Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşletmenizin navigasyonu açık mı?

Her şey mümkün olsaydı 10 yıl sonra işletmenizin nerede olmasını isterdiniz? Pekiyi bugün 10 yıl önce olmak istediğinizi düşündüğünüz yerde misiniz? Diyelim ki; arabanızla yola çıktınız, nereye gideceğiniz belli, ancak hangi yoldan gitmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Oraya kaç saatte varacaksınız? Hemen navigasyonu açarsınız değil mi? Varmak istediğiniz noktayı yazarsınız. O da size, ‘bulunduğunuz konumdan mı yola çıkmak istiyorsunuz’ diye sorar. Önemlidir, çünkü varacağınız yere giden birçok yol vardır. Eskiden haritayı açar bakardınız. Ben hatırlıyorum, arabamın içinde bir Türkiye haritam vardı, uzun yola çıkmadan önce bakar güzergahı belirlerdim. Yol boyu da ara ara açar, doğru yolda olup olmadığımı kontrol ederdim. İşletmeniz için de aynı durum geçerlidir. İşletmeniz nereye gidiyor? Bugün hangi durumdasınız? Öncelikle mevcut durumunuzu ortaya koymak için SWOT Analizinizi ve İşletme Analizinizi yaptırmalısınız. Güçlü yanlarınızı, hangi konularda gelişime ihtiyacınız olduğunu, önünüzdeki fırsatları ve tehditleri ortaya koymalısınız. Gelecekte 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonra hangi durumda olmak istediğinizi netleştirmelisiniz. Oraya ulaşmak için alacağınız aksiyonları belirlemelisiniz. Güçlü yanlarınızı kullanarak fırsatları değerlendirecek stratejiler geliştirmeli, tehditlerle başa çıkabilmek için de gelişme alanlarınız üzerinde çalışmalısınız. Aralarda da durup doğru yolda olup olmadığınızı ölçmelisiniz. Ne dersiniz? Sizin işletmenizin navigasyonu açık mı? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşletmenizin navigasyonu açık mı?

Her şey mümkün olsaydı 10 yıl sonra işletmenizin nerede olmasını isterdiniz? Pekiyi bugün 10 yıl önce olmak istediğinizi düşündüğünüz yerde misiniz?

Diyelim ki; arabanızla yola çıktınız, nereye gideceğiniz belli, ancak hangi yoldan gitmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Oraya kaç saatte varacaksınız? Hemen navigasyonu açarsınız değil mi? Varmak istediğiniz noktayı yazarsınız. O da size, ‘bulunduğunuz konumdan mı yola çıkmak istiyorsunuz’ diye sorar. Önemlidir, çünkü varacağınız yere giden birçok yol vardır. Eskiden haritayı açar bakardınız. Ben hatırlıyorum, arabamın içinde bir Türkiye haritam vardı, uzun yola çıkmadan önce bakar güzergahı belirlerdim. Yol boyu da ara ara açar, doğru yolda olup olmadığımı kontrol ederdim.

İşletmeniz için de aynı durum geçerlidir. İşletmeniz nereye gidiyor? Bugün hangi durumdasınız? Öncelikle mevcut durumunuzu ortaya koymak için SWOT Analizinizi ve İşletme Analizinizi yaptırmalısınız. Güçlü yanlarınızı, hangi konularda gelişime ihtiyacınız olduğunu, önünüzdeki fırsatları ve tehditleri ortaya koymalısınız. Gelecekte 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonra hangi durumda olmak istediğinizi netleştirmelisiniz. Oraya ulaşmak için alacağınız aksiyonları belirlemelisiniz.

Güçlü yanlarınızı kullanarak fırsatları değerlendirecek stratejiler geliştirmeli, tehditlerle başa çıkabilmek için de gelişme alanlarınız üzerinde çalışmalısınız.

Aralarda da durup doğru yolda olup olmadığınızı ölçmelisiniz.

Ne dersiniz? Sizin işletmenizin navigasyonu açık mı?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.