Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Pazarlamada ALTIN kural

‘Reklamsız iş yapmak bir kıza karanlıkta göz kırpmaya benzer. Sen ne yaptığını bilirsin ama başka kimse bilmez’ demiş Dr. Steuart Henderson Britt. Üretilen ürün ya da hizmet ne kadar değerli olursa olsun, ona ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmıyorsa satış gerçekleşmez. Bu nedenle işletmenizin ayakta kalması için pazarlama hayati derecede önemlidir. Pazarlamada altın kural fark yaratmaktır. Fiyat yerine hizmet ve kalite konusunda rekabet etmelidir. İşinizde tek olduğunuz, rakiplerinizde olmayan özelliğinizi ön plana çıkardığınızda artık fiyat konuşmazsınız.Böylelikle fiyat odaklı değil, değer odaklı müşterileri çekmeye başlarsınız. Pek çok işletme, pazarlamanın masraf olduğunu düşünüyor. Siz de aynı fikirdeyseniz doğru pazarlama yapmıyorsunuz demektir. Uygulanan stratejilerin test edilmesi ve ölçülmesi gerekir. Doğru pazarlama stratejileri ile doğru müşterileri çeker ve onları ömür boyu kendinize bağlayabilirsiniz. Ancak o zaman pazarlama yatırıma dönüşür. Pazarlama matematiktir. Farklı reklamları test ederek işe başlayın. Müşterilerin tepkilerine bakın. Sizin hakkınızda ne düşündüğünü sorun. Müşteri elde etme maliyetinizi ve müşterinin hayat boyu değerini ölçün. Müşteri sayısı, ciro ve karlılık çoğu işletme sahibinin merak ettiği rakamlardır. Halbuki bunları meydana getiren 5 tane farklı parametre daha önemelidir. ActionCOACH’un 5 yol formülü ile takip ettiğimiz bu parametrelerle 1 yılda cironuzu en az %46, karınızı %61 artırmanız mümkün. Haftaya 5 yol formülü ile nasıl %61 kar artışı sağlayacağınızı konuşacağız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2022 - Salı

Pazarlamada ALTIN kural

‘Reklamsız iş yapmak bir kıza karanlıkta göz kırpmaya benzer. Sen ne yaptığını bilirsin ama başka kimse bilmez’ demiş Dr. Steuart Henderson Britt. Üretilen ürün ya da hizmet ne kadar değerli olursa olsun, ona ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmıyorsa satış gerçekleşmez. Bu nedenle işletmenizin ayakta kalması için pazarlama hayati derecede önemlidir.

Pazarlamada altın kural fark yaratmaktır. Fiyat yerine hizmet ve kalite konusunda rekabet etmelidir. İşinizde tek olduğunuz, rakiplerinizde olmayan özelliğinizi ön plana çıkardığınızda artık fiyat konuşmazsınız.Böylelikle fiyat odaklı değil, değer odaklı müşterileri çekmeye başlarsınız.

Pek çok işletme, pazarlamanın masraf olduğunu düşünüyor. Siz de aynı fikirdeyseniz doğru pazarlama yapmıyorsunuz demektir. Uygulanan stratejilerin test edilmesi ve ölçülmesi gerekir. Doğru pazarlama stratejileri ile doğru müşterileri çeker ve onları ömür boyu kendinize bağlayabilirsiniz. Ancak o zaman pazarlama yatırıma dönüşür. Pazarlama matematiktir.

Farklı reklamları test ederek işe başlayın. Müşterilerin tepkilerine bakın. Sizin hakkınızda ne düşündüğünü sorun. Müşteri elde etme maliyetinizi ve müşterinin hayat boyu değerini ölçün.

Müşteri sayısı, ciro ve karlılık çoğu işletme sahibinin merak ettiği rakamlardır. Halbuki bunları meydana getiren 5 tane farklı parametre daha önemelidir. ActionCOACH’un 5 yol formülü ile takip ettiğimiz bu parametrelerle 1 yılda cironuzu en az %46, karınızı %61 artırmanız mümkün.

Haftaya 5 yol formülü ile nasıl %61 kar artışı sağlayacağınızı konuşacağız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.