Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Küçük işletme iseniz bu 5 konuyu atlamayın!

İşletme kurmak zordur. Temeli sağlam atmak ve yatırım yapmak üzere çok sayıda karar vermeniz gerekir. İşletmeyi ayakta tutmak, büyütmek ise daha zordur. Giderek artan rekabetin üstesinden ancak ayrışarak gelebilirsiniz. Her yıl kurulan birçok şirketin maalesef küçük bir bölümü hayatını devam ettirebiliyor. TOBB verilerine göre 2021 yılında yaklaşık 110.000 işletme kurulurken 17.000 işletme de kapandı. 2022 de küçük işletmelerin daha sağlam temellerle büyümesi, şu 5 konuya öncelik vermekle mümkündür: 1. Marka imajınızı güçlendirin. Görünür olun. Akılda kalıcı olmak için pazarlama faaliyetlerine devam edin. Müşteri önce markayı seçer. 2. Müşteri deneyimini iyileştirin. Ürün ya da hizmetiniz ne kadar iyi olursa olsun, müşterinize kendisini önemli hissettirin. Müşterinizden geri bildirim isteyin. Şikayetlerine anında cevap verin. 3. Dijital ortamda varlığınızı gösterin. Burası herkese eşit imkanlar sunan bir pazardır. Dünyanın öbür ucunda size ihtiyacı olanların karşısına çıkmanızı sağlar. 4. Kime ulaşmaya çalıştığınızı bilin. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını bilin, problemlerini çözecek öneriler sunun. 5. Rekabetçi araştırma yapın. Rakiplerinizi inceleyin. Web sitelerine, sosyal medya profillerine bakarak bilgi toplayın. Zayıf yönlerini bularak bu konularda müşterilerinize avantajlar sunun. Kalabalığın arasından sıyrılacak stratejiler geliştirin. Şirketinizin pazar payını artırmak, rekabet edebilir üstünlük kazanmak ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için istikrarla bu taktikleri kullanmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Küçük işletme iseniz bu 5 konuyu atlamayın!

İşletme kurmak zordur. Temeli sağlam atmak ve yatırım yapmak üzere çok sayıda karar vermeniz gerekir. İşletmeyi ayakta tutmak, büyütmek ise daha zordur. Giderek artan rekabetin üstesinden ancak ayrışarak gelebilirsiniz. Her yıl kurulan birçok şirketin maalesef küçük bir bölümü hayatını devam ettirebiliyor. TOBB verilerine göre 2021 yılında yaklaşık 110.000 işletme kurulurken 17.000 işletme de kapandı.

2022 de küçük işletmelerin daha sağlam temellerle büyümesi, şu 5 konuya öncelik vermekle mümkündür:

1. Marka imajınızı güçlendirin. Görünür olun. Akılda kalıcı olmak için pazarlama faaliyetlerine devam edin. Müşteri önce markayı seçer.

2. Müşteri deneyimini iyileştirin. Ürün ya da hizmetiniz ne kadar iyi olursa olsun, müşterinize kendisini önemli hissettirin. Müşterinizden geri bildirim isteyin. Şikayetlerine anında cevap verin.

3. Dijital ortamda varlığınızı gösterin. Burası herkese eşit imkanlar sunan bir pazardır. Dünyanın öbür ucunda size ihtiyacı olanların karşısına çıkmanızı sağlar.

4. Kime ulaşmaya çalıştığınızı bilin. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını bilin, problemlerini çözecek öneriler sunun.

5. Rekabetçi araştırma yapın. Rakiplerinizi inceleyin. Web sitelerine, sosyal medya profillerine bakarak bilgi toplayın. Zayıf yönlerini bularak bu konularda müşterilerinize avantajlar sunun. Kalabalığın arasından sıyrılacak stratejiler geliştirin.

Şirketinizin pazar payını artırmak, rekabet edebilir üstünlük kazanmak ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için istikrarla bu taktikleri kullanmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.