Anadolu OSB’de Hüseyin Kutsi Tuncay güven tazeledi

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.06.2022 - 09:00, Güncelleme: 06.06.2022 - 09:00
 

Anadolu OSB’de Hüseyin Kutsi Tuncay güven tazeledi

ANKHABER Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) 2021 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurul Başkanlık seçimlerinde Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi yeniden Başkanlığa seçilerek, güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul, divan seçimi ile devam etti. Yönetim ve denetim ibralarının ardından önergeler oylamaya sunuldu. “BİR HAYALLE YOLA ÇIKMIŞTIK, ŞİMDİ YÜZLERCE ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ” Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Hüseyin Kutsi Tuncay, yenilikçi vizyonu, denk bütçe ilkesi ve örnek uygulamaları ile Anadolu OSB’nin bir başarı hikayesi olduğunun altını çizdi. Tuncay, “Bölgemizin yapılaşma, üretim ve istihdam durumuna bakacak olursak; Mayıs 2022 tarihi itibariyle yapı ruhsatı alan 157 Katılımcımızdan 117’si yapı kullanma izni almış olup, yapı kullanma izni alan 87 Katılımcımız işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak üretime geçmiştir. 40 Katılımcımız inşaat aşamasındadır. Bölgemizin çalışan sayısı son 1 yılda yüzde 20 artarak 5.000’e yükselmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen, ana alanında bölgemizde tahsis edilmemiş parsel kalmamıştır. 20 yıl önce bir hayalle yola çıkmıştık ve bugün bu bölgeden 5 kıtada yüzlerce ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi. YENİLİKÇİ VİZYON DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE DEVAM EDECEK Sözlerinin devamında doğa uyumlu, çevreci yatırımları ile de Anadolu OSB’ nin model övgüsü aldığını vurgulayan Tuncay, yeni projelerinde de yeşil dönüşüme öncelik vereceklerini duyurdu ve devam etti: 560 bin metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanımızın kentsel planlaması iki buçuk yılı aşkın çalışmalarımız neticesinde tamamlanmıştır. Organize Sanayi Bölgemizin vizyonu ve özgün yapısına uygun olarak tasarlanan Kentsel Tasarım Projemiz kapsamında geliştirilen Batı Ticaret Alanı, açık ve kapalı spor alanları, restoran, kafeterya, bisiklet büfe, iş oteli- kongre merkezi kompleksi, sağlık merkezi, çocuk eğitim alanı, nihai meslek yüksekokulu-sürekli mesleki eğitim merkezi, ticaret sokağı, cami ve çok amaçlı salon açık ve kapalı sanayi müze alanları, açık toplantı fuar ve sergi alanları, teknoloji geliştirme bölgesi ile yeni bir rol model projeye imza atılacaktır. TÜRKİYE’ YE ÖRNEK BİR KALKINMA MODELİ OLDUK Tuncay, sözlerini şöyle sonlandırdı: Bölgemiz; yönetimiyle, yatırımcılarıyla, çalışanlarıyla, alt ve üst yapılarıyla en önemlisi ilkeli duruşuyla Türkiye’ye örnek bir kalkınma modeli oldu. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarından aldığımız emanetin kıymetini biliyoruz, yarınlara bu emaneti daha da değer katarak bırakmak için çalışıyoruz.  HÜSEYİN TUNCAY VE YÖNETİMİ İLE YOLA DEVAM KARARI Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ nın temsilcilerinin gözetiminde ANİŞMAK Anadolu İş Makinaları Ltd. Şti. Yetkilisi Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi ile karşı liste arasında oylama yapıldı. Oylama sonucunda katılımcılar; Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi ile yola devam kararı aldı.

ANKHABER

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) 2021 Faaliyet Yılı Olağan Genel Kurul Başkanlık seçimlerinde Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi yeniden Başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul, divan seçimi ile devam etti. Yönetim ve denetim ibralarının ardından önergeler oylamaya sunuldu.

“BİR HAYALLE YOLA ÇIKMIŞTIK, ŞİMDİ YÜZLERCE ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Hüseyin Kutsi Tuncay, yenilikçi vizyonu, denk bütçe ilkesi ve örnek uygulamaları ile Anadolu OSB’nin bir başarı hikayesi olduğunun altını çizdi.

Tuncay, “Bölgemizin yapılaşma, üretim ve istihdam durumuna bakacak olursak; Mayıs 2022 tarihi itibariyle yapı ruhsatı alan 157 Katılımcımızdan 117’si yapı kullanma izni almış olup, yapı kullanma izni alan 87 Katılımcımız işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak üretime geçmiştir. 40 Katılımcımız inşaat aşamasındadır. Bölgemizin çalışan sayısı son 1 yılda yüzde 20 artarak 5.000’e yükselmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen, ana alanında bölgemizde tahsis edilmemiş parsel kalmamıştır. 20 yıl önce bir hayalle yola çıkmıştık ve bugün bu bölgeden 5 kıtada yüzlerce ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

YENİLİKÇİ VİZYON DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE DEVAM EDECEK

Sözlerinin devamında doğa uyumlu, çevreci yatırımları ile de Anadolu OSB’ nin model övgüsü aldığını vurgulayan Tuncay, yeni projelerinde de yeşil dönüşüme öncelik vereceklerini duyurdu ve devam etti:

560 bin metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanımızın kentsel planlaması iki buçuk yılı aşkın çalışmalarımız neticesinde tamamlanmıştır. Organize Sanayi Bölgemizin vizyonu ve özgün yapısına uygun olarak tasarlanan Kentsel Tasarım Projemiz kapsamında geliştirilen Batı Ticaret Alanı, açık ve kapalı spor alanları, restoran, kafeterya, bisiklet büfe, iş oteli- kongre merkezi kompleksi, sağlık merkezi, çocuk eğitim alanı, nihai meslek yüksekokulu-sürekli mesleki eğitim merkezi, ticaret sokağı, cami ve çok amaçlı salon açık ve kapalı sanayi müze alanları, açık toplantı fuar ve sergi alanları, teknoloji geliştirme bölgesi ile yeni bir rol model projeye imza atılacaktır.

TÜRKİYE’ YE ÖRNEK BİR KALKINMA MODELİ OLDUK

Tuncay, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bölgemiz; yönetimiyle, yatırımcılarıyla, çalışanlarıyla, alt ve üst yapılarıyla en önemlisi ilkeli duruşuyla Türkiye’ye örnek bir kalkınma modeli oldu. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarından aldığımız emanetin kıymetini biliyoruz, yarınlara bu emaneti daha da değer katarak bırakmak için çalışıyoruz.

 HÜSEYİN TUNCAY VE YÖNETİMİ İLE YOLA DEVAM KARARI

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ nın temsilcilerinin gözetiminde ANİŞMAK Anadolu İş Makinaları Ltd. Şti. Yetkilisi Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi ile karşı liste arasında oylama yapıldı. Oylama sonucunda katılımcılar; Hüseyin Kutsi Tuncay ve Yönetimi ile yola devam kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.