Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Satış Elemanınız Bunlardan Hangisi?

Bir işletmenin ayakta kalmasını sağlamanın ilk şartı satış yapmaktır.Satış öğrenilebilen bir beceridir. Müşterileriniz de sizin gibi insan. İnsanların satın alım kararı verirken yaşadıkları psikolojik süreçleri anladığınızda ve ihtiyaçlarına cevap verdiğinizde satış rakamları da artacaktır. 4 tip satış elemanı vardır: 1.Sipariş alan:Bu tür satış elemanları masasında oturur ve müşterinin alım talebini bekler. Ya mevcut müşteriler ya da herhangi bir kanalla firmayı bulan potansiyel müşteriler alım kararını zaten vermiştir. Satış elemanının ayağına gelir ve siparişlerini verirler. 2.Ürün odaklı: Müşteri ile görüşürken ürünün özelliklerini, ne kadar faydalı olduğunu anlatır dururlar. Ürünü o kadar iyi tanırlar ki, aynı zamanda kendi bilgilerini de ispat etme çabası içindedirler. Müşteriyi hiç dinlemezler. 3.Israr eden: Müşteriyi defalarla arayan, peşini bırakmayan, ürünü aldığı takdirde dünyaları vaad eden satış elemanıdır. Halbuki, müşteriler kendilerine bir şey satılmasından değil, alım kararını kendilerinin vermesinden memnun olurlar. 4.Sorun çözen: Bu tür satış elemanları ise müşteri odaklıdır. Müşterinin gerçek ihtiyacını bulup ona uygun çözümler sunmak için soru sorar ve dinlerler. Müşterinin kendini ifade etmesine fırsat tanırlar. Ne zaman müşteri soru sorar, o zaman anlatmaya başlarlar. Müşterinin soru sormaya başlaması, ürün yada hizmet ile ilgilenmeye başladığının göstergesidir. Dünyanın en iyi ürün ya da hizmetini, en uygun fiyata bile sunuyor olsanız eğer bir ihtiyacı karşılamıyorsanız satış yapamazsınız. Bu nedenle satış elemanlarınızın müşterinin ihtiyaçlarına odaklanması gerekir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2022 - Çarşamba

Satış Elemanınız Bunlardan Hangisi?

Bir işletmenin ayakta kalmasını sağlamanın ilk şartı satış yapmaktır.Satış öğrenilebilen bir beceridir. Müşterileriniz de sizin gibi insan. İnsanların satın alım kararı verirken yaşadıkları psikolojik süreçleri anladığınızda ve ihtiyaçlarına cevap verdiğinizde satış rakamları da artacaktır. 4 tip satış elemanı vardır:

1.Sipariş alan:Bu tür satış elemanları masasında oturur ve müşterinin alım talebini bekler. Ya mevcut müşteriler ya da herhangi bir kanalla firmayı bulan potansiyel müşteriler alım kararını zaten vermiştir. Satış elemanının ayağına gelir ve siparişlerini verirler.

2.Ürün odaklı: Müşteri ile görüşürken ürünün özelliklerini, ne kadar faydalı olduğunu anlatır dururlar. Ürünü o kadar iyi tanırlar ki, aynı zamanda kendi bilgilerini de ispat etme çabası içindedirler. Müşteriyi hiç dinlemezler.

3.Israr eden: Müşteriyi defalarla arayan, peşini bırakmayan, ürünü aldığı takdirde dünyaları vaad eden satış elemanıdır. Halbuki, müşteriler kendilerine bir şey satılmasından değil, alım kararını kendilerinin vermesinden memnun olurlar.

4.Sorun çözen: Bu tür satış elemanları ise müşteri odaklıdır. Müşterinin gerçek ihtiyacını bulup ona uygun çözümler sunmak için soru sorar ve dinlerler. Müşterinin kendini ifade etmesine fırsat tanırlar. Ne zaman müşteri soru sorar, o zaman anlatmaya başlarlar. Müşterinin soru sormaya başlaması, ürün yada hizmet ile ilgilenmeye başladığının göstergesidir.

Dünyanın en iyi ürün ya da hizmetini, en uygun fiyata bile sunuyor olsanız eğer bir ihtiyacı karşılamıyorsanız satış yapamazsınız. Bu nedenle satış elemanlarınızın müşterinin ihtiyaçlarına odaklanması gerekir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.