Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Kaliteli yaşamın ‘7’ anahtarı

Kaliteli bir yaşama sahip olmak için yeterince paraya ve zamana ihtiyaç duyarız. Bunları bize sağlaması için iş kurarız; ancak bir süre sonra kurduğumuz işin kölesi olur, başka hiçbir şeye vakit ayıramaz hale geliriz. İşimiz amacımız değil, daha iyi bir yaşam için aracımız olmalıdır. Yaşam kalitemizin artması için 7 tane anahtardan bahsedeceğiz bugün: 1.Mentörün kalitesi: Kaliteli mentörlerle çalışın. Kitaplar okuyun, videolar seyredin, başarı hikayeleri okuyun. Diğer insanların tecrübelerinden yararlanmaya açık olun. Bunlar daha iyi eğitim almanız için sizi motive edecektir. 2.Eğitimin kalitesi: Daha iyi eğitim aldıkça, sürekli öğrendikçe inançlarınız güçlenir, hayalleriniz büyür. 3.İnançların ve hayallerin kalitesi: Güçlü inançlarınız olduğunda ve hayal kurduğunuzda onlara nasıl ulaşabileceğinizi daha çok sorgularsınız. Sorularınızın kalitesi artar.  4.Soruların kalitesi: Kendinize sorduğunuz soruların kalitesi arttığında daha doğru kararlar verirsiniz. 5.Kararların kalitesi: Kararların kalitesi arttığında eylemlerinizin kalitesi artar. 6.Eylemlerin kalitesi: Eylemlerin kalitesi arttığında sonuçlarınızın kalitesi de artar. 7.Sonuçların kalitesi: Sonuçlarınızın kalitesi arttıkça hayatınızın kalitesi de artmaya devam edecektir. Jim Rohn’un söylediği gibi: “İşinde olduğundan daha çok kendin üzerinde çalışmalısın” ve “Hayatının daha kolay olmasını değil, kendinin daha iyi olmasını dile”. Özetle; hayatta iyi bir mentörünüz olduğunda eğitiminizin kalitesi artar, kendinize daha fazla inanmaya başlarsınız, hayalleriniz büyür, daha iyi kararlar almak için daha çok soru sorarsınız ve yaşam kalitenizi artıracak daha iyi eylemlerde bulunursunuz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2022 - Çarşamba

Kaliteli yaşamın ‘7’ anahtarı

Kaliteli bir yaşama sahip olmak için yeterince paraya ve zamana ihtiyaç duyarız. Bunları bize sağlaması için iş kurarız; ancak bir süre sonra kurduğumuz işin kölesi olur, başka hiçbir şeye vakit ayıramaz hale geliriz. İşimiz amacımız değil, daha iyi bir yaşam için aracımız olmalıdır.

Yaşam kalitemizin artması için 7 tane anahtardan bahsedeceğiz bugün:

1.Mentörün kalitesi: Kaliteli mentörlerle çalışın. Kitaplar okuyun, videolar seyredin, başarı hikayeleri okuyun. Diğer insanların tecrübelerinden yararlanmaya açık olun. Bunlar daha iyi eğitim almanız için sizi motive edecektir.

2.Eğitimin kalitesi: Daha iyi eğitim aldıkça, sürekli öğrendikçe inançlarınız güçlenir, hayalleriniz büyür.

3.İnançların ve hayallerin kalitesi: Güçlü inançlarınız olduğunda ve hayal kurduğunuzda onlara nasıl ulaşabileceğinizi daha çok sorgularsınız. Sorularınızın kalitesi artar. 

4.Soruların kalitesi: Kendinize sorduğunuz soruların kalitesi arttığında daha doğru kararlar verirsiniz.

5.Kararların kalitesi: Kararların kalitesi arttığında eylemlerinizin kalitesi artar.

6.Eylemlerin kalitesi: Eylemlerin kalitesi arttığında sonuçlarınızın kalitesi de artar.

7.Sonuçların kalitesi: Sonuçlarınızın kalitesi arttıkça hayatınızın kalitesi de artmaya devam edecektir.

Jim Rohn’un söylediği gibi: “İşinde olduğundan daha çok kendin üzerinde çalışmalısın” ve “Hayatının daha kolay olmasını değil, kendinin daha iyi olmasını dile”.

Özetle; hayatta iyi bir mentörünüz olduğunda eğitiminizin kalitesi artar, kendinize daha fazla inanmaya başlarsınız, hayalleriniz büyür, daha iyi kararlar almak için daha çok soru sorarsınız ve yaşam kalitenizi artıracak daha iyi eylemlerde bulunursunuz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.