Ankara Büyükşehir Belediyesi Her Daim Başkentlilerin Yanında

Ankara 20.08.2023 - 13:03, Güncelleme: 20.08.2023 - 13:03
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Her Daim Başkentlilerin Yanında

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik yönden ihtiyacı olan dezavantajlı vatandaşların; ulaşımdan doğal gaza, et ve süt desteğinden kırtasiye ile kantin desteğine kadar birçok ihtiyaçlarında yanlarında olmayı sürdürüyor. Her ay 220 bin aile Başkent Kart aracılığıyla desteklerden faydalanırken, sosyal yardım merkezinin sayısı da 37 adete çıkarıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Türkiye’ye örnek olurken bir yandan da zorlu ekonomik şartlarda vatandaşlara destekte bulunmayı sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her ay 220 bin aileye Başkent Kart aracılığıyla ulaşımdan doğal gaz, et,süt, temel, gıda, eğitim, ulaşım, kırtasiyeve kantin gibi birçok ihtiyaç konusunda destek oluyor.   ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ VE GELİŞİMİNİ ÖNCELEYEN DESTEKLER Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimini ve gelişimini önceleyen destekler veriyor. Özellikle okul çağında olan çocuklara kantin, büyüme çağında olan çocukların protein ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da et ve süt desteğinde bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Dağıtım Koordinatörü Mine Hatun Güney,“Yoksulluk nesilden nesile sürmesin istiyoruz. Bu yüzden çocuklarımızın eğitim ve gelişimini önceleyen et, kırtasiye, ulaşım, kantin, doğalgaz desteği gibi birçok alanda hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Bunu ise hem Ankara’nın parasını Ankaralı esnafa teslim eden hem de bir elin verdiğini diğerine göstermeyen anlayış ile insan onuruna yakışır şekilde Başkent Kart sistemi ile yapıyoruz” diye konuştu.   HAKSIZ YARDIMLARIN ÖNÜNE KURUMLARLA YAPILAN İŞ BİRLİĞİ İLE GEÇİLİYOR Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların dosyalarını kurumlarla iş birliği yaparak inceliyor. Hak temelli anlayış çerçevesinde; Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüğü üzerinden incelemeler sağlanarak düzenli aralıklarla kontroller yapılıyor. Başkentli vatandaşlar haksız yardım aldıklarını düşündükleri kişileri ise Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek bildirimde bulunabiliyor.   HER AY 220 BİN AİLE SOSYAL YARDIMLARDAN FAYDALANIYOR Büyükşehir Belediyesi, her ay 220 bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak için belirlenen tarihlerde Başkent Kart’a yüklediği bakiye ile destek oluyor. Daha önce koli ile yapılan, ekmek kamyonlarında uzun kuyrukların oluştuğu ve vatandaşın rencide olduğu yardımların önüne geçen Başkent Kart sistemi ile vatandaşlar anlaşmalı marketlerden veya iş yerlerinden ihtiyacı olan ürünleri satın alabiliyor.   YARDIM BAŞVURU MERKEZİ SAYISI 37’YE ÇIKARILDI Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak için daha önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezini 37’ye çıkardı. Büyük bir ekiple sosyal yardımları takip eden Büyükşehir Belediyesi, başvuruda bulunan vatandaşların başvuru sonuçlarına dair dönüşü kısa mesaj aracılığıyla gerçekleştiriyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik yönden ihtiyacı olan dezavantajlı vatandaşların; ulaşımdan doğal gaza, et ve süt desteğinden kırtasiye ile kantin desteğine kadar birçok ihtiyaçlarında yanlarında olmayı sürdürüyor. Her ay 220 bin aile Başkent Kart aracılığıyla desteklerden faydalanırken, sosyal yardım merkezinin sayısı da 37 adete çıkarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Türkiye’ye örnek olurken bir yandan da zorlu ekonomik şartlarda vatandaşlara destekte bulunmayı sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her ay 220 bin aileye Başkent Kart aracılığıyla ulaşımdan doğal gaz, et,süt, temel, gıda, eğitim, ulaşım, kırtasiyeve kantin gibi birçok ihtiyaç konusunda destek oluyor.

 

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ VE GELİŞİMİNİ ÖNCELEYEN DESTEKLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimini ve gelişimini önceleyen destekler veriyor. Özellikle okul çağında olan çocuklara kantin, büyüme çağında olan çocukların protein ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da et ve süt desteğinde bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Dağıtım Koordinatörü Mine Hatun Güney,“Yoksulluk nesilden nesile sürmesin istiyoruz. Bu yüzden çocuklarımızın eğitim ve gelişimini önceleyen et, kırtasiye, ulaşım, kantin, doğalgaz desteği gibi birçok alanda hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Bunu ise hem Ankara’nın parasını Ankaralı esnafa teslim eden hem de bir elin verdiğini diğerine göstermeyen anlayış ile insan onuruna yakışır şekilde Başkent Kart sistemi ile yapıyoruz” diye konuştu.

 

HAKSIZ YARDIMLARIN ÖNÜNE KURUMLARLA YAPILAN İŞ BİRLİĞİ İLE GEÇİLİYOR

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların dosyalarını kurumlarla iş birliği yaparak inceliyor. Hak temelli anlayış çerçevesinde; Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüğü üzerinden incelemeler sağlanarak düzenli aralıklarla kontroller yapılıyor.

Başkentli vatandaşlar haksız yardım aldıklarını düşündükleri kişileri ise Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek bildirimde bulunabiliyor.

 

HER AY 220 BİN AİLE SOSYAL YARDIMLARDAN FAYDALANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, her ay 220 bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak için belirlenen tarihlerde Başkent Kart’a yüklediği bakiye ile destek oluyor.

Daha önce koli ile yapılan, ekmek kamyonlarında uzun kuyrukların oluştuğu ve vatandaşın rencide olduğu yardımların önüne geçen Başkent Kart sistemi ile vatandaşlar anlaşmalı marketlerden veya iş yerlerinden ihtiyacı olan ürünleri satın alabiliyor.

 

YARDIM BAŞVURU MERKEZİ SAYISI 37’YE ÇIKARILDI

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak için daha önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezini 37’ye çıkardı. Büyük bir ekiple sosyal yardımları takip eden Büyükşehir Belediyesi, başvuruda bulunan vatandaşların başvuru sonuçlarına dair dönüşü kısa mesaj aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.