En Uzun Gece “Şeb-i Yelda” Keçiören’de Kutlandı

Kültür-Sanat 22.12.2023 - 12:42, Güncelleme: 22.12.2023 - 12:42
 

En Uzun Gece “Şeb-i Yelda” Keçiören’de Kutlandı

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde İran, Afganistan ve Tacikistan Ankara Büyükelçiliklerinin iş birliğinde düzenlenen “Şeb-i Yelda” kutlaması Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katılımıyla gerçekleştirildi.
İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Müsteşarı Mavjuda Nurovave büyükelçiliklerin çalışanları katıldı. Mezopotamya ve Ön Asya milletlerince 21 Aralık’ta Kuzey yarımkürede yılın en uzun gecesi olarak kutlanan “Şeb-i Yelda”nın insanların karanlıklardan çıkışının başlangıcı olarak kutlandığını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bugün 21 Aralık, kuzey yarım kürede en uzun gece. Her yıl kutlanan ve kadim bir geçmişe dayanan Şeb-i Yelda’yı dost ve kardeş ülkelerimizin büyükelçilikleriyle kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu özel günün tüm insanlığa, dünyanın her yerindeki mazlum ve masum milletlere ve Filistin halkına barış ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Yüce Allah dostluğumuzu, kardeşliğimizi daim eylesin. Katılımlarından dolayı kıymetli büyükelçilerimize ve büyükelçilik çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi. Müzik ve enstrüman dinletisi gerçekleştirilen programda Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Müsteşarı Sn. Mavjuda Nurova da birer konuşma yaparak Şeb-i Yelda’yı kutladılar. Sahnede, kutlamaya özel kurulan sofraya, Şeb-i Yelda’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan nar ve kuruyemişin yanı sıra çeşitli gıdalar konuldu.  
Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde İran, Afganistan ve Tacikistan Ankara Büyükelçiliklerinin iş birliğinde düzenlenen “Şeb-i Yelda” kutlaması Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Müsteşarı Mavjuda Nurovave büyükelçiliklerin çalışanları katıldı.

Mezopotamya ve Ön Asya milletlerince 21 Aralık’ta Kuzey yarımkürede yılın en uzun gecesi olarak kutlanan “Şeb-i Yelda”nın insanların karanlıklardan çıkışının başlangıcı olarak kutlandığını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bugün 21 Aralık, kuzey yarım kürede en uzun gece. Her yıl kutlanan ve kadim bir geçmişe dayanan Şeb-i Yelda’yı dost ve kardeş ülkelerimizin büyükelçilikleriyle kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu özel günün tüm insanlığa, dünyanın her yerindeki mazlum ve masum milletlere ve Filistin halkına barış ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Yüce Allah dostluğumuzu, kardeşliğimizi daim eylesin. Katılımlarından dolayı kıymetli büyükelçilerimize ve büyükelçilik çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Müzik ve enstrüman dinletisi gerçekleştirilen programda Afganistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Müsteşarı Sn. Mavjuda Nurova da birer konuşma yaparak Şeb-i Yelda’yı kutladılar.

Sahnede, kutlamaya özel kurulan sofraya, Şeb-i Yelda’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan nar ve kuruyemişin yanı sıra çeşitli gıdalar konuldu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.