Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Bölgelerde Sıvat Desteği

Ekonomi 27.07.2023 - 13:06, Güncelleme: 27.07.2023 - 13:06
 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Bölgelerde Sıvat Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı desteğinde bulunmaya devam ediyor. 2022 yılından beri devam eden proje kapsamında bugüne kadar 641 mahallede toplam 9 bin 995 adet sıvat yapımı gerçekleştirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için çiftçilere verilen desteklere devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı özellikle kırsal mahallelerde (yayla ve mera alanlarında) otlayan hayvanların temiz su ihtiyacının karşılanması içiniçme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmayı sürdürüyor.   641 MAHALLEYE TOPLAM 9 BİN 995 SIVAT MONTAJI YAPILDI Başkentli yerli üreticileri kalkındırmak için desteklerini sürdüren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik kırsal bölgelerde SIVAT montajı yapıyor. 2022 yılından beri devam eden proje kapsamında bugüne kadar 641 mahallede toplam 9 bin 995 adet oluk teslim edilirken, her noktaya 5 oluk ve 1 başlıktan oluşan sıvatın montajı gerçekleştiriliyor. Kırsal mahallelerde,yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak ve kısıtlı olan su imkânlarının daha verimli kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şefi Ziraat Mühendisi Sezai Okçu, “Hayvancılık yapan üreticilerimizin ve yaban hayvanlarının suya ulaşmasını kolaylaştırmak için 2022 yılında 411 mahallemize 5 bin adet sıvat dağıtıp kurulumlarını yapmış bulunmaktayız. Eksik kalan mahallelerimizde ise şu ana 230 mahallemize dağıtımı tamamladık. Geri kalan 117 mahallemizde dağıtım sürmektedir” dedi.   HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Polatlı Yeniköseler Mahalle Muhtarı Ali Alcin tarafından gelen talep doğrultusunda harekete geçerek işlevini yitiren su oluğu yerine yepyeni sıvatın kurulumunu gerçekleştirdi. Yeniköseler Mahalle Muhtarı Alcin, “Su oluğumuz eskidiği için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına müracaatta bulunduk. Sağ olsunlar bugün de geldiler sıvatlarımızı monte ediyorlar. Eski sıvatlarımız çok yıpranmıştı. Hayvanlarımızı suyla buluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu konuda Mansur Başkan’ıma ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Aynı mahallede hayvan yetiştiriciliği yapan Hamza Kırel ise şunları söyledi: “30 senedir hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Oluklarımız yeterli olmadığı için Muhtarımız Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Sıvatlarımızın montajı yapıldı. Hayvanlarımız suya kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı desteğinde bulunmaya devam ediyor. 2022 yılından beri devam eden proje kapsamında bugüne kadar 641 mahallede toplam 9 bin 995 adet sıvat yapımı gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için çiftçilere verilen desteklere devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı özellikle kırsal mahallelerde (yayla ve mera alanlarında) otlayan hayvanların temiz su ihtiyacının karşılanması içiniçme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmayı sürdürüyor.

 

641 MAHALLEYE TOPLAM 9 BİN 995 SIVAT MONTAJI YAPILDI

Başkentli yerli üreticileri kalkındırmak için desteklerini sürdüren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik kırsal bölgelerde SIVAT montajı yapıyor.

2022 yılından beri devam eden proje kapsamında bugüne kadar 641 mahallede toplam 9 bin 995 adet oluk teslim edilirken, her noktaya 5 oluk ve 1 başlıktan oluşan sıvatın montajı gerçekleştiriliyor.

Kırsal mahallelerde,yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak ve kısıtlı olan su imkânlarının daha verimli kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şefi Ziraat Mühendisi Sezai Okçu, “Hayvancılık yapan üreticilerimizin ve yaban hayvanlarının suya ulaşmasını kolaylaştırmak için 2022 yılında 411 mahallemize 5 bin adet sıvat dağıtıp kurulumlarını yapmış bulunmaktayız. Eksik kalan mahallelerimizde ise şu ana 230 mahallemize dağıtımı tamamladık. Geri kalan 117 mahallemizde dağıtım sürmektedir” dedi.

 

HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Polatlı Yeniköseler Mahalle Muhtarı Ali Alcin tarafından gelen talep doğrultusunda harekete geçerek işlevini yitiren su oluğu yerine yepyeni sıvatın kurulumunu gerçekleştirdi.

Yeniköseler Mahalle Muhtarı Alcin, “Su oluğumuz eskidiği için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına müracaatta bulunduk. Sağ olsunlar bugün de geldiler sıvatlarımızı monte ediyorlar. Eski sıvatlarımız çok yıpranmıştı. Hayvanlarımızı suyla buluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu konuda Mansur Başkan’ıma ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Aynı mahallede hayvan yetiştiriciliği yapan Hamza Kırel ise şunları söyledi:

“30 senedir hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Oluklarımız yeterli olmadığı için Muhtarımız Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Sıvatlarımızın montajı yapıldı. Hayvanlarımız suya kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.