Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Üç tür insan vardır

İş hayatında, özel hayatta, sosyal hayatta insanlar üç farklı davranış modeli sergilerler. Bunlardan hepimizin içinde azar azar olabilir. İçinde bulunduğumuz duruma göre davranış şekillerimiz değişebilir. Önemli olan her durumda hangi türün daha ağır bastığıdır. 1.Seyredenler: Birinci gruptaki insanlar sadece oturur ve başkalarını seyrederler. Onları eleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmazlar. Sadece şikayet ederler. Ne kendileri için, ne de başkaları için bir şey yaparlar. 2.Talep edenler: Bu tür insanlar da hayatlarında sürekli mucizevi şeylerin olmasını ister, beklerler. İsteklerini gerçekleştirmek için herhangi bir faaliyette bulunmazlar. Hayatları ümit etmekle geçer. 3.Çalışanlar: Üçüncü gruptaki insanlar ise etraflarında onlara inanan hiç kimse olmasa bile bir şeyler yapmak için çaba harcarlar. İstedikleri sonuçlara odaklanır, oldurmaya çalışırlar. Küçük de olsa sürekli adım atarlar. Bu üç insan arasındaki ilişki nasıl derseniz; seyredenler çalışanları sürekli eleştirirler. Talep edenler de çalışanların sahip olduklarına sahip olabilmek için istemeye devam ederler. İster kendiniz için, ister çalışanlarınız için, isterse yakın çevrenizdeki diğer insanlar için olsun başarı çaba ister, emek ister. Hiçbir başarı bir gecede elde edilmez. Dışardan kolay edinildiği sanılan her başarının ardında sebat, azim, disiplin ve tutarlılık vardır. Sizin etrafınızda hangi tür insanlar var? Çalışanlarınız sadece şikayet mi ediyorlar, sürekli bir şeyler mi talep ediyorlar, yoksa hedeflere ulaşmak için planlara bağlı kalarak aksiyon almaya devam mı ediyorlar? Ve siz onlara nasıl örnek oluyorsunuz? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2022 - Çarşamba

Üç tür insan vardır

İş hayatında, özel hayatta, sosyal hayatta insanlar üç farklı davranış modeli sergilerler. Bunlardan hepimizin içinde azar azar olabilir. İçinde bulunduğumuz duruma göre davranış şekillerimiz değişebilir. Önemli olan her durumda hangi türün daha ağır bastığıdır.

1.Seyredenler: Birinci gruptaki insanlar sadece oturur ve başkalarını seyrederler. Onları eleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmazlar. Sadece şikayet ederler. Ne kendileri için, ne de başkaları için bir şey yaparlar.

2.Talep edenler: Bu tür insanlar da hayatlarında sürekli mucizevi şeylerin olmasını ister, beklerler. İsteklerini gerçekleştirmek için herhangi bir faaliyette bulunmazlar. Hayatları ümit etmekle geçer.

3.Çalışanlar: Üçüncü gruptaki insanlar ise etraflarında onlara inanan hiç kimse olmasa bile bir şeyler yapmak için çaba harcarlar. İstedikleri sonuçlara odaklanır, oldurmaya çalışırlar. Küçük de olsa sürekli adım atarlar.

Bu üç insan arasındaki ilişki nasıl derseniz; seyredenler çalışanları sürekli eleştirirler. Talep edenler de çalışanların sahip olduklarına sahip olabilmek için istemeye devam ederler.

İster kendiniz için, ister çalışanlarınız için, isterse yakın çevrenizdeki diğer insanlar için olsun başarı çaba ister, emek ister. Hiçbir başarı bir gecede elde edilmez. Dışardan kolay edinildiği sanılan her başarının ardında sebat, azim, disiplin ve tutarlılık vardır.

Sizin etrafınızda hangi tür insanlar var? Çalışanlarınız sadece şikayet mi ediyorlar, sürekli bir şeyler mi talep ediyorlar, yoksa hedeflere ulaşmak için planlara bağlı kalarak aksiyon almaya devam mı ediyorlar? Ve siz onlara nasıl örnek oluyorsunuz?
Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.