Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

‘Sağlam Ekipler’ İçin 6 Kritik Adım

Bir işletme sahibinin en değerli kaynağı ekibidir. Sağlam bir ekip varsa işleri düşünmenize gerek kalmaz. Ekip kurmak emek ve zaman ister. Dünyanın en iyi oyuncularını bile bir araya getirseniz ekip olmayı başaramazlarsa o takımdan şampiyonluk çıkmaz. Ekip olabilmek için 6 kritik adımın yerine getirilmesi gerekir. 1.Güçlü Liderlik: Başarılı takımların en önemli ortak özelliği güçlü bir lidere sahip olmalarıdır. Lider, ekibin tutkuyla ve odaklanmış şekilde işe sarılmasını sağlar, ilham verir, motive eder.Yönetici, işlerin doğru yapılmasından sorumluyken; lider, doğru işin yapılmasından sorumludur. 2.Ortak Hedefler: Çalışanlar ortak bir hedef etrafında birleştiklerinde başarı kaçınılmazdır. Hedeflere ulaşıldığında çalışanların da kazanması sağlanmalıdır. Hiçbir çalışan, patron daha fazla kazansın diye hedeflere bağlı kalmak istemez. 3.Oyunun Kuralları: Tutum ve davranışların nasıl olması gerektiğini anlatan kültür değerleri tüm çalışanlar tarafından bilinmeli, kabul edilmeli ve riayet edilmelidir. Kurallar herkes için geçerlidir. İşe alım sırasında kültüre uygun adaylar arasından seçim yapılmalıdır. 4.Aksiyon Planı: Hedefleri tutturmak için kimin, ne zaman, ne yapacağının, nasıl yapacağının, kime rapor edeceğinin herkes tarafından bilinmesi ve kabul edilmesi gerekir. 5.Risk Almayı Teşvik Etme: Gelişimi teşvik etmek için çalışanların belli sınırlar içinde yeni şeyler deneyerek hata yapmasına izin vermek gerekir. 6.%100 Dahil Olma: Yöneticiler çalışanları oyuna dahil etmekle yükümlüdür. Özellikle toplantılarda herkesin görüşünün alındığından emin olunmalıdır. Bu şekilde çalışanlar kendilerini daha değerli hissedecektir. Doğru ekibi kurduğunuzda başarı kendiliğinden gelecektir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2022 - Perşembe

‘Sağlam Ekipler’ İçin 6 Kritik Adım

Bir işletme sahibinin en değerli kaynağı ekibidir. Sağlam bir ekip varsa işleri düşünmenize gerek kalmaz. Ekip kurmak emek ve zaman ister. Dünyanın en iyi oyuncularını bile bir araya getirseniz ekip olmayı başaramazlarsa o takımdan şampiyonluk çıkmaz.

Ekip olabilmek için 6 kritik adımın yerine getirilmesi gerekir.

1.Güçlü Liderlik: Başarılı takımların en önemli ortak özelliği güçlü bir lidere sahip olmalarıdır. Lider, ekibin tutkuyla ve odaklanmış şekilde işe sarılmasını sağlar, ilham verir, motive eder.Yönetici, işlerin doğru yapılmasından sorumluyken; lider, doğru işin yapılmasından sorumludur.

2.Ortak Hedefler: Çalışanlar ortak bir hedef etrafında birleştiklerinde başarı kaçınılmazdır. Hedeflere ulaşıldığında çalışanların da kazanması sağlanmalıdır. Hiçbir çalışan, patron daha fazla kazansın diye hedeflere bağlı kalmak istemez.

3.Oyunun Kuralları: Tutum ve davranışların nasıl olması gerektiğini anlatan kültür değerleri tüm çalışanlar tarafından bilinmeli, kabul edilmeli ve riayet edilmelidir. Kurallar herkes için geçerlidir. İşe alım sırasında kültüre uygun adaylar arasından seçim yapılmalıdır.

4.Aksiyon Planı: Hedefleri tutturmak için kimin, ne zaman, ne yapacağının, nasıl yapacağının, kime rapor edeceğinin herkes tarafından bilinmesi ve kabul edilmesi gerekir.

5.Risk Almayı Teşvik Etme: Gelişimi teşvik etmek için çalışanların belli sınırlar içinde yeni şeyler deneyerek hata yapmasına izin vermek gerekir.

6.%100 Dahil Olma: Yöneticiler çalışanları oyuna dahil etmekle yükümlüdür. Özellikle toplantılarda herkesin görüşünün alındığından emin olunmalıdır. Bu şekilde çalışanlar kendilerini daha değerli hissedecektir.

Doğru ekibi kurduğunuzda başarı kendiliğinden gelecektir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.