Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Marka Hikayeniz Ne Anlatıyor?

Hikayeler en güçlü ve çekici pazarlama araçlarından birisidir. Hizmet veya ürününüzü satabilmek için bir marka hikayesine ihtiyaç vardır.  Çünkü hikayeler akılda kalır ve duygulara hitap ederek güçlü bağlar kurulmasını sağlar. Müşteriler bir marka ile uzun süre çalışıyorsa bunu ortak değerleri olduğu için yapıyorlar. Hikayeniz sizi orijinal yapar, diğerlerinden ayrıştırır. İlişki kumanızı, müşterilerin size inanmasını, duygusal tepki oluşturmanızı sağlar. Hikayelerle hedef kitlenizi eğlendirin, eğitin, bilgilendirin. Müşterilerinize size inanmaları için bir neden verin. Hikayeniz müşterilerin size güvenmesine ve uzun süreli ilişki kurmasına yardımcı olsun. Marka hikayeniz müşterinizin sizinle olan tüm yolculuğunu kapsamalıdır. Karar verme aşamasından satın almaya ve satış sonrası hizmete kadar olan süreçlerinizi anlatmalıdır. Yazılı, görsel ve işitsel ortamlarda hikayenizi anlattığınızda tüm öğrenme stillerine hitap etmiş olursunuz. Markanızı anlatırken dikkat etmeniz gereken en önemli kural, kendinize değil, müşterinize odaklanmanızdır. Ürün ya da hizmetinizle ilgili verdiğiniz bilgiler ne kadar doğru olursa olsun eğer kullanıcının duygularına dokunmuyorsa satış yapamazsınız. Hikayenizi anlatırken şunlara dikkat etmelisiniz: Ürün ya da hizmetinizi kullanan kişinin edineceği faydaya odaklanın. Neden sizi tercih etmeleri gerektiğini vurgulayın. Duygusal olarak hedef kitleniz ile bağ kurun. Sadece doğruyu söyleyin. Bugünün sanal ve elektronik dünyasında hikayeler çok daha fazla etki yaratıyor. Hem markayı sevdiriyor, hem de uzun süreli duygusal bağ oluşmasını sağlıyor. Sizin marka hikayeniz ne anlatıyor? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 07 Şubat 2023 - Salı

Marka Hikayeniz Ne Anlatıyor?

Hikayeler en güçlü ve çekici pazarlama araçlarından birisidir. Hizmet veya ürününüzü satabilmek için bir marka hikayesine ihtiyaç vardır.  Çünkü hikayeler akılda kalır ve duygulara hitap ederek güçlü bağlar kurulmasını sağlar.

Müşteriler bir marka ile uzun süre çalışıyorsa bunu ortak değerleri olduğu için yapıyorlar.

Hikayeniz sizi orijinal yapar, diğerlerinden ayrıştırır. İlişki kumanızı, müşterilerin size inanmasını, duygusal tepki oluşturmanızı sağlar.

Hikayelerle hedef kitlenizi eğlendirin, eğitin, bilgilendirin. Müşterilerinize size inanmaları için bir neden verin. Hikayeniz müşterilerin size güvenmesine ve uzun süreli ilişki kurmasına yardımcı olsun.

Marka hikayeniz müşterinizin sizinle olan tüm yolculuğunu kapsamalıdır. Karar verme aşamasından satın almaya ve satış sonrası hizmete kadar olan süreçlerinizi anlatmalıdır. Yazılı, görsel ve işitsel ortamlarda hikayenizi anlattığınızda tüm öğrenme stillerine hitap etmiş olursunuz.

Markanızı anlatırken dikkat etmeniz gereken en önemli kural, kendinize değil, müşterinize odaklanmanızdır. Ürün ya da hizmetinizle ilgili verdiğiniz bilgiler ne kadar doğru olursa olsun eğer kullanıcının duygularına dokunmuyorsa satış yapamazsınız.
Hikayenizi anlatırken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Ürün ya da hizmetinizi kullanan kişinin edineceği faydaya odaklanın.
  • Neden sizi tercih etmeleri gerektiğini vurgulayın.
  • Duygusal olarak hedef kitleniz ile bağ kurun.
  • Sadece doğruyu söyleyin.

Bugünün sanal ve elektronik dünyasında hikayeler çok daha fazla etki yaratıyor. Hem markayı sevdiriyor, hem de uzun süreli duygusal bağ oluşmasını sağlıyor.

Sizin marka hikayeniz ne anlatıyor?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.