Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Kurumsal Kaynak Planlaması - ERP

ERP (Enterprise Resource Planning - Kurumsal Kaynak Planlaması) programı, bir organizasyonun tüm iş süreçlerini entegre etmeyi amaçlayan karmaşık ve büyük ölçekli bir projedir. En önemli faydası doğru verilerle doğru karar alma sürecini hızlandırmaktır. Bir işletmede ERP kurulum sürecinin başarıyla tamamlandığını gösteren 3 tane gösterge vardır: Projenin zamanında tamamlanması Projenin hedeflenen bütçe ile tamamlanması Projenin belirlenen şartları sağlaması Bu göstergelerdeki başarısızlık, aşağıdaki nedenlere dayanabilir: İhtiyaç analizinin eksik veya yetersiz yapılması, Projenin net hedefler ve beklentiler olmadan başlatılması, Proje için yeterli bütçe, donanım, yazılım ve insan kaynağı ayrılmaması, Etkili bir proje yönetimi olmaması, proje hedeflerinin takip edilememesi ve sorunların etkili bir şekilde çözülememesi, Projenin başında belirlenen kapsamın kontrol edilememesi, ERP sisteminin, işletmenin kültürü ve mevcut iş süreçleriyle uyumsuz olması, çalışanların direnç göstermesi, Kullanıcıların ve yöneticilerin, sistemi etkili bir şekilde kullanmak için yeterli eğitim almaması Yazılım veya donanım hataları, entegrasyon zorlukları Eski veya hatalı verilerin sisteme aktarılması, Organizasyonel değişiklikler, teknolojik gelişmeler ve pazar koşulları nedeniyle hedeflerin ve ihtiyaçların zaman içinde değişmesi, Kullanıcıların yeni sistemi kabullenmekte zorlanmaları, kullanılabilirlik sorunları Başarılı bir ERP uygulaması için işletmelerin ihtiyaçlarını iyi anlamaları, etkili proje yönetimi, uygun eğitim ve teknolojik altyapıya dikkat etmeleri önemlidir. Siz ERP kullanıyor musunuz? Kullanıyor iseniz ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz? Bu süreçlerde destek için bize ulaşabilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2024 - Salı

Kurumsal Kaynak Planlaması - ERP

ERP (Enterprise Resource Planning - Kurumsal Kaynak Planlaması) programı, bir organizasyonun tüm iş süreçlerini entegre etmeyi amaçlayan karmaşık ve büyük ölçekli bir projedir. En önemli faydası doğru verilerle doğru karar alma sürecini hızlandırmaktır.

Bir işletmede ERP kurulum sürecinin başarıyla tamamlandığını gösteren 3 tane gösterge vardır:

  1. Projenin zamanında tamamlanması
  2. Projenin hedeflenen bütçe ile tamamlanması
  3. Projenin belirlenen şartları sağlaması

Bu göstergelerdeki başarısızlık, aşağıdaki nedenlere dayanabilir:

  • İhtiyaç analizinin eksik veya yetersiz yapılması,
  • Projenin net hedefler ve beklentiler olmadan başlatılması,
  • Proje için yeterli bütçe, donanım, yazılım ve insan kaynağı ayrılmaması,
  • Etkili bir proje yönetimi olmaması, proje hedeflerinin takip edilememesi ve sorunların etkili bir şekilde çözülememesi,
  • Projenin başında belirlenen kapsamın kontrol edilememesi,
  • ERP sisteminin, işletmenin kültürü ve mevcut iş süreçleriyle uyumsuz olması, çalışanların direnç göstermesi,
  • Kullanıcıların ve yöneticilerin, sistemi etkili bir şekilde kullanmak için yeterli eğitim almaması
  • Yazılım veya donanım hataları, entegrasyon zorlukları
  • Eski veya hatalı verilerin sisteme aktarılması,
  • Organizasyonel değişiklikler, teknolojik gelişmeler ve pazar koşulları nedeniyle hedeflerin ve ihtiyaçların zaman içinde değişmesi,
  • Kullanıcıların yeni sistemi kabullenmekte zorlanmaları, kullanılabilirlik sorunları

Başarılı bir ERP uygulaması için işletmelerin ihtiyaçlarını iyi anlamaları, etkili proje yönetimi, uygun eğitim ve teknolojik altyapıya dikkat etmeleri önemlidir.

Siz ERP kullanıyor musunuz? Kullanıyor iseniz ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

Bu süreçlerde destek için bize ulaşabilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.