Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Para yönetiminde ustalık

Bir işletmenin ana amacı kar etmektir. Cironun çok yüksek olması tek başına başarıyı göstermez. Sürdürülebilirliğin sağlanması için karlı iş yapmalı ve bankada nakit para olduğundan emin olunmalıdır. Karlılık için öncelikle başa baş noktasının hesaplanması gerekir. Sabit ve değişken giderlerin toplamının ciroya eşit olduğu nokta başa baş noktasıdır. Ciro, başabaş noktasını geçtiğinde işletme kar etmeye başlar. Karlılık ve nakit akış durumunu takip edebilmek için kayıt altına alınması ve takip edilmesi gereken raporlar vardır. Örneğin satışlar, maliyetler, stoklar, maaşlar gibi rakamlar takip edilmeli; nakit akışı, kar-zarar durumu, bilanço, bütçe gibi veriler de raporlanmalıdır. Büyümekte olan bir işletmenin en büyük düşmanı nakit sıkıntısının olmasıdır. Daha fazla nakit için aşağıdaki stratejileri uygulayabilirsiniz: 1.Asla indirim yapmayın. Onun yerine değer katın. 2.Ödeme koşullarınızı gözden geçirin. 3.Erken ödeme için %1-2 indirim teklif edebilirsiniz. 4.Kredi kartı ile alım yapılmasını sağlayın. 5.Uzun süreli vade yerine 7 günü tercih edin. 6.Para tahsilatı için sistem kurun. 7.Maliyetlerinizi düşürün. Alternatif tedarikçiler araştırın. 8.Kar marjı yüksek ürünlerin satışına ağırlık verin. 9.Bütçe yapın. Alım fiyatlarını onaylamak için ikinci imza kullanın. 10.Rutin işlerinizi sistematik hale getirin, hataları azaltın. Bankada;operasyon, vergi ödeme ve kar için 3 ayrı hesabın olması para yönetiminde kolaylık sağlar. Rakamlarınızın verdiği mesajları dikkatle inceleyiniz. Strateji geliştirmek için veriye ihtiyacınız var. Rakamlar işletmenin performansını gösterir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 21 Temmuz 2022 - Perşembe

Para yönetiminde ustalık

Bir işletmenin ana amacı kar etmektir. Cironun çok yüksek olması tek başına başarıyı göstermez. Sürdürülebilirliğin sağlanması için karlı iş yapmalı ve bankada nakit para olduğundan emin olunmalıdır.

Karlılık için öncelikle başa baş noktasının hesaplanması gerekir. Sabit ve değişken giderlerin toplamının ciroya eşit olduğu nokta başa baş noktasıdır. Ciro, başabaş noktasını geçtiğinde işletme kar etmeye başlar.

Karlılık ve nakit akış durumunu takip edebilmek için kayıt altına alınması ve takip edilmesi gereken raporlar vardır. Örneğin satışlar, maliyetler, stoklar, maaşlar gibi rakamlar takip edilmeli; nakit akışı, kar-zarar durumu, bilanço, bütçe gibi veriler de raporlanmalıdır. Büyümekte olan bir işletmenin en büyük düşmanı nakit sıkıntısının olmasıdır.

Daha fazla nakit için aşağıdaki stratejileri uygulayabilirsiniz:

1.Asla indirim yapmayın. Onun yerine değer katın.

2.Ödeme koşullarınızı gözden geçirin.

3.Erken ödeme için %1-2 indirim teklif edebilirsiniz.

4.Kredi kartı ile alım yapılmasını sağlayın.

5.Uzun süreli vade yerine 7 günü tercih edin.

6.Para tahsilatı için sistem kurun.

7.Maliyetlerinizi düşürün. Alternatif tedarikçiler araştırın.

8.Kar marjı yüksek ürünlerin satışına ağırlık verin.

9.Bütçe yapın. Alım fiyatlarını onaylamak için ikinci imza kullanın.

10.Rutin işlerinizi sistematik hale getirin, hataları azaltın.

Bankada;operasyon, vergi ödeme ve kar için 3 ayrı hesabın olması para yönetiminde kolaylık sağlar.

Rakamlarınızın verdiği mesajları dikkatle inceleyiniz. Strateji geliştirmek için veriye ihtiyacınız var. Rakamlar işletmenin performansını gösterir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.