Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Konfor alanı konforunuzu bozar

Büyük başarılar konfor alanından çıkmaz. Başarılı insanların hayatlarına baktığınızda fırsatların altın tepside sunulmadığını, birçoğunun zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini, çok çalışarak, çabalayarak bir yerlere geldiklerini görürsünüz. Aksine her istediği yerine getirilen, sorumluluk verilmeyen, çabalamadan elde eden çocuklar ise daha kırılgan, bağımlı ve pasif bir hayat yaşarlar. Konfor Alanı: Gelişmek, ilerlemek ancak konfor alanından çıkmakla mümkündür. Ne var ki, insan beyni bu alandan çıkmayı hiç istemez. Onun bir tek amacı vardır: Minimum enerji harcayarak hayatta kalmamızı sağlamak. Bu nedenle kendimizi rahat ve güvende hissettiğimiz, alışık olduğumuz konfor alanından çıkmak istemeyiz. Burada her şey kontrol altındadır. Belirsizlik, bilinmezlik yoktur. Korku Alanı: Konfor alanından çıktığımızda yeni şeyler denemek için kendimizi güvende hissetmeyiz. Değişimden korkarız. Çeşitli bahaneler uydururuz. Başkalarının negatif söylemlerinden çokça etkileniriz. Korkularımızın üzerine gitmeyi başarabilirsek yeni şeyler öğrenmek için fırsatları görmeye başlarız. Öğrenme Alanı: Korkunun ecele faydası yoktur. Karşımıza çıkan her zorluk bize yeni şeyler öğretir. Ayakta kalmak için değişime uyum sağlamayı öğreniriz, zorluklara karşı ayakta kalmayı başarırız. Yeni beceriler elde etmeye başlarız. Konfor alanımız gittikçe genişlemeye başlar. Gelişim Alanı: Öğrenmeye devam ettikçe kendimize güvenimiz artar. Hayallerimize kavuşmak için daha sıkı çalışırız. Yeni hedefler belirleriz. Yeniden amaca odaklanırız. Biz geliştikçe her seferinde konfor alanımız biraz daha genişler. Uzun vadede konforlu bir hayata sahip olmak istiyorsanız bugün sizi rahat ve güvende hissettiren konfor alanından çıkmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2022 - Çarşamba

Konfor alanı konforunuzu bozar

Büyük başarılar konfor alanından çıkmaz. Başarılı insanların hayatlarına baktığınızda fırsatların altın tepside sunulmadığını, birçoğunun zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini, çok çalışarak, çabalayarak bir yerlere geldiklerini görürsünüz. Aksine her istediği yerine getirilen, sorumluluk verilmeyen, çabalamadan elde eden çocuklar ise daha kırılgan, bağımlı ve pasif bir hayat yaşarlar.

Konfor Alanı: Gelişmek, ilerlemek ancak konfor alanından çıkmakla mümkündür. Ne var ki, insan beyni bu alandan çıkmayı hiç istemez. Onun bir tek amacı vardır: Minimum enerji harcayarak hayatta kalmamızı sağlamak. Bu nedenle kendimizi rahat ve güvende hissettiğimiz, alışık olduğumuz konfor alanından çıkmak istemeyiz. Burada her şey kontrol altındadır. Belirsizlik, bilinmezlik yoktur.

Korku Alanı: Konfor alanından çıktığımızda yeni şeyler denemek için kendimizi güvende hissetmeyiz. Değişimden korkarız. Çeşitli bahaneler uydururuz. Başkalarının negatif söylemlerinden çokça etkileniriz. Korkularımızın üzerine gitmeyi başarabilirsek yeni şeyler öğrenmek için fırsatları görmeye başlarız.

Öğrenme Alanı: Korkunun ecele faydası yoktur. Karşımıza çıkan her zorluk bize yeni şeyler öğretir. Ayakta kalmak için değişime uyum sağlamayı öğreniriz, zorluklara karşı ayakta kalmayı başarırız. Yeni beceriler elde etmeye başlarız. Konfor alanımız gittikçe genişlemeye başlar.

Gelişim Alanı: Öğrenmeye devam ettikçe kendimize güvenimiz artar. Hayallerimize kavuşmak için daha sıkı çalışırız. Yeni hedefler belirleriz. Yeniden amaca odaklanırız. Biz geliştikçe her seferinde konfor alanımız biraz daha genişler.

Uzun vadede konforlu bir hayata sahip olmak istiyorsanız bugün sizi rahat ve güvende hissettiren konfor alanından çıkmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.