Eğitimci Abdullah Yüksel'den 24 Kasım mesajı

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2020 - 10:26, Güncelleme: 23.11.2020 - 10:26
 

Eğitimci Abdullah Yüksel'den 24 Kasım mesajı

Ömrünü eğitime adamış isimlerden biri olan İvme Eğitim Kurumları Kurucusu Fizik Öğretmeni Abdullah Yüksel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Damıta Damıta Sevgi Biriktirenler” başlığı altındaki mesaj şöyle: DAMITA DAMITA SEVGİ BİRİKTİRENLER Bazen sabrımız, bazen yüreğimiz, bazen sözümüzün gücü, bazen gözümüzün yaşı, bazen tebessümümüz, bazen de vicdanımızın gösterdiği yoldur uğruna yaşamımızı verdiğimiz. Top, tüfek, sopa tutmaz ellerimiz; kalemle bir gelecek resmi çizeriz, cennet kokan bir ülkenin geleceğini çizeriz, sıcak bir aileyi çizeriz, evrensel insanı inşa ederiz o resmin en dikkat çekici köşesine.   Biz öğretmenler, damıta damıta çoğalttığımız sevgiyi, bilgiyi insanlığın harcına katan, korkuyu hesaba katmadan anlatan, öğrencimizin gözündeki ışığı çoğaltanızdır aynı zamanda. Soluğumuzu tutup dikkatle dinleyen, hep aydınlığı gören, gösteren ve yılmayanızdır bizler. İnsanlık sevdasıdır bizim derdimiz. Bizler yüce mirası geleceğe taşırız. Yükümüz büyüktür, Çünkü Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasıdır bize kalan. İşimiz gücümüz insandır bizim, Yol alırız geleceğe gülümseyerek Biraz da eğitimin hâlâ sızlayan yarası olan köy enstitülerinin yarım kalmış hikâyesidir Tamamlamaya çalıştığımız. Ancak ne yaparsak yapalım bir şeyler hep eksik kalıyor. Kalbimizdeki duygu öksüz, Zihnimizdeki düşünce yetim kalmış, Bilgimiz tek başına yol almakta, Azmimiz eksik sınıflarda, Nefesimiz tıkanmış, Anlayışımız mesafeli insanlara. Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmemeliyiz. Bizler toplumun umut kaynağı, öğrencilerimizin gün ışığı, geleceğin nisan yağmuruyuz. Unutmamalıyız ki çekilen acılar, kayıplar ve bedeller değildir insanı yenen, umutsuzluktur. Ya güçlü olacağız ya da yenilgiye teslim. Ya izleyen olacağız konfor alanımızın içinde her nefeste ölenlerden ya da hayatın içinde gösterdiğimiz çabada, her nefeste doğanlardan. Tahta başında “Beni yoksul bir halk çocuğu olarak alıp bu ülkenin yurttaşları arasına taşıyan bu ülkeye, bu Cumhuriyet’e borcum var, diyebilen öğretmen kardeşlerimi, Okul duvarının altında kalan, “Ömrümü çocuklarıma adamıştım ama yetmedi ömrüm.” diyen, ıssız bir köy mezarlığında boylu boyunca yatan ÖĞRETMEN ŞEFİK SINIĞ’ı, Sınıfta soba patladığında çocuklarını kurtarmak için hiç düşünmeden sınıfa dalan, önce saçları tutuşup sonra kendileri yanan AYSUN ve BURÇİN ÖĞRETMENLERİ, Sabah erkenden okulun sobasını yakmalıydım diyerek Balıkesir Gönen’in dağ köyünde göreve giderken kar fırtınasına tutulup yolda donan ŞENER UĞUR’U, Öğrencileri ile birlikte türküler söylerken patlayan bomba yüzünden gelinlik yerine kefen giyerek kara toprağa giren AYBÜKE ÖĞRETMEN’İMİZİ saygıyla anıyor; cennet kokulu ülkemin saygıdeğer tüm öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Abdullah YÜKSEL Fizik Öğretmeni İvme Eğitim Kurumları Kurucusu

