Ankara çağı!

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2021 - 13:55, Güncelleme: 10.03.2021 - 13:55
 

Ankara çağı!

Dursun ERKILIÇ Ankara adına sevinilmesi gereken gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti olmasına rağmen adeta bir ‘mağduriyet’ yaşayan Ankara, hem dev projelerin uygulama alanı hem de kentlilik bilinci ile oluşan sahiplenilme duygusuyla mağduriyetin oluşturduğu mağlubiyetten galibiyete ulaşmanın sevincini, moralini yaşıyor. Elbette bu gelişmelerin her noktasında pek çok kişi, kurum, kuruluş var. Öncülük edenler AK Parti Ankara milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi Ankara’ya hizmet sunmada öne çıkan isimlerin öncülük ettiği, girişimlerde bulunduğu bir konu son haftaların en önemli gündem maddesi. Bu çerçevede iki gelişmeyi yorumlamak ve sizlerle paylaşmak istiyorum. * Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi Proje; mazisi yıllar önceye dayanan bir hazin hikâyenin sonu mutlu biten romana dönüşmesini öngörüyor! ‘Öngörüyor’ diyorum çünkü henüz Ankara sevdalılarının dilinde bir türkü! İlk olarak Ankara milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan gündeme getirdi. Özetle dedi ki: “Ankara - İstanbul Çok Hızlı Tren Projesinin Tarihi İpek Yolu hattındaki Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu güzergâhından geçmesi için proje çalışmaları devam ediyor. Ankara’dan İstanbul’a varış 80-90 dakika olacak.” Konuya adını andığım, anmadığı pek çok kamu görevlisi ve STK de katkı sunuyor. Nevzat Ceylan’ın Ankara milletvekilleri Asuman Erdoğan, Zeynep Yıldız ve Arife Polat Düzgün ile birlikte TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret etmesinin ardından yaşanan süreç projenin olgunlaşmasını sağladı. Sözü uzatmadan özetliyorum: Ankara - İstanbul Çok Hızlı Tren Projesi; Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan ve oradan uzanacağı Bolu güzergahında yepyeni bir zenginlik hattı oluşturacak… * Türkiye-Çin arası 12 güne düştü… İhracatta en önemli belirleyici etkenlerden biri de mesafe ve ulaşım süresi. Ankara’daki sanayicileri, üreticileri sevindiren gelişmelerden biri de bu yönde… Çin’den başlayıp Asya, Avrupa ve Orta Doğu’yu kucaklaştıran altyapı ve ulaşım ağının oluşumunu amaçlayan ‘Tek Kuşak Tek Yol Projesi’ meyvelerini vermeye başlıyor. Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer’in AA aracılığıyla kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre, bir ihraç ürününü Çin’e 12 günde göndermek mümkün artık. Beşer, Türkiye'den Çin'e ürünleri deniz yoluyla 35 ila 45 günde ihraç ettiklerini belirterek, “Türkiye ürünleri için çok iyi bir pazar olan Çin'e demir yoluyla ihracatın 12 güne düşmesi, hem maliyetlerimizi aşağı çekecek hem de yaş sebze ve meyve ihracatının yolunu açacak.” diyor. Ankaralı üreticilere, ihracatçılara duyurulur.

Dursun ERKILIÇ

Ankara adına sevinilmesi gereken gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti olmasına rağmen adeta bir ‘mağduriyet’ yaşayan Ankara, hem dev projelerin uygulama alanı hem de kentlilik bilinci ile oluşan sahiplenilme duygusuyla mağduriyetin oluşturduğu mağlubiyetten galibiyete ulaşmanın sevincini, moralini yaşıyor. Elbette bu gelişmelerin her noktasında pek çok kişi, kurum, kuruluş var.

Öncülük edenler

AK Parti Ankara milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi Ankara’ya hizmet sunmada öne çıkan isimlerin öncülük ettiği, girişimlerde bulunduğu bir konu son haftaların en önemli gündem maddesi. Bu çerçevede iki gelişmeyi yorumlamak ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

*

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi

Proje; mazisi yıllar önceye dayanan bir hazin hikâyenin sonu mutlu biten romana dönüşmesini öngörüyor!

‘Öngörüyor’ diyorum çünkü henüz Ankara sevdalılarının dilinde bir türkü!

İlk olarak Ankara milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan gündeme getirdi. Özetle dedi ki:

“Ankara - İstanbul Çok Hızlı Tren Projesinin Tarihi İpek Yolu hattındaki Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu güzergâhından geçmesi için proje çalışmaları devam ediyor. Ankara’dan İstanbul’a varış 80-90 dakika olacak.”

Konuya adını andığım, anmadığı pek çok kamu görevlisi ve STK de katkı sunuyor. Nevzat Ceylan’ın Ankara milletvekilleri Asuman Erdoğan, Zeynep Yıldız ve Arife Polat Düzgün ile birlikte TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret etmesinin ardından yaşanan süreç projenin olgunlaşmasını sağladı.

Sözü uzatmadan özetliyorum: Ankara - İstanbul Çok Hızlı Tren Projesi; Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan ve oradan uzanacağı Bolu güzergahında yepyeni bir zenginlik hattı oluşturacak…

*

Türkiye-Çin arası 12 güne düştü…

İhracatta en önemli belirleyici etkenlerden biri de mesafe ve ulaşım süresi. Ankara’daki sanayicileri, üreticileri sevindiren gelişmelerden biri de bu yönde…

Çin’den başlayıp Asya, Avrupa ve Orta Doğu’yu kucaklaştıran altyapı ve ulaşım ağının oluşumunu amaçlayan ‘Tek Kuşak Tek Yol Projesi’ meyvelerini vermeye başlıyor.

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer’in AA aracılığıyla kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre, bir ihraç ürününü Çin’e 12 günde göndermek mümkün artık.

Beşer, Türkiye'den Çin'e ürünleri deniz yoluyla 35 ila 45 günde ihraç ettiklerini belirterek, “Türkiye ürünleri için çok iyi bir pazar olan Çin'e demir yoluyla ihracatın 12 güne düşmesi, hem maliyetlerimizi aşağı çekecek hem de yaş sebze ve meyve ihracatının yolunu açacak.” diyor.

Ankaralı üreticilere, ihracatçılara duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.