Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Terfi ettiyseniz dikkat etmeniz gereken 3 konu

Terfi ettiniz çünkü işinizi çok iyi yapıyordunuz. Terfi almanızın asıl sebebi yeni görevi öğrenebilme ve adapte olabilme becerinizdir.  Eski iş yapış şeklinizi devam ettirirseniz yeni pozisyonunuzda istediğiniz ve sizden beklenen başarıyı gösteremeyebilirsiniz. İster bulunduğunuz şirkette üst düzey yöneticiliğe terfi etmiş olun, isterse başka bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaya başlayın, yapmanız gereken ilk şey kesinlikle hemen aksiyona geçmek değil. Birçok yönetici bu hataya düştüğü için maalesef diğer çalışanlarınca kabul görmüyorlar. Gelin odaklanmanız gereken ilk üç konuya birlikte bakalım: 1.Öncelikle üstünüz, astlarınız ve sizinle eşit düzeyde olan diğer paydaşlarla verimli iş ilişkileri kurmaya çalışın. Sizinle aynı derecede egoya sahip diğer yöneticilerin varlığını unutmayın. Astlarınızın sizi desteklemesini sağlayın. 2.Sizden tam olarak ne beklendiğinden muhakkak emin olun. Performansınızın hangi kriterlere göre ölçüleceğini el sıkışarak netleştirin. Kafanızdan geçenlerle sizden beklenenler arasında uyumsuzluk olursa başarılarınız beklenen etkiyi görmez. 3.Şirketin kültür değerlerini dikkate alın. Yazılı olmayan birtakım sözlü kurallar vardır. Kararların nasıl alındığından tutun, başarıların nasıl takdir edildiği, hangi değerlerin ön planda olduğu, toplantıların nasıl düzenlendiği gibi pek çok konu önünüze engel olarak çıkabilir. Terfi almak, üst düzey yöneticiliğe geçmek organ nakline benzer. Bağışıklık sisteminin yeni organı kabul etmesi için yeni pozisyonunuza nasıl başladığınız önemlidir. Hemen bir şeyleri değiştirmeye başlamak yerine önce ilişkilere, beklentilere ve kültüre odaklanın. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Terfi ettiyseniz dikkat etmeniz gereken 3 konu

Terfi ettiniz çünkü işinizi çok iyi yapıyordunuz. Terfi almanızın asıl sebebi yeni görevi öğrenebilme ve adapte olabilme becerinizdir.  Eski iş yapış şeklinizi devam ettirirseniz yeni pozisyonunuzda istediğiniz ve sizden beklenen başarıyı gösteremeyebilirsiniz.

İster bulunduğunuz şirkette üst düzey yöneticiliğe terfi etmiş olun, isterse başka bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaya başlayın, yapmanız gereken ilk şey kesinlikle hemen aksiyona geçmek değil. Birçok yönetici bu hataya düştüğü için maalesef diğer çalışanlarınca kabul görmüyorlar.

Gelin odaklanmanız gereken ilk üç konuya birlikte bakalım:

1.Öncelikle üstünüz, astlarınız ve sizinle eşit düzeyde olan diğer paydaşlarla verimli iş ilişkileri kurmaya çalışın. Sizinle aynı derecede egoya sahip diğer yöneticilerin varlığını unutmayın. Astlarınızın sizi desteklemesini sağlayın.

2.Sizden tam olarak ne beklendiğinden muhakkak emin olun. Performansınızın hangi kriterlere göre ölçüleceğini el sıkışarak netleştirin. Kafanızdan geçenlerle sizden beklenenler arasında uyumsuzluk olursa başarılarınız beklenen etkiyi görmez.

3.Şirketin kültür değerlerini dikkate alın. Yazılı olmayan birtakım sözlü kurallar vardır. Kararların nasıl alındığından tutun, başarıların nasıl takdir edildiği, hangi değerlerin ön planda olduğu, toplantıların nasıl düzenlendiği gibi pek çok konu önünüze engel olarak çıkabilir.

Terfi almak, üst düzey yöneticiliğe geçmek organ nakline benzer. Bağışıklık sisteminin yeni organı kabul etmesi için yeni pozisyonunuza nasıl başladığınız önemlidir. Hemen bir şeyleri değiştirmeye başlamak yerine önce ilişkilere, beklentilere ve kültüre odaklanın.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.