“Ankara’nın Bağları”na Görkemli Gala

Kültür-Sanat 12.12.2023 - 06:36, Güncelleme: 12.12.2023 - 06:36
 

“Ankara’nın Bağları”na Görkemli Gala

Dört bölümlük ‘Ankara’nın Bağları’ belgeselinin galası geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi.
ANKHABER “Ankara’nın Bağları” belgeseli için düzenlenen gala etkinliği kalabalık bir katılımcı grup eşliğinde yapıldı. Programda 4 bölümden oluşan belgeselin 45 dakikalık tanıtım filmi izlendi.   ŞEVKET BÜLEND YAHNİCİ Galanın açılış konuşmasını yapan Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclis Başkanı Şevket Bülend Yahnici şunları söyledi: “Yıllarca dernek çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları Ankara Kent Konseyi bu işlere sahip çıkar hale gelmesi ve Mansur Yavaş Başkan’ın başkanlığı itibari ile bir sivil toplum platformu içerisinde yürütmeyi daha uygun gördük. Dernek olarak Ankara Kalesi’nde festivaller, Kültür, sanat çalışmaları yaptık. Ankara Kalesi nasıl bir tarih hazinesi ise Ankara Kalesi kendi bünyesinde bir kültür ve sanat hazinesini barındırıyor.” Yahnici, belgesel projesinin kendiliğinden ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “İnsanın hayatında bu tarz projeler yapalım dediği projelerden. Ankara tarihine yönelik Ankaralı büyükler görüşlerini beyan ettiler. İnsanlar yaşlanıyor, geriye doğru tarihe tanıklık edecek insanlar azalıyor ve bu insanlar mutlaka tarihin tanıkları olarak, Ankara eski tarihinin tanıkları olarak konuşturmalıyız. Bugün burada bağ evleri projesi ile karşınızdayız. Bu işe gönül verenler, hadi yapalım diyenler demek suretiyle bağ şahitleri, bağcılık yapan arkadaşlar Kalecik’te, Ayaş’ta ve birçok yerde çekim yapıldı. Belgesel 40’ar dakikalık 4 bölümden oluşuyor.” YAHNİCİ’NİN GALA GÖRÜŞÜ Şevket Bülend Yahnici, gala programına ilişkin olarak yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Çok geniş ve çok değerli bir izleyici topluluğu Ankara Kent Konseyi'nde tarihin ve kültürün etrafında buluşmanın heyecanını yaşadı. Ankara Kalesi Çalışmaları olarak öncülük ettiğimiz ve Güngör Makar hanımın yapımcılığını üstlendiği Ankara Bağları Belgeseli'nin sunum ve galasını yaptık. Belgesel gösterimine bu projenin bir parçası olarak gerçekleştirilen suluboya ressamı İsmet Yılmaz hanımın ‘Ankara Bağları ve Bağevleri Resim Sergisi’ eşlik etti. Bizler ise, bu işe gönül, fikir, emek verenler olarak Ankara kültür hayatına güzel bir değer kazandırıyor olmanın hazzını, /mutluluğunu yaşadık.” HALİL İBRAHİM YILMAZ Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise Ankara’nın bağlarının bir kültürel miras olduğunu ve bu mirasın sadece bağdan ibaret olmadığını, bunu toplumu birbirine bağlayan bir kültür mirası olarak gördüğünü söyledi. Yılmaz. Ankara Kent Konseyi’nin tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirterek, belgeseli izlemeye gelen ve emek verenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından “Ankara’nın Bağları” belgeselinin 45 dakikalık tanıtımı izlendi.
Dört bölümlük ‘Ankara’nın Bağları’ belgeselinin galası geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi.

ANKHABER

“Ankara’nın Bağları” belgeseli için düzenlenen gala etkinliği kalabalık bir katılımcı grup eşliğinde yapıldı. Programda 4 bölümden oluşan belgeselin 45 dakikalık tanıtım filmi izlendi.

 

ŞEVKET BÜLEND YAHNİCİ

Galanın açılış konuşmasını yapan Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclis Başkanı Şevket Bülend Yahnici şunları söyledi:

“Yıllarca dernek çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları Ankara Kent Konseyi bu işlere sahip çıkar hale gelmesi ve Mansur Yavaş Başkan’ın başkanlığı itibari ile bir sivil toplum platformu içerisinde yürütmeyi daha uygun gördük. Dernek olarak Ankara Kalesi’nde festivaller, Kültür, sanat çalışmaları yaptık. Ankara Kalesi nasıl bir tarih hazinesi ise Ankara Kalesi kendi bünyesinde bir kültür ve sanat hazinesini barındırıyor.”

Yahnici, belgesel projesinin kendiliğinden ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:

“İnsanın hayatında bu tarz projeler yapalım dediği projelerden. Ankara tarihine yönelik Ankaralı büyükler görüşlerini beyan ettiler. İnsanlar yaşlanıyor, geriye doğru tarihe tanıklık edecek insanlar azalıyor ve bu insanlar mutlaka tarihin tanıkları olarak, Ankara eski tarihinin tanıkları olarak konuşturmalıyız. Bugün burada bağ evleri projesi ile karşınızdayız. Bu işe gönül verenler, hadi yapalım diyenler demek suretiyle bağ şahitleri, bağcılık yapan arkadaşlar Kalecik’te, Ayaş’ta ve birçok yerde çekim yapıldı. Belgesel 40’ar dakikalık 4 bölümden oluşuyor.”

YAHNİCİ’NİN GALA GÖRÜŞÜ

Şevket Bülend Yahnici, gala programına ilişkin olarak yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Çok geniş ve çok değerli bir izleyici topluluğu Ankara Kent Konseyi'nde tarihin ve kültürün etrafında buluşmanın heyecanını yaşadı. Ankara Kalesi Çalışmaları olarak öncülük ettiğimiz ve Güngör Makar hanımın yapımcılığını üstlendiği Ankara Bağları Belgeseli'nin sunum ve galasını yaptık. Belgesel gösterimine bu projenin bir parçası olarak gerçekleştirilen suluboya ressamı İsmet Yılmaz hanımın ‘Ankara Bağları ve Bağevleri Resim Sergisi’ eşlik etti.

Bizler ise, bu işe gönül, fikir, emek verenler olarak Ankara kültür hayatına güzel bir değer kazandırıyor olmanın hazzını, /mutluluğunu yaşadık.”

HALİL İBRAHİM YILMAZ

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise Ankara’nın bağlarının bir kültürel miras olduğunu ve bu mirasın sadece bağdan ibaret olmadığını, bunu toplumu birbirine bağlayan bir kültür mirası olarak gördüğünü söyledi.

Yılmaz. Ankara Kent Konseyi’nin tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirterek, belgeseli izlemeye gelen ve emek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından “Ankara’nın Bağları” belgeselinin 45 dakikalık tanıtımı izlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.