Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Sorularınızı değiştirin, hayatınız değişsin

Yargıç mısınız yoksa öğrenci mi? Az önce başınıza bir şey geldi. Hemen bir şeyler yapmalısınız. Ya bir sorunu çözmelisiniz ya da bir karar vermelisiniz. Belki işiniz, ekibiniz, meslektaşlarınız veya müşterilerinizle ilgilidir. Belki aile veya arkadaşlarınızla ilgilidir. Veya sağlığınız, mali durumunuz veya geleceğe yönelik planlarınız ve hedeflerinizle ilgili olabilir. İşte şimdi seçim yapmanın tam zamanı. Önünüzde iki yol var. Hangisinden gideceğiniz kendi kendinize sorduğunuz sorulara bağlı. Önce şu soruları sorun: Bu neden benim başıma geldi? Diğer insanlar neden bu kadar düşüncesiz? Neden hiçbir şey istediğim gibi olmuyor? Ben neden böyleyim? Bu kimin hatası? Ruh haliniz nasıl etkilendi? Yargıç modunda olduğunuz bu sorularla tek yaptığınız kurban rolünü oynamak, hayatınızın iplerini başkalarının eline vermektir. Kolaydır, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Sorumlular hep başkalarıdır. Şimdi derin nefes alın ve şu soruları sorun: Ben ne istiyorum? Bundan ne öğrenebilirim? Hangi varsayımlarda bulunuyorum? Başkaları ne düşünüyorlar ve istiyorlar? Ben bundan ne kadar sorumluyum? Seçeneklerim neler? Şu anda en iyi olan alternatif nedir? Ruh durumunuz nasıl değişti? Öğrenci modunda olduğunuz bu sorularla birlikte hayatınızın kontrolünü ele alırsınız. Öğrenci olmak zordur, enerji ister, odaklanmak ister, çözüm peşinde koşmak ister. Bununla birlikte hediyesi büyüktür. Hayatınızı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Güç sizdedir artık. Sorularınızı değiştirin, hayatınız değişsin. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Sorularınızı değiştirin, hayatınız değişsin

Yargıç mısınız yoksa öğrenci mi?

Az önce başınıza bir şey geldi. Hemen bir şeyler yapmalısınız. Ya bir sorunu çözmelisiniz ya da bir karar vermelisiniz. Belki işiniz, ekibiniz, meslektaşlarınız veya müşterilerinizle ilgilidir. Belki aile veya arkadaşlarınızla ilgilidir. Veya sağlığınız, mali durumunuz veya geleceğe yönelik planlarınız ve hedeflerinizle ilgili olabilir.

İşte şimdi seçim yapmanın tam zamanı. Önünüzde iki yol var. Hangisinden gideceğiniz kendi kendinize sorduğunuz sorulara bağlı.

Önce şu soruları sorun:

  • Bu neden benim başıma geldi?
  • Diğer insanlar neden bu kadar düşüncesiz?
  • Neden hiçbir şey istediğim gibi olmuyor?
  • Ben neden böyleyim?
  • Bu kimin hatası?

Ruh haliniz nasıl etkilendi? Yargıç modunda olduğunuz bu sorularla tek yaptığınız kurban rolünü oynamak, hayatınızın iplerini başkalarının eline vermektir. Kolaydır, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Sorumlular hep başkalarıdır.

Şimdi derin nefes alın ve şu soruları sorun:

  • Ben ne istiyorum?
  • Bundan ne öğrenebilirim?
  • Hangi varsayımlarda bulunuyorum?
  • Başkaları ne düşünüyorlar ve istiyorlar?
  • Ben bundan ne kadar sorumluyum?
  • Seçeneklerim neler?
  • Şu anda en iyi olan alternatif nedir?

Ruh durumunuz nasıl değişti? Öğrenci modunda olduğunuz bu sorularla birlikte hayatınızın kontrolünü ele alırsınız.

Öğrenci olmak zordur, enerji ister, odaklanmak ister, çözüm peşinde koşmak ister. Bununla birlikte hediyesi büyüktür. Hayatınızı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Güç sizdedir artık.

Sorularınızı değiştirin, hayatınız değişsin.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.