Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Sistem Kurmanız Gereken ‘4’ Alan

Kurumsal işletmelerde bütün sistemleri içine alan 4 temel kategori vardır. Verimliliği ve üretkenliği artırmak için bu dört kategori ile ilgili işlerinizi sistematik hale getirmelisiniz. Çalışanlar ve Eğitim: Çalışanlar en değerli kaynağınızdır. Dolayısıyla yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri için onları sürekli eğitim programlarına dahil etmelisiniz. Çalışan kontratları, yedeklemeler, şirket içi kurallar, rutin toplantılar, işe alım yöntemleri, kariyer planları ve hedefler net olmalıdır. Teslimat ve Dağıtım: Ürün ve hizmetlerin teslimat programları, üretim zamanları ve stokların yönetimi dijitalleştirilmeli ve bilgisayar kontrollü olmalıdır. Tedarikler zamanında yapılmalıdır. Ürün kalitesi tutarlı olmalı ve zamanında teslim edilmelidir. Varsa ambalaj kusursuz olmalıdır. Şikayetler hızlıca çözümlenmelidir. Test Etme ve Ölçme: Yaptığınız her şeyi izleyin. Sonuçları olması gerekenlerle karşılaştırın. Eğer beklenen sonuçlar elde edilemiyorsa yeni stratejiler belirleyin. Özellikle ölçmeniz geren konulardan bazıları; aylık ve yıllık bütçe, satış elemanı başına düşen satış miktarı, satın almalar, karlılık, potansiyel müşteri sayısı, satış rakamları, bilanço, tüm birimlerdeki performans göstergeleri, nakit akışı, stoklar ve vergilerdir. Sistem ve Teknoloji: İşlerinizi daha hızlı ve doğru yapmak için teknolojiyi yakından takip edin ve işlerinize uyarlayın. İş akışlarınızı yazılı hale getirin. Cihazların bakım onarımlarını zamanında yapın, programların en güncel hallerini kullanın. Dosyalarınızı sürekli yedekleyin. Kalite kontrolden ödün vermeyin. Şirket içi bilgi akışını ve network ağını düzenleyin. Güvenlik ayarlarınızı oluşturun. Yukarıda bahsedilen dört alanda sistem oluşturmaya odaklandığınızda işleriniz tıkır tıkır yürümeye başlayacaktır. Bereketli günleriniz olsun
Ekleme Tarihi: 07 Haziran 2023 - Çarşamba

Sistem Kurmanız Gereken ‘4’ Alan

Kurumsal işletmelerde bütün sistemleri içine alan 4 temel kategori vardır. Verimliliği ve üretkenliği artırmak için bu dört kategori ile ilgili işlerinizi sistematik hale getirmelisiniz.

  1. Çalışanlar ve Eğitim: Çalışanlar en değerli kaynağınızdır. Dolayısıyla yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri için onları sürekli eğitim programlarına dahil etmelisiniz. Çalışan kontratları, yedeklemeler, şirket içi kurallar, rutin toplantılar, işe alım yöntemleri, kariyer planları ve hedefler net olmalıdır.
  2. Teslimat ve Dağıtım: Ürün ve hizmetlerin teslimat programları, üretim zamanları ve stokların yönetimi dijitalleştirilmeli ve bilgisayar kontrollü olmalıdır. Tedarikler zamanında yapılmalıdır. Ürün kalitesi tutarlı olmalı ve zamanında teslim edilmelidir. Varsa ambalaj kusursuz olmalıdır. Şikayetler hızlıca çözümlenmelidir.
  3. Test Etme ve Ölçme: Yaptığınız her şeyi izleyin. Sonuçları olması gerekenlerle karşılaştırın. Eğer beklenen sonuçlar elde edilemiyorsa yeni stratejiler belirleyin. Özellikle ölçmeniz geren konulardan bazıları; aylık ve yıllık bütçe, satış elemanı başına düşen satış miktarı, satın almalar, karlılık, potansiyel müşteri sayısı, satış rakamları, bilanço, tüm birimlerdeki performans göstergeleri, nakit akışı, stoklar ve vergilerdir.
  4. Sistem ve Teknoloji: İşlerinizi daha hızlı ve doğru yapmak için teknolojiyi yakından takip edin ve işlerinize uyarlayın. İş akışlarınızı yazılı hale getirin. Cihazların bakım onarımlarını zamanında yapın, programların en güncel hallerini kullanın. Dosyalarınızı sürekli yedekleyin. Kalite kontrolden ödün vermeyin. Şirket içi bilgi akışını ve network ağını düzenleyin. Güvenlik ayarlarınızı oluşturun.

Yukarıda bahsedilen dört alanda sistem oluşturmaya odaklandığınızda işleriniz tıkır tıkır yürümeye başlayacaktır.

Bereketli günleriniz olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.