Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Vizyon varsa illüzyon yoktur

‘Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez’ demiş Montaigne. Sizin şirketinizin vizyonu nedir? Nereye ulaşmak istiyorsunuz? Tüm ekibiniz şirketinizin vizyonukonusunda net bilgiye sahip mi? Şirketinizin günlük, aylık, yıllık finansal hedeflerinin belirli olması gerekir. Günlük hedefler herşeyin önünde gelir. Yarın neleri başarmış olmamız gerekiyor? Uzun vadeli hedeflerinizi günlük hedeflere dönüştürün. Hedeflerinizin akıllı olmasına dikkat edin. Net, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olan hedefler akıllı hedeflerdir. Günlük hedeflerinizi tutturduğunuzda haftalık, aylık hedeflerinize odaklanmaya başlayacaksınız. Ekibinizden ne beklediğimizi net olarak paylaşmalısınız. Farklı bölümlerin farklı hedefleri olmalıdır. Performans göstergelerini tarif etmeli, bunları çalışanlarla sürekli paylaşmalısınız. Geri besleme almalı, fikirlerini sormalısınız. İletişimde yaşanan kopukluklar yanlış anlamalara sebep olabilir. Hedeflerinizi, amaçlarınızı herkesin görebileceği yerlere asabilirsiniz. Böylelikle sürekli dikkat çekecek ve onlara odaklanılmasını sağlayacaksınız. Takımınızı hedeflere odaklayın. Şirketinizin vizyonu herkes tarafından bilinsin. Takımınız sizin finansal hedeflerinizle motive olmaz. Motive etmek ve ilham vermek için amaçlara ulaşıldığı zaman herkesin kazanmasını sağlamalısınız. Tutturamadığınız zaman hedefleri değil, planlarınızı değiştirin. Performansınızı sürekli ölçün. İnsanlara gitmeleri gereken yönü açıkça tarif edin. Raporlama tekniklerinden faydalanın. Özetle: *Şirketinizin ana amacını yazın. *Günlük ve haftalık hedeflere dönüştürün. *Tüm bölümlerin hedeflerini ayrı ayrı belirleyin. *Performansı ölçün. *Başarıları kutlayın ve ödüllendirin. Hedefleriniz ve yönünüz net olduğunda tüm evren onları gerçekleştirmeniz için size hizmet etmeye başlayacaktır. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2022 - Perşembe

Vizyon varsa illüzyon yoktur

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez’ demiş Montaigne. Sizin şirketinizin vizyonu nedir? Nereye ulaşmak istiyorsunuz? Tüm ekibiniz şirketinizin vizyonukonusunda net bilgiye sahip mi?

Şirketinizin günlük, aylık, yıllık finansal hedeflerinin belirli olması gerekir. Günlük hedefler herşeyin önünde gelir. Yarın neleri başarmış olmamız gerekiyor? Uzun vadeli hedeflerinizi günlük hedeflere dönüştürün. Hedeflerinizin akıllı olmasına dikkat edin. Net, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olan hedefler akıllı hedeflerdir. Günlük hedeflerinizi tutturduğunuzda haftalık, aylık hedeflerinize odaklanmaya başlayacaksınız.

Ekibinizden ne beklediğimizi net olarak paylaşmalısınız. Farklı bölümlerin farklı hedefleri olmalıdır. Performans göstergelerini tarif etmeli, bunları çalışanlarla sürekli paylaşmalısınız. Geri besleme almalı, fikirlerini sormalısınız.

İletişimde yaşanan kopukluklar yanlış anlamalara sebep olabilir. Hedeflerinizi, amaçlarınızı herkesin görebileceği yerlere asabilirsiniz. Böylelikle sürekli dikkat çekecek ve onlara odaklanılmasını sağlayacaksınız. Takımınızı hedeflere odaklayın. Şirketinizin vizyonu herkes tarafından bilinsin. Takımınız sizin finansal hedeflerinizle motive olmaz. Motive etmek ve ilham vermek için amaçlara ulaşıldığı zaman herkesin kazanmasını sağlamalısınız. Tutturamadığınız zaman hedefleri değil, planlarınızı değiştirin. Performansınızı sürekli ölçün. İnsanlara gitmeleri gereken yönü açıkça tarif edin. Raporlama tekniklerinden faydalanın. Özetle:

*Şirketinizin ana amacını yazın.

*Günlük ve haftalık hedeflere dönüştürün.

*Tüm bölümlerin hedeflerini ayrı ayrı belirleyin.

*Performansı ölçün.

*Başarıları kutlayın ve ödüllendirin.

Hedefleriniz ve yönünüz net olduğunda tüm evren onları gerçekleştirmeniz için size hizmet etmeye başlayacaktır.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.