Dericizade Faruk Küçük’ün hayatının en önemli günü: 13 Ekim 2023 Cuma

Kültür-Sanat 10.10.2023 - 21:41, Güncelleme: 10.10.2023 - 21:41
 

Dericizade Faruk Küçük’ün hayatının en önemli günü: 13 Ekim 2023 Cuma

Ankara’yı Başkent oluşunun ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı heyecanı sarmışken, ünlü iş insanı ve koleksiyoner Dericizade Faruk Küçük de ayrı bir heyecan ve sevinç yaşıyor.
ANKHABER ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ ile ilgili olarak kişi bazında en zengin arşive sahip olan Dericizade Faruk Küçük, elindeki bu hazineyi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in eseri olan Türk Tarihi Kurumu’na bağışlayacak. 13 Ekim 2023 Cuma günü saat 14.30’da Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle bağış protokolü imzalanmış olacak. Programa göre, “Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi” de açılacak. Program, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Derecizade Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün açılış konuşmalarıyla başlayacak. Saat 15.00’te ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ arşivinin bağışıyla ilgili imza töreni yapılacak. Hemen ardından, saat 15.30’da ise “Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi”nin açılışı yapılacak. BAĞIŞLANAN ARŞİVDE NELER VAR? Atatürk ve Ankara; dolayısıyla Türk, Türkiye, Cumhuriyet dolu olan ve Türk Tarih Kurumu’na bağışlanan arşivde neler bulunduğunu satır başlarıyla aktarmam gerekirse şöyle bir özet yapabilirim: - İki odayı kaplayan arşiv içinde yer alan Ankara ile ilgili (dikkat edin lütfen; sadece Ankara ile ilgili) 5 bin civarında kitap… - 1000’den fazla dergi kapağı… - 1000 kadar tek veya ciltli Ankara gazetesi… - Eski Atatürk fotoğrafları… - Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatıyla ilgili olarak, 1938 yılının 10 Kasım’ı ile 30 Kasım’ı arasında yayımlanmış 100 civarında kara gün gazetesi… - Ankara’nın ve Ankaralının mazisini anlatan, sosyal yaşamını yansıtan belge niteliğinde binlerce fotoğraf… -Başkentin ticaret, siyaset, kültür / sanat, efemera gece hayatına dair binlerce görsel, belge… - Çok eski Ankara haritaları… - Velhasıl Ankara ile ilgili her şey… - Kendisi de bir Ahi olduğu için, Ahilikle ilgili vesikalar, belgeler… - İlgi ve iştigal alanı olan dericilik başta olmak üzere ticaret ile ilgili kitaplar…
Ankara’yı Başkent oluşunun ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı heyecanı sarmışken, ünlü iş insanı ve koleksiyoner Dericizade Faruk Küçük de ayrı bir heyecan ve sevinç yaşıyor.

ANKHABER

‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ ile ilgili olarak kişi bazında en zengin arşive sahip olan Dericizade Faruk Küçük, elindeki bu hazineyi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in eseri olan Türk Tarihi Kurumu’na bağışlayacak.

13 Ekim 2023 Cuma günü saat 14.30’da Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle bağış protokolü imzalanmış olacak.

Programa göre, “Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi” de açılacak.

Program, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Derecizade Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Saat 15.00’te ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ arşivinin bağışıyla ilgili imza töreni yapılacak. Hemen ardından, saat 15.30’da ise “Başkent Oluşunun 100. Yılında / Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi”nin açılışı yapılacak.

BAĞIŞLANAN ARŞİVDE NELER VAR?

Atatürk ve Ankara; dolayısıyla Türk, Türkiye, Cumhuriyet dolu olan ve Türk Tarih Kurumu’na bağışlanan arşivde neler bulunduğunu satır başlarıyla aktarmam gerekirse şöyle bir özet yapabilirim:

- İki odayı kaplayan arşiv içinde yer alan Ankara ile ilgili (dikkat edin lütfen; sadece Ankara ile ilgili) 5 bin civarında kitap…

- 1000’den fazla dergi kapağı…

- 1000 kadar tek veya ciltli Ankara gazetesi…

- Eski Atatürk fotoğrafları…

- Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatıyla ilgili olarak, 1938 yılının 10 Kasım’ı ile 30 Kasım’ı arasında yayımlanmış 100 civarında kara gün gazetesi…

- Ankara’nın ve Ankaralının mazisini anlatan, sosyal yaşamını yansıtan belge niteliğinde binlerce fotoğraf…

-Başkentin ticaret, siyaset, kültür / sanat, efemera gece hayatına dair binlerce görsel, belge…

- Çok eski Ankara haritaları…

- Velhasıl Ankara ile ilgili her şey…

- Kendisi de bir Ahi olduğu için, Ahilikle ilgili vesikalar, belgeler…

- İlgi ve iştigal alanı olan dericilik başta olmak üzere ticaret ile ilgili kitaplar…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.