Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Yönetimde Ustalık

Yöneticiliğe terfi etmeden önce işini başarıyla yapan bir kişi, yönetici olduğu zaman aynı performansı gösteremeyebilir.Yöneticiliğin gerektirdiği yetkinlikler, işi yapmanın gerektirdiği yetkinliklerden çok farklıdır. Yöneticilik koltuğuna oturan kişiler, nasıl yöneticilik yapılması gerektiğine dair maalesef hiçbir yerde eğitim almazlar. Ya kendi amirlerinden ya da varsa yöneticilik yapan yakın akrabalarından duyduklarıyla yöneticiliği öğrenirler. Bir yönetici olarak çalışanlarınızla ne sıklıkla toplantı yapıyorsunuz? Toplantılarınız uzun saatler sürüyor mu? Çalışanlarınız onlardan ne beklediğinizi tam olarak biliyorlar mı? Beklediğiniz sonuçları alamadığınız zaman onlarla nasıl konuşuyorsunuz? Çalışanlarınız size sadece duymak istediklerinizi mi söylüyorlar? Çatışmaları nasıl yönetiyorsunuz? Problem çözmeye meraklı mısınız? Çalışanlarınız size bir problem ile geldiklerinde tepkiniz nasıl oluyor? Yönetici olduğunuzda, hem işin doğru yapılmasını sağlamakla hem de çalışanlarınız arasında güçlü iletişim, ortak değer ve hedefler yaratmakla yükümlüsünüz. İş yerinde istediğiniz sonuçları elde etmekte güçlük çekiyorsanız çalışanlarınızdan önce yönetim sisteminizi gözden geçirmeniz gerekir. Yönetim bir sistemdir. Yönetici ise, işin doğru yapılmasını sağlayan kişidir.İyi bir lider olmadan önce iyi bir yönetici olunmalıdır. Aksi takdirde işini tutkuyla yapan ama yanlış yapan çalışanlar olur!!!Bunun için yöneticiler ekip kurmalı, delege etmeli, hedefler belirlemeli,planlama yapmalı, ve performansı ölçmelidir. Eğer siz de bir yönetici veya yönetici adayı iseniz 12 haftalık YÖNETİMDE USTALIK programımıza katılarak nasıl sistem kuracağınızı öğrenebilirsiniz. Programımıza katılmak için bize email yoluyla ulaşabilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.  
Ekleme Tarihi: 10 Ocak 2024 - Çarşamba

Yönetimde Ustalık

Yöneticiliğe terfi etmeden önce işini başarıyla yapan bir kişi, yönetici olduğu zaman aynı performansı gösteremeyebilir.Yöneticiliğin gerektirdiği yetkinlikler, işi yapmanın gerektirdiği yetkinliklerden çok farklıdır.

Yöneticilik koltuğuna oturan kişiler, nasıl yöneticilik yapılması gerektiğine dair maalesef hiçbir yerde eğitim almazlar. Ya kendi amirlerinden ya da varsa yöneticilik yapan yakın akrabalarından duyduklarıyla yöneticiliği öğrenirler.

  • Bir yönetici olarak çalışanlarınızla ne sıklıkla toplantı yapıyorsunuz?
  • Toplantılarınız uzun saatler sürüyor mu?
  • Çalışanlarınız onlardan ne beklediğinizi tam olarak biliyorlar mı?
  • Beklediğiniz sonuçları alamadığınız zaman onlarla nasıl konuşuyorsunuz?
  • Çalışanlarınız size sadece duymak istediklerinizi mi söylüyorlar?
  • Çatışmaları nasıl yönetiyorsunuz?
  • Problem çözmeye meraklı mısınız? Çalışanlarınız size bir problem ile geldiklerinde tepkiniz nasıl oluyor?

Yönetici olduğunuzda, hem işin doğru yapılmasını sağlamakla hem de çalışanlarınız arasında güçlü iletişim, ortak değer ve hedefler yaratmakla yükümlüsünüz.

İş yerinde istediğiniz sonuçları elde etmekte güçlük çekiyorsanız çalışanlarınızdan önce yönetim sisteminizi gözden geçirmeniz gerekir.

Yönetim bir sistemdir. Yönetici ise, işin doğru yapılmasını sağlayan kişidir.İyi bir lider olmadan önce iyi bir yönetici olunmalıdır. Aksi takdirde işini tutkuyla yapan ama yanlış yapan çalışanlar olur!!!Bunun için yöneticiler ekip kurmalı, delege etmeli, hedefler belirlemeli,planlama yapmalı, ve performansı ölçmelidir.

Eğer siz de bir yönetici veya yönetici adayı iseniz 12 haftalık YÖNETİMDE USTALIK programımıza katılarak nasıl sistem kuracağınızı öğrenebilirsiniz. Programımıza katılmak için bize email yoluyla ulaşabilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.