf müziği konserine ev sahipliği yaptı. Tarihi mekanda gerçekleşen konserde tasavvuf müziğinin en seçkin örnekleri seslendirildi. Konseri izleyenler arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Serdar Tuncer, akademisyenler ve öğrenciler vardı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi vuslatının 750. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Hz. Mevlana’yı ve diğer manevi mimarlarımızı tanımak, tanıtmak ve onların yaktığı meşaleyi daima yanık tutmak ve onların öğüdünü zamanımıza ve yarına taşımak hepimizin görevidir. Bu vesileyle Hz. Mevlana ile birlikte Anadolu’nun manevi mimarlarını rahmetle yâd ediyorum” dedi.
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Musiki Muallim Mektebi’nde tasavvuf müziği konseri verdi.

Musiki Muallim Mektebi, Başkent’in sanat merkezi haline dönüştü. Birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Musiki Muallim Mektebi, Hz. Mevlana’nın 750. ölüm yıl dönümünde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun tasavvuf müziği konserine ev sahipliği yaptı.

Tarihi mekanda gerçekleşen konserde tasavvuf müziğinin en seçkin örnekleri seslendirildi. Konseri izleyenler arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Serdar Tuncer, akademisyenler ve öğrenciler vardı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “ Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi vuslatının 750. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Hz. Mevlana’yı ve diğer manevi mimarlarımızı tanımak, tanıtmak ve onların yaktığı meşaleyi daima yanık tutmak ve onların öğüdünü zamanımıza ve yarına taşımak hepimizin görevidir. Bu vesileyle Hz. Mevlana ile birlikte Anadolu’nun manevi mimarlarını rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.