Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İŞLETMENİZİN ÖMRÜ NE KADAR?

Bir işletme sahibi iseniz sorumuz size: Ne kadar süre işe gitmezseniz işleriniz yürür? Bir gün sabah yataktan kalkıp 2 ay işe gitmeyeceğim diyebilir misiniz? Eğer siz başında olmadığınız zaman işleriniz yürümüyorsa işletmenizin ömrü sizin ömrünüz kadardır. Bugünden itibaren işinizi sizden bağımsız yürür hale getirmek için çalışmaya başlamalısınız. İşiniz çocuklarınıza bırakacağınız bir miras olabilir. İşiniz yüksek bir değer ile satıp kazanç elde edeceğiniz bir araç olabilir. Bunun için ilk yapmanız gereken sistem kurmaktır. Sistem nasıl olmalı ki; her şey tıkır tıkır işlesin? Sistem kurarken; organizasyon şeması, görev tanımları, performans göstergeleri, işin nasıl yapıldığını gösteren prosedür ve talimatlar, yönetim sistemi, raporlamalar ve takip edilecek tablolar net olarak tarif edilmelidir. Kimin, nerede, ne zaman, ne yapacağı, nasıl yapacağı, niçin yapacağı açıkça belirlenmiş olmalıdır. Karşınıza gelen her problemde çalışanı değil, sistemi sorgulayın.Problem çözmekten hoşlanıyor olabilirsiniz, ancak problemleri siz çözdükçe, karşınıza daha çok problem gelmeye devam eder. Sisteminizi kurar, çalışanlarınızı yetkilendirir, güçlendirir ve sorumluluk sahibi kılarsanız zamanla problemlerin de daha az çıktığını fark edeceksiniz. İşinizi kurduğunuz andan itibaren sistem kurmaya odaklanmalısınız. Sistem kurduğunuzda hem enerjinizi, hem zamanınızı, hem de paranızı muhafaza etmiş olursunuz. Siz işe gitmediğinizde de işleriniz tıkır tıkır yürümeye devam eder. Çocuklarınıza miras bırakabileceğiniz ya da satıp çıkabileceğiniz bir değere dönüşür. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2023 - Salı

İŞLETMENİZİN ÖMRÜ NE KADAR?

Bir işletme sahibi iseniz sorumuz size:

Ne kadar süre işe gitmezseniz işleriniz yürür? Bir gün sabah yataktan kalkıp 2 ay işe gitmeyeceğim diyebilir misiniz?

Eğer siz başında olmadığınız zaman işleriniz yürümüyorsa işletmenizin ömrü sizin ömrünüz kadardır. Bugünden itibaren işinizi sizden bağımsız yürür hale getirmek için çalışmaya başlamalısınız.

İşiniz çocuklarınıza bırakacağınız bir miras olabilir.
İşiniz yüksek bir değer ile satıp kazanç elde edeceğiniz bir araç olabilir.

Bunun için ilk yapmanız gereken sistem kurmaktır. Sistem nasıl olmalı ki; her şey tıkır tıkır işlesin? Sistem kurarken; organizasyon şeması, görev tanımları, performans göstergeleri, işin nasıl yapıldığını gösteren prosedür ve talimatlar, yönetim sistemi, raporlamalar ve takip edilecek tablolar net olarak tarif edilmelidir. Kimin, nerede, ne zaman, ne yapacağı, nasıl yapacağı, niçin yapacağı açıkça belirlenmiş olmalıdır.

Karşınıza gelen her problemde çalışanı değil, sistemi sorgulayın.Problem çözmekten hoşlanıyor olabilirsiniz, ancak problemleri siz çözdükçe, karşınıza daha çok problem gelmeye devam eder. Sisteminizi kurar, çalışanlarınızı yetkilendirir, güçlendirir ve sorumluluk sahibi kılarsanız zamanla problemlerin de daha az çıktığını fark edeceksiniz.

İşinizi kurduğunuz andan itibaren sistem kurmaya odaklanmalısınız. Sistem kurduğunuzda hem enerjinizi, hem zamanınızı, hem de paranızı muhafaza etmiş olursunuz. Siz işe gitmediğinizde de işleriniz tıkır tıkır yürümeye devam eder. Çocuklarınıza miras bırakabileceğiniz ya da satıp çıkabileceğiniz bir değere dönüşür.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.