Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Nakit yönetiminde yapılan 10 kritik hata

İşletme sahipleri genellikle cirolarının ve kârlılık oranlarının yüksek olması beklentisi içindedir. Halbuki, ciro gösteriştir, kâr teoridir, gerçek kral ise nakit paradır. Yüksek cirolar yapabilirsiniz, kârınız da yüksek olabilir. Ancak kasanızda nakit paranız yoksa zor durumdasınız demektir. Parayı kazanmak kadar, onu nasıl toplayacağınızı, harcayacağınızı, yatıracağınızı ve biriktireceğinizi de bilmelisiniz. Özellikle pandemi döneminde, nakit para sıkıntısı olmayan işletmeler ayakta kalmayı başarabildiler. Para yönetiminde dün, bugün ve yarın ile ilgili veriler doğru değerlendirilmelidir. Sırasıyla bilanço, nakit akış ve bütçe, bu bilgileri verirken, kâr-zarar tablonuz ve başa baş noktanız ise karar alma süreçlerinizde kolaylık sağlar. Nakit para yönetimi konusunda aşağıda belirtilen hataları yapmaktan kaçınmalısınız: 1. Bankadaki nakit para ile işletmenin gücünü ölçmek 2. Müşterilere kredi limiti tanımlamamak 3. Müşterilere ödeme zamanı tanımlamamak 4. Alacakları ve borçları yönetmemek 5. Tahsilat takip sistemine sahip olmamak 6. Finansal bütçe yapmamak 7. Bütçe ve nakit akışını karıştırmak 8. Aylık kâr zarar tablosu yapmamak 9. Nakit parayı yatırım için kullanmak 10. Nakit birikim yapmamak Dünyadaki tüm paraları toplayıp herkese eşit olarak dağıtmışlar. 10 sene içinde zengin yine zengin, fakir yine fakir olmuş. Mesele ne kadar kazandığınız değil, onu nasıl değerlendirdiğinizdir. Bereketli ve bol kazançlı günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Nakit yönetiminde yapılan 10 kritik hata

İşletme sahipleri genellikle cirolarının ve kârlılık oranlarının yüksek olması beklentisi içindedir. Halbuki, ciro gösteriştir, kâr teoridir, gerçek kral ise nakit paradır. Yüksek cirolar yapabilirsiniz, kârınız da yüksek olabilir. Ancak kasanızda nakit paranız yoksa zor durumdasınız demektir. Parayı kazanmak kadar, onu nasıl toplayacağınızı, harcayacağınızı, yatıracağınızı ve biriktireceğinizi de bilmelisiniz. Özellikle pandemi döneminde, nakit para sıkıntısı olmayan işletmeler ayakta kalmayı başarabildiler.

Para yönetiminde dün, bugün ve yarın ile ilgili veriler doğru değerlendirilmelidir. Sırasıyla bilanço, nakit akış ve bütçe, bu bilgileri verirken, kâr-zarar tablonuz ve başa baş noktanız ise karar alma süreçlerinizde kolaylık sağlar.

Nakit para yönetimi konusunda aşağıda belirtilen hataları yapmaktan kaçınmalısınız:

1. Bankadaki nakit para ile işletmenin gücünü ölçmek

2. Müşterilere kredi limiti tanımlamamak

3. Müşterilere ödeme zamanı tanımlamamak

4. Alacakları ve borçları yönetmemek

5. Tahsilat takip sistemine sahip olmamak

6. Finansal bütçe yapmamak

7. Bütçe ve nakit akışını karıştırmak

8. Aylık kâr zarar tablosu yapmamak

9. Nakit parayı yatırım için kullanmak

10. Nakit birikim yapmamak

Dünyadaki tüm paraları toplayıp herkese eşit olarak dağıtmışlar. 10 sene içinde zengin yine zengin, fakir yine fakir olmuş. Mesele ne kadar kazandığınız değil, onu nasıl değerlendirdiğinizdir.

Bereketli ve bol kazançlı günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.