Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Müşterileriniz Satın Alım Kararını Nasıl Verir?

Potansiyel müşterilerinizin satın alım kararı vermeden önce hangi aşamalardan geçtiğini bilirseniz pazarlama ve satış stratejilerinizi bu yönde geliştirebilirsiniz. Alıcılar satın alım kararı vermeden önce 3 aşamalı bir süreçten geçerler. 1.Aşamada henüz arayışa geçmemişlerdir. Bir problemlerinin olduğunun dahi farkında değillerdir. Ürün ya da hizmetinize ihtiyaç duyacak kişilerin karşısına çıktığınızdan emin olun. Böylelikle ilk farkındalık oluşacaktır. 2. Aşamada dikkatlerini çekmeye başlarsınız. Artık problemin farkındadırlar ve çözüm için arayışa başlamışlardır. Sizi gördükleri zaman, iletişim bilgilerini vermelerini sağlayacak formlar oluşturabilir, teklif almalarını sağlayabilirsiniz. 3.Aşamada bütün seçenekleri değerlendirerek bir karar verirler. Bu aşamada onları sizden alım yapmaları için motive etmelisiniz. İşte yapabilecekleriniz: Anlatmadan önce dinleyin. Müşterileriniz önce anlaşılmak ister. Önceliğiniz onları dinlemek olsun. Soru sorun, anlatmalarını teşvik edin. İhtiyacı bulun, sorunu çözün. İnsanlar kendilerine bir şey satılmasını istemezler. Ancak problemlerini çözecek bir ürün/hizmet için alım kararı vermekten hoşlanırlar. Onların isteklerinin altında yatan gerçek ihtiyacı ortaya çıkarın. Faydaya odaklanın. Fayda ile özellik arasındaki farkı bilin. Müşterileriniz ürününüzün özelliklerinden çok, elde edecekleri faydaya bakarlar. Duygulara hitap edin. Ürününüzü kullandıkları zaman nasıl hissedeceklerine odaklanın. Güven oluşturun. Önereceğiniz garantiler güvenlerini sağlayacaktır. Alımı kolaylaştırın. Satın alma sürecinizi mümkün olduğu kadar basitleştirin. Alternatif ürünler ve ödeme seçenekleri sunun. Çabuk cevap verin. Teknolojiyi kullanın. Hızlı olursanız rakiplerinizin önüne geçersiniz. Rekabetin artık çok çetin olduğu pazarda, potansiyel müşterilerinizin sizi tercih etmeleri için rakiplerinizin bir adım önünde olmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 29 Mart 2023 - Çarşamba

Müşterileriniz Satın Alım Kararını Nasıl Verir?

Potansiyel müşterilerinizin satın alım kararı vermeden önce hangi aşamalardan geçtiğini bilirseniz pazarlama ve satış stratejilerinizi bu yönde geliştirebilirsiniz. Alıcılar satın alım kararı vermeden önce 3 aşamalı bir süreçten geçerler.

1.Aşamada henüz arayışa geçmemişlerdir. Bir problemlerinin olduğunun dahi farkında değillerdir. Ürün ya da hizmetinize ihtiyaç duyacak kişilerin karşısına çıktığınızdan emin olun. Böylelikle ilk farkındalık oluşacaktır.

2. Aşamada dikkatlerini çekmeye başlarsınız. Artık problemin farkındadırlar ve çözüm için arayışa başlamışlardır. Sizi gördükleri zaman, iletişim bilgilerini vermelerini sağlayacak formlar oluşturabilir, teklif almalarını sağlayabilirsiniz.

3.Aşamada bütün seçenekleri değerlendirerek bir karar verirler. Bu aşamada onları sizden alım yapmaları için motive etmelisiniz. İşte yapabilecekleriniz:

Anlatmadan önce dinleyin. Müşterileriniz önce anlaşılmak ister. Önceliğiniz onları dinlemek olsun. Soru sorun, anlatmalarını teşvik edin.

İhtiyacı bulun, sorunu çözün. İnsanlar kendilerine bir şey satılmasını istemezler. Ancak problemlerini çözecek bir ürün/hizmet için alım kararı vermekten hoşlanırlar. Onların isteklerinin altında yatan gerçek ihtiyacı ortaya çıkarın.

Faydaya odaklanın. Fayda ile özellik arasındaki farkı bilin. Müşterileriniz ürününüzün özelliklerinden çok, elde edecekleri faydaya bakarlar.

Duygulara hitap edin. Ürününüzü kullandıkları zaman nasıl hissedeceklerine odaklanın.

Güven oluşturun. Önereceğiniz garantiler güvenlerini sağlayacaktır.

Alımı kolaylaştırın. Satın alma sürecinizi mümkün olduğu kadar basitleştirin. Alternatif ürünler ve ödeme seçenekleri sunun.

Çabuk cevap verin. Teknolojiyi kullanın. Hızlı olursanız rakiplerinizin önüne geçersiniz.

Rekabetin artık çok çetin olduğu pazarda, potansiyel müşterilerinizin sizi tercih etmeleri için rakiplerinizin bir adım önünde olmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.