Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Paranızın efendisi misiniz yoksa kölesi mi?

ActionCOACH Türkiye, her ay olduğu gibi Ağustos ayının da son salısında ProfitCLUB – Karlı İşletmeler Kulübü’nde 70+ işletme sahibi ile çevrimiçi buluştu. Sevgili koçumuz Belma Öztürk GÜRSOY ile Bütçe ve Raporlama konusunda düştüğümüz tuzakları konuştuk. Birçok işletme sahibi; yazılı hedefleri olmadığı, dış etkenler yüzünden hedef belirlemenin bir faydası olmayacağına inancı ve mevcut gidişatından memnun olduğu için plan yapmaması sebebiyle uzun vadede para yönetiminde sıkıntılar yaşıyor. Uzman konuğumuz Sn. Atilla KÖKSAL ise hayatımızı yönetmek için paramızı yönetmemiz gerektiğini, sürüngen beynimizin verdiği ani kararlara dikkat etmemizi ve tasarruf, birikim, yatırım, harcama konularında aşağıdaki 12 temel konuyu özellikle vurguladı. Elinizdeki varlıkların değerini bilin, paraya gereğinden fazla değer vermeyin. Enflasyonu dikkate alın. Düzenli bütçe yapın. Finansal plan ve birikim yapın. Doğru varlık dağılımı yapın, aşırı risk almayın. Yatırımlarla ilgili detaylı araştırma yapın. Özelliği bilmediğiniz yatırımlara girmeyin. Doğru kişilerden finansal danışmanlık alın. Aile üyeleri ve yakın çevrenizle finansal ilişkilerinizi iyi kurun. Kendinizin olmayan para ile ihtiyacınız olmayan şeyleri almayın. Varlıklarınızı sigortalattırın. Dolandırıcıların tuzaklarına düşmeyin. Özetle; BÜTÇE YAPIN, TASARRUF EDİN, BİRİKİM YAPIN, BİRİKİMİNİZİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜN, SABIRLI OLUN. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Paranızın efendisi misiniz yoksa kölesi mi?

ActionCOACH Türkiye, her ay olduğu gibi Ağustos ayının da son salısında ProfitCLUB – Karlı İşletmeler Kulübü’nde 70+ işletme sahibi ile çevrimiçi buluştu.

Sevgili koçumuz Belma Öztürk GÜRSOY ile Bütçe ve Raporlama konusunda düştüğümüz tuzakları konuştuk. Birçok işletme sahibi; yazılı hedefleri olmadığı, dış etkenler yüzünden hedef belirlemenin bir faydası olmayacağına inancı ve mevcut gidişatından memnun olduğu için plan yapmaması sebebiyle uzun vadede para yönetiminde sıkıntılar yaşıyor.

Uzman konuğumuz Sn. Atilla KÖKSAL ise hayatımızı yönetmek için paramızı yönetmemiz gerektiğini, sürüngen beynimizin verdiği ani kararlara dikkat etmemizi ve tasarruf, birikim, yatırım, harcama konularında aşağıdaki 12 temel konuyu özellikle vurguladı.

  • Elinizdeki varlıkların değerini bilin, paraya gereğinden fazla değer vermeyin.
  • Enflasyonu dikkate alın.
  • Düzenli bütçe yapın.
  • Finansal plan ve birikim yapın.
  • Doğru varlık dağılımı yapın, aşırı risk almayın.
  • Yatırımlarla ilgili detaylı araştırma yapın.
  • Özelliği bilmediğiniz yatırımlara girmeyin.
  • Doğru kişilerden finansal danışmanlık alın.
  • Aile üyeleri ve yakın çevrenizle finansal ilişkilerinizi iyi kurun.
  • Kendinizin olmayan para ile ihtiyacınız olmayan şeyleri almayın.
  • Varlıklarınızı sigortalattırın.
  • Dolandırıcıların tuzaklarına düşmeyin.

Özetle;

BÜTÇE YAPIN,

TASARRUF EDİN,

BİRİKİM YAPIN,

BİRİKİMİNİZİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜN,

SABIRLI OLUN.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.