Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Terfi nasıl istenir?

Terfi istemek, dikkatli hazırlık ve etkili iletişim gerektirir. Terfi istemenize yardımcı olacak bazı adımlar şunlardır: 1. Becerilerinizi, başarılarınızı ve üstlendiğiniz sorumlulukları göz önünde bulundurun. Şirket için değerinizi gösteren örnekleri listeleyin. 2.Şirketinizin terfi sürecini, terfi ile ilgili politikalarını inceleyin. Hangikriterlerisağlamanız gerektiğini öğrenin. 3.Amiriniz ile bir toplantı talep edin. Meşgul olmadıkları bir zaman seçtiğinizden emin olun. 4.Toplantıdan önce sunumunuzu prova edin. Olası soruları tahmin edin ve iyi düşünülmüş yanıtlar hazırlayın. Bu, gerçek konuşma sırasında kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olacaktır. 5.Terfiyi neden hak ettiğinizi özetleyen teklifinizi sunun. Başarılarınızı, becerilerinizi ve şirkete katkılarınızı vurgulayın. Terfinizin hem size hem de şirketinize nasıl fayda sağlayacağını anlatın. 6.İlerlemeye olan ilginizi dile getirin. Artan sorumluluklar için arzunuzu ve daha yüksek bir pozisyonda başarıya ulaşma taahhüdünüzü ifade edin. 7.Becerilerinizin ve deneyiminizin sizi terfi için nasıl uygun aday haline getirdiğini anlatın. 8.Amirinizin verdiği geri bildirimleri dikkatle dinleyin. Daha fazla geliştirebileceğiniz alanları veya bir terfi için atmanız gereken adımları öğrenin. 9.Terfi kararları için süreç ve zaman çizelgesi konusunda netlik isteyin. Talebiniz hemen kabul edilmezse, gelecekte şansınızı artırmak için neler yapabileceğinizi sorun. Üzerinde çalışabileceğiniz belirli hedefler veya kilometre taşları isteyin. 10.Toplantıdan sonra, görüşme için bir teşekkür e-postası gönderin. Tartışılan kilit noktaları ve üzerinde anlaşmaya vardığınız tüm eylem adımlarını özetleyin. Unutmayın, terfi istemek profesyonel bir görüşmedir. Bu nedenle güvenle, profesyonellikle ve katkılarınıza odaklanarak hazırlanmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2023 - Pazartesi

Terfi nasıl istenir?

Terfi istemek, dikkatli hazırlık ve etkili iletişim gerektirir. Terfi istemenize yardımcı olacak bazı adımlar şunlardır:

1. Becerilerinizi, başarılarınızı ve üstlendiğiniz sorumlulukları göz önünde bulundurun. Şirket için değerinizi gösteren örnekleri listeleyin.

2.Şirketinizin terfi sürecini, terfi ile ilgili politikalarını inceleyin. Hangikriterlerisağlamanız gerektiğini öğrenin.

3.Amiriniz ile bir toplantı talep edin. Meşgul olmadıkları bir zaman seçtiğinizden emin olun.

4.Toplantıdan önce sunumunuzu prova edin. Olası soruları tahmin edin ve iyi düşünülmüş yanıtlar hazırlayın. Bu, gerçek konuşma sırasında kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olacaktır.

5.Terfiyi neden hak ettiğinizi özetleyen teklifinizi sunun. Başarılarınızı, becerilerinizi ve şirkete katkılarınızı vurgulayın. Terfinizin hem size hem de şirketinize nasıl fayda sağlayacağını anlatın.

6.İlerlemeye olan ilginizi dile getirin. Artan sorumluluklar için arzunuzu ve daha yüksek bir pozisyonda başarıya ulaşma taahhüdünüzü ifade edin.

7.Becerilerinizin ve deneyiminizin sizi terfi için nasıl uygun aday haline getirdiğini anlatın.

8.Amirinizin verdiği geri bildirimleri dikkatle dinleyin. Daha fazla geliştirebileceğiniz alanları veya bir terfi için atmanız gereken adımları öğrenin.

9.Terfi kararları için süreç ve zaman çizelgesi konusunda netlik isteyin. Talebiniz hemen kabul edilmezse, gelecekte şansınızı artırmak için neler yapabileceğinizi sorun. Üzerinde çalışabileceğiniz belirli hedefler veya kilometre taşları isteyin.

10.Toplantıdan sonra, görüşme için bir teşekkür e-postası gönderin. Tartışılan kilit noktaları ve üzerinde anlaşmaya vardığınız tüm eylem adımlarını özetleyin.

Unutmayın, terfi istemek profesyonel bir görüşmedir. Bu nedenle güvenle, profesyonellikle ve katkılarınıza odaklanarak hazırlanmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.