Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Yeni yılda yeni başlangıçlar

Her yeni yılda yeni kararlar alırız. Spora başlarız. Rejime başlarız. Kitap okumaya başlarız. Sigarayı bırakırız. Peki sonra gerisi gelir mi? O ilk heyecan ne kadar sürer? Çoğunlukla bir aya kalmaz eski düzenimize geri döneriz. Neden mi? Çünkü değişimi kalıcı kale getirmek için 3 ana şartı yerine getirmeyiz. Gelin bakalım nelermiş bunlar? İçinde bulunduğunuz durumdan memnun değilseniz değişimi kalıcı hale getirmenin ilk şartını sağlamış olursunuz. Artık canınıza tak etmiştir, bir şeylerin değişmesi gerektiğini kabul edersiniz. İkinci şart varmak istediğiniz hedefinizi net tarif etmiş olmanızdır. Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Son şart ise ilk adımınızın yeterince basit olmasıdır. Zorlandığınız şeyleri devam ettirmek istemezsiniz. Bu şartları aynı anda yerine getirmelisiniz. Örneğin içinde bulunduğunuz durumdan memnun olmadığınız halde hedefiniz belli değilse aldığınız karardan kısa sürede vazgeçersiniz. Ya da tam tersi. Kendinize bir hedef koydunuz fakat halinizden şikayetçi değilseniz yine vazgeçersiniz. Mevcut durumunuzu değiştirmek istiyorsunuz, hedefinizi net olarak belirlediniz, ilk adımı da kolay ve tekrar edebilir şekilde atarsınız değişime direnci yener, artık vazgeçmek istemezsiniz. Gelin 2022’de kendimizi yeni baştan yaratalım. Sağlığımıza, kişisel gelişimimize daha fazla vakit ayıralım. Değişimlerimizi kalıcı hale getirmeye odaklanalım. Biz ne kadar iyi olursak işimiz, sevdiklerimiz, çevremiz de o kadar iyi olacak. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Yeni yılda yeni başlangıçlar

Her yeni yılda yeni kararlar alırız.

  • Spora başlarız.
  • Rejime başlarız.
  • Kitap okumaya başlarız.
  • Sigarayı bırakırız.

Peki sonra gerisi gelir mi? O ilk heyecan ne kadar sürer? Çoğunlukla bir aya kalmaz eski düzenimize geri döneriz. Neden mi? Çünkü değişimi kalıcı kale getirmek için 3 ana şartı yerine getirmeyiz. Gelin bakalım nelermiş bunlar?

  • İçinde bulunduğunuz durumdan memnun değilseniz değişimi kalıcı hale getirmenin ilk şartını sağlamış olursunuz. Artık canınıza tak etmiştir, bir şeylerin değişmesi gerektiğini kabul edersiniz.
  • İkinci şart varmak istediğiniz hedefinizi net tarif etmiş olmanızdır. Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.
  • Son şart ise ilk adımınızın yeterince basit olmasıdır. Zorlandığınız şeyleri devam ettirmek istemezsiniz.

Bu şartları aynı anda yerine getirmelisiniz. Örneğin içinde bulunduğunuz durumdan memnun olmadığınız halde hedefiniz belli değilse aldığınız karardan kısa sürede vazgeçersiniz. Ya da tam tersi. Kendinize bir hedef koydunuz fakat halinizden şikayetçi değilseniz yine vazgeçersiniz. Mevcut durumunuzu değiştirmek istiyorsunuz, hedefinizi net olarak belirlediniz, ilk adımı da kolay ve tekrar edebilir şekilde atarsınız değişime direnci yener, artık vazgeçmek istemezsiniz.

Gelin 2022’de kendimizi yeni baştan yaratalım. Sağlığımıza, kişisel gelişimimize daha fazla vakit ayıralım. Değişimlerimizi kalıcı hale getirmeye odaklanalım. Biz ne kadar iyi olursak işimiz, sevdiklerimiz, çevremiz de o kadar iyi olacak.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.