Ömrünü eğitime adamış isimlerden biri olan İvme Eğitim Kurumları Kurucusu Fizik Öğretmeni Abdullah Yüksel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Damıta Damıta Sevgi Biriktirenler” başlığı altındaki mesaj şöyle:

DAMITA DAMITA SEVGİ BİRİKTİRENLER

Bazen sabrımız, bazen yüreğimiz, bazen sözümüzün gücü, bazen gözümüzün yaşı, bazen tebessümümüz, bazen de vicdanımızın gösterdiği yoldur uğruna yaşamımızı verdiğimiz. Top, tüfek, sopa tutmaz ellerimiz; kalemle bir gelecek resmi çizeriz, cennet kokan bir ülkenin geleceğini çizeriz, sıcak bir aileyi çizeriz, evrensel insanı inşa ederiz o resmin en dikkat çekici köşesine.

  Biz öğretmenler, damıta damıta çoğalttığımız sevgiyi, bilgiyi insanlığın harcına katan, korkuyu hesaba katmadan anlatan, öğrencimizin gözündeki ışığı çoğaltanızdır aynı zamanda.

Soluğumuzu tutup dikkatle dinleyen, hep aydınlığı gören, gösteren ve yılmayanızdır bizler.

İnsanlık sevdasıdır bizim derdimiz. Bizler yüce mirası geleceğe taşırız. Yükümüz büyüktür, Çünkü Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasıdır bize kalan. İşimiz gücümüz insandır bizim, Yol alırız geleceğe gülümseyerek Biraz da eğitimin hâlâ sızlayan yarası olan köy enstitülerinin yarım kalmış hikâyesidir Tamamlamaya çalıştığımız. Ancak ne yaparsak yapalım bir şeyler hep eksik kalıyor. Kalbimizdeki duygu öksüz, Zihnimizdeki düşünce yetim kalmış, Bilgimiz tek başına yol almakta, Azmimiz eksik sınıflarda, Nefesimiz tıkanmış, Anlayışımız mesafeli insanlara. Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmemeliyiz. Bizler toplumun umut kaynağı, öğrencilerimizin gün ışığı, geleceğin nisan yağmuruyuz.

Unutmamalıyız ki çekilen acılar, kayıplar ve bedeller değildir insanı yenen, umutsuzluktur. Ya güçlü olacağız ya da yenilgiye teslim. Ya izleyen olacağız konfor alanımızın içinde her nefeste ölenlerden ya da hayatın içinde gösterdiğimiz çabada, her nefeste doğanlardan.

Tahta başında “Beni yoksul bir halk çocuğu olarak alıp bu ülkenin yurttaşları arasına taşıyan bu ülkeye, bu Cumhuriyet’e borcum var, diyebilen öğretmen kardeşlerimi,

Okul duvarının altında kalan, “Ömrümü çocuklarıma adamıştım ama yetmedi ömrüm.” diyen, ıssız bir köy mezarlığında boylu boyunca yatan ÖĞRETMEN ŞEFİK SINIĞ’ı,

Sınıfta soba patladığında çocuklarını kurtarmak için hiç düşünmeden sınıfa dalan, önce saçları tutuşup sonra kendileri yanan AYSUN ve BURÇİN ÖĞRETMENLERİ,

Sabah erkenden okulun sobasını yakmalıydım diyerek Balıkesir Gönen’in dağ köyünde göreve giderken kar fırtınasına tutulup yolda donan ŞENER UĞUR’U,

Öğrencileri ile birlikte türküler söylerken patlayan bomba yüzünden gelinlik yerine kefen giyerek kara toprağa giren AYBÜKE ÖĞRETMEN’İMİZİ saygıyla anıyor; cennet kokulu ülkemin saygıdeğer tüm öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Abdullah YÜKSEL Fizik Öğretmeni İvme Eğitim Kurumları Kurucusu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.