Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Panik yapma, plan yap

Pandemi döneminde ne yazık ki birçok işletme iflas etti. Bir o kadarı da her şeyin normale döneceği günleri beklemekte. Son 15 aydır hepimizin hayatında çok şey değişti ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Köprüden önceki son çıkıştayız. İşletme sahiplerinin eskiye döneceği günleri beklemek yerine yeni normale nasıl adapte olacağını düşünmesi kaçınılmaz. ActionCOACH işletme koçu olarak işletme sahipleri için önerilerimizi şöyle sıraladık: 1. Sürekli iletişimde kalın.  Mevcut müşterileriniz en değerli müşterilerinizdir. 2. Uzaktan liderlik nasıl yapılır, öğrenin. 3. İşletmenizi etkileyen döngüleri bilin. Ekonominin de mevsimleri vardır. 4. Değişen ticari kuralları takip edin. 5. Mali disiplini sağlayın. Tahsilatlarınızı daha yakından takip edin, maliyetlerinizi düşürün. 6. Finansal kaynaklarınızı etkin kullanın. 7. İnsan kaynaklarınızı etkin kullanın. 8. Çalışanlarınızın uzaktan da verimli çalışmasını sağlayın. 9. Farklı teslimat seçeneklerini değerlendirin. 10. Yeni dönemde pazarlama ve satış çok farklı. Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanın. 11. Müşterilerinizin yeni ihtiyaçlarını belirleyin ve yeni teklifler sunun. Tüm bunları yaparken bir desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Panik yapmayın, plan yapın. Rakiplerinizin bir adım önünde olmak için farklılaşmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Bereketli günleriniz olsun. Gülfidan Bereket (ActionCOACH - İşletme Koçu)
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Panik yapma, plan yap

Pandemi döneminde ne yazık ki birçok işletme iflas etti. Bir o kadarı da her şeyin normale döneceği günleri beklemekte. Son 15 aydır hepimizin hayatında çok şey değişti ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Köprüden önceki son çıkıştayız. İşletme sahiplerinin eskiye döneceği günleri beklemek yerine yeni normale nasıl adapte olacağını düşünmesi kaçınılmaz.

ActionCOACH işletme koçu olarak işletme sahipleri için önerilerimizi şöyle sıraladık:

1. Sürekli iletişimde kalın.  Mevcut müşterileriniz en değerli müşterilerinizdir.

2. Uzaktan liderlik nasıl yapılır, öğrenin.

3. İşletmenizi etkileyen döngüleri bilin. Ekonominin de mevsimleri vardır.

4. Değişen ticari kuralları takip edin.

5. Mali disiplini sağlayın. Tahsilatlarınızı daha yakından takip edin, maliyetlerinizi düşürün.

6. Finansal kaynaklarınızı etkin kullanın.

7. İnsan kaynaklarınızı etkin kullanın.

8. Çalışanlarınızın uzaktan da verimli çalışmasını sağlayın.

9. Farklı teslimat seçeneklerini değerlendirin.

10. Yeni dönemde pazarlama ve satış çok farklı. Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanın.

11. Müşterilerinizin yeni ihtiyaçlarını belirleyin ve yeni teklifler sunun.

Tüm bunları yaparken bir desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Panik yapmayın, plan yapın. Rakiplerinizin bir adım önünde olmak için farklılaşmak zorunda olduğunuzu unutmayın.

Bereketli günleriniz olsun.

Gülfidan Bereket (ActionCOACH - İşletme Koçu)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